POLITIKA

Nastupni posjet veleposlanika Republike Indije u Republici Hrvatskoj

"Osijek i Hrvatska su napredni u području zaštite okoliša, upravljanja vodom i otpadnim vodama. Želimo o tome od vas naučiti više!"

    Objavljeno 11.12.2019
    Ivona Amidžić

    Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota sa suradnicama, primio je u nastupni posjet Njegovu Ekscelenciju Arindama Bagchija, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Indije u Republici Hrvatskoj.

    Njegovoj Ekscelenciji Arindamu Bagchiju ovo je bio prvi službeni posjet Osijeku u svojstvu veleposlanika Republike Indije, premda je posjetio Grad na Dravi i prošle godine, kada je išao na obilježavanje vukovarske tragedije. Njegov trenutni boravak vezan je uz Festival indijskoga filma koji se održava od 10. do 12. prosinca u Kinu „Urania“.

    Veleposlanik je zahvalio zamjeniku gradonačelnika na srdačnom prijmu i gostoprimstvu te posebno naglasio izvrsnu suradnju na području kulture, koja bi se uskoro trebala proširiti na područje gospodarstva. Budući da Osijek i Indija imaju razvijen IT, otvaraju se prema veleposlanikovim riječima prostori za plodnu, intenzivnu suradnju i u ovoj industriji.

    “Znamo da su Osijek i Hrvatska napredni u području zaštite okoliša, upravljanja vodom i otpadnim vodama. Želimo više naučiti o tome od vas, a također želimo razmijeniti naša iskustva i znanja. Danas sam spomenuo i stipendije koje dodjeljuje Vlada Republike Indije, plaćena 3 tjedna boravka u Indiji za javnu upravu, fakultete i privatni sektor, poradi usvajanja novih vještina i razmjene iskustava”, rekao je indijski veleposlanik Arindam Bagchi i dodao da je nakon uspjeha Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu, naša zemlja postala daleko poznatija u svijetu te nas je ove godine prvi puta službeno posjetio i indijski predsjednik, što dodatno daje na značaju našoj suradnji.

    Zamjenik gradonačelnika mr. sc. Boris Piližota izrazio je zadovoljstvo nastupnim posjetom indijskoga veleposlanika u Republici Hrvatskoj koji je otvorio perspektive suradnji na različitim područjima.

    “Odlučili smo ići malim koracima, tražiti niše u kojima možemo kvalitetno surađivati. Prvo što smo dogovorili je uključivanje dijela indijske kulture na jubilarnom 20. osječkom ljetu kulture, dane joge, festival vezan uz indijsku hranu i poticanje povezivanja IT sektora koji je u Indiji vrlo razvijen”, kazao je Piližota i naglasio da se broj indijskih turista u Hrvatskoj povećava za otprilike 10 tisuća godišnje te je dosegnuta razina od oko 70 tisuća pa posve prirodno, Osijek i u ovome sektoru vidi svoje prilike.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Sporazum o prijateljstvu i suradnji s Gradom Vicenzom potpisan je još 2014. godine, a prvi su kontakti uspostavljeni još tijekom devedesetih godina...

    Nastupni posjet veleposlanika Italije Gradu Osijeku

    Predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham primio je jučer u nastupni posjet veleposlanika Republike Italije u Hrvatskoj Pierfrancesca Saccoa. Više…

    Razgovaralo se o aktualnoj situaciji uzrokovanoj ruskom invazijom na Ukrajinu te o raseljenim osobama iz Ukrajine

    Gradonačelnik Radić i župan Anušić primili francuskog veleposlanika

    Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić primili su u srijedu u sjedištu Osječko-baranjske županije francuskog veleposlanika Više…

    Boris Piližota: "ovo je kanonada financijskih udaraca koja će značajno smanjiti životni standard građanima, HDZ i gradonačelnik Ivan Radić udaraju novi harač osječankama i osječanima!"

    SDP – reakcija na drastično povećanje iznosa komunalne naknade i principijelne odluke aktualne gradske vlasti

    Gradska organizacija SDP-a Osijek je prigodom promjena iznosa komunalne naknade za fizičke i pravne osobe na današnjoj konferenciji za medije Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde