SPORT

Nema korone za odbojku na pijesku! – Retfalački odbojkaši u pripremama

Iako je Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza odgodio sva natjecanja, pa tako i ona na pijesku, postoji olakotna okolnost... :D

  Objavljeno 22.04.2020
  Ivona Amidžić

  Osječki prvoligaš u odbojci na pijesku KOP Retfala iz Osijeka priprema se za natjecanja u klupskim prvenstvima u ovoj sezoni.

  Naime, natjecanje u prvim ligama planirana su u lipnju i kolovozu, a u tim terminima se očekuje i natjecanje za mlađe kategorije. Podsjećamo da je KOP Retfala prvoligaš i u ženskoj i u muškoj kategoriji.

  “Iako je Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza odgodio sva natjecanja, pa tako i ona na pijesku, javljeno nam je da svi očekujemo odigravanje sezone na pijesku. Pošto je ovom olimpijskom sportu sezona vezana za godinu, a ne za sezonu jesen/proljeće, za odigravanje prvenstva još uvijek ima vremena pa makar se igralo i na jesen”, kaže Damir Rukovanjski, trener KOP Retfala.

  Dodaje kako igrači i igračice za sada treniraju individualno, dok je klub obavio tri tretiranja korova na matičnom terenu u Retfali te uredio teren i pijesak pa već sada postoje uvjeti za početak treninga.

  “Smatramo da čim počnu trenirati sportovi na otvorenom možemo i mi posebice iz razloga što igraju dva igrača protiv dva koji su na drugoj strani mreže. I nikada tijekom treninga i utakmice nema nikakvog kontakta među sudionicima igre”, kaže Rukovanjski.

  KOP Retfala u ženskoj prvoj ligi brani šesto mjesto od prošle godine, a u klubu ističu da je plan da u ligi koja broji osam klubova budu barem za jedno mjesto više plasirani.

  U muškoj konkurenciji Retfalčani su novajlije u prvoj ligi, pa nisu opterećeni plasmanom.

  Valja podsjetiti da su u ženskoj konkurenciji u prošloj sezoni kadetkinje prvakinje države, a treće plasirane su u juniorskoj i mlađe kadetskoj konkurenciji. Kadeti KOP Retfala su pak viceprvaci države u sezoni 2019. i u novoj sezoni, KOP Retfala u obje, muške i ženske konkurencije, nastupiti će u svim starosnim kategorijama.

  U prošloj godini četiri igračice su nastupale i za reprezentaciju Hrvatske. Dvije u U18, a dvije u U16 reprezentaciji. Kako će izgledati repreznativna sezona ove godine još se ni izbliza ne nazire, ali zna se da se ovog ljeta neće igrati pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore jer su organizatori mahom na jadranskim destinacijama otkazali svoja prvenstva.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Betoniranje je u punom jeku, dok će idućega mjeseca uslijediti postavljanje gotovih montažnih elemenata

  (FOTO) Stadion u Retfali polako dobiva svoje prve obrise

  Oni koji imaju priliku proći pokraj najvećeg gradilišta u Osijeku, ili pak vidjeti radove sa svojih obližnjih prozora ili balkona, Više…

  "Najvažnije je ostati psihološki stabilan, vjerovati da će sve ovo proći"

  Vekić i Seligman o životu sportaša u doba koronavirusa

  Svakodnevica se zbog pandemije koronavirusa promijenila i sportašima, piše Radio Osijek. O novim režimima treninga i svakodnevnim stvarima kolegici Željki Više…

  Ovim odlukama zabranjuju se javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja

  Od danas u 00:01 na snazi odluke Stožera civilne zaštite RH u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom

  Od ponoći su u Hrvatskoj na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojima na snagu stupa čitav niz mjera Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Započela je u siječnju Coca-Cola Cup turnirima u nogometu, rukometu i Kinder turniru u košarci

  Nastavlja se sezona Plazma Sportskih igara mladih

  Dobrodošli su svi zainteresirani, posebno oni koji još nisu skupili hrabrosti priključiti se grupnim treninzima u teretani, a upotrebljavaju se rekviziti koji su svima dostupni kod kuće

  Krajem tjedna nam s primorja stiže velika online vježbaonica

  „Smatrali smo da nije nužno krenuti s radom odmah prvi dan kada su mjere zabrane rada ukinute nego smo uzeli dodatno vrijeme kako bi svim našim članovima proslijedili detaljne upute i novi raspored treninga"

  Krenuli treninzi u Sokol centru – Svi su jedva dočekali!