Arhiva

Nema krize za Ricardo – kupili Beljetrans, 10 kamiona i otvorili 13 radnih mjesta

  Objavljeno 04.02.2014
  OsijekNews redakcija

  Nabavkom deset novih Man-ovih tegljača s rashladnim prikolicama zaključili su još jedan dio investicijskog ciklusa, započetog u ožujku prošle godine, koji se sastoji od nabavke 30 novih kamiona. Nabavka novih kamiona omogućila je zapošljavanje novih vozača, pa se tako broj Ricardovih zaposlenika povećao za 13, odnosno ukupno 178.

  Za šest milijuna eura Ricardo je postao novim vlasnikom Beljetransa, tvrtke iz koncerna Agrokor, specijalizirane za prijevoz stvari u tuzemnom i međunarodnom prijevozu s najmodernijim voznim parkom posebno u segmentu specijalnih prijevoza za potrebe poljoprivredne proizvodnje.

  Upravo će ovom investicijom Ricardo postati najveći cestovni prijevoznik u Republici Hrvatskoj, ali i široj regiji, jer će preuzimanje modernog voznog parka kakvog ima Beljetrans omogućiti veću konkurentnost tvrtke u svim segmentima cestovnog prijevoza.

  S više od 200 kamiona koji mogu odgovoriti na sve potrebe za prijevozom roba Ricardo nastavlja i kontinuitet poslovanja s Beljem, ali i ostalim članicama Agrokor koncerna.

  Predsjednik Uprave Ricarda Milan Vrdoljak istaknuo je kako ovim okrupnjavanjem Ricardo diže nivo i kvalitetu svojih usluga te potvrđuje stratešku odluku o usmjeravanju svog poslovanja na skladištenje, transport i distribuciju.

  Prema riječima Gorana Pajnića, predsjednika Uprave Belja, Ricardo je jedna od najuspješnijih firmi u Slavoniji i Baranji s kojom Belje i Agrokor surađuju dugi niz godina. – Upravo je Ricardo, kao lokalna tvrtka sa sjedištem u Dardi najbolji mogući partner i za našu buduću suradnju u segmentu cestovnog prijevoza jer će oni sa svojim znanjem i iskustvom u prijevozništvu dodatno unaprijediti prijevoznički biznis i podići konkurentnost. – rekao je Pajnić.

  Belje nastavlja sa svojim razvojnim planovima u segmentu poljoprivrede što potvrđuje i novi staklenik za uzgoj rajčice otvoren prije desetak dana. Za te prijevozničke potrebe kao i sve ostale Belje će dakako koristiti usluge Ricarda.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ricardo uložio 4,5 milijuna eura u nove kamione i stanicu za tehnički pregled

  Moglo bi zazvučati neprimjereno trenutku, ali petogodišnji investicijski ciklus Ricarda naišao je na poteškoću. Jučer su, naime, preuzeli 20 novih Više…

  Ricardo nabavio trideset novih tegljača i otvara pedeset radnih mjesta

  Da imam kapu skinuo bih je pred vama, da me koljeno ne boli, kleknuo bih pred vas – tim se Više…

  Ricardo zapošljava 50 vozača

  Ricardo d.o.o. vodeća tvrtka u sektoru transporta u Hrvatskoj zapošljava čak 50 vozača. Tvrtka posjeduje vozni park s više od Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Humaitarci su prikupili građevinski materijal i izveli nužnu sanaciju stambenih prostorija kako bi obitelj mogla normalno živjeti

  Pripadnici Hrvatske vojske i volonteri s Facebook-a pomažu samohranoj majci

  Više od 1000 predmeta izloženo je na oko 400 kvadrata muzejskoga prostora na Trgu Svetoga Trojstva u Tvrđi

  Otvorena izložba „Donacije – izbor iz zbirki Muzeja Slavonije 1994. – 2019.“

  Izložbe, koncerti, predstave, predavanja, radionice, projekcije i stručna vodstva kojima se odaje počast bogatoj tradiciji secesije

  Festival secesije u Osijeku