SPORT

Nenad Bjelica dolazi u Gradski vrt: “Tu su moja mladost, djetinjstvo, prva ljubav …”

Treba se ustati i zapljeskati živućoj legendi Osijeka, a kada prvi puta poslije 18 godina 'u krivom dresu' stane na travnjak Gradskog vrta ... I poslije ga pobijediti! Mrzite me, ali on je naš - Neno!

  Objavljeno 31.10.2018
  Alan Srčnik

  Momčad Osijeka u nedjelju u 17.30 sati igra protiv Dinama! Kao trener ‘modrih’ u Gradski vrt ući će Nenad Bjelica! Bit će to njegovi prvi koraci ikada po travi osječkog nogometnog hrama u ‘krivom dresu’.

  Spreman je na zvižduke, spreman na sve … Ali ljudi, dragi naši čitatelji – ‘nakrvario’ se on za ‘bijelo-plave’ … Treba se ustati i zapljeskati živućoj legendi Osijeka, a kada prvi puta poslije 18 godina stane na travnjak Gradskog vrta u službenoj utakmici. I pobijediti ga poslije, razumije se! Mrzite me, ali on je naš – Neno!

  O NOGOMETU – SUTRA

  O nogometu smo odlučili razgovarati drugi puta, sutra …

  – Kako ću se osjećati kada zakoračim na travnjak iz tunela!? Neće moći biti bolje! To će biti vrlo, vrlo ugodan osjećaj. Tu su moja mladost, moje djetinjstvo, prva ljubav … Bit će strašno puno emocija u tom trenutku – kazao je uvodno današnji trener Dinama Nenad Bjelica …

  NENAD BJELICA

  Za one mlađe, evo pouke … Bio je nekoć ‘prva violina’ Osijeka, nogometni ‘romantičar’, ‘spielmacher’ ili ‘playmaker’, kapetan bez vrpce (jer, nije mu trebala za biti ‘gazda’ na travnjaku), čovjek koji je odlučivao utakmice, plaćao navijačima autobuse, kojem su navijači pjevali pod prozorom, koji je Osijek vodio do 3. kola Kupa Uefa i ‘naslova’ jesenskog prvaka Hrvatske, koji se dva puta ‘prodao’ iz Osijeka, a kako bi tada ‘gladnoj’ svlačionici bile isplaćene plaće … Godinama poslije, a kada momčadi na travnjaku nije išlo dobro, ‘istok’ bi im zapjevao da znaju kako trebaju igrati: “Jedan je Bjelica Nenad” …

  IZBACIO DINAMO IZ LP-A S AUSTRIJOM

  Da li je napravio pogrešku s Dinamom? Smije li se tako zamjeriti Osijeku? Vaš autor misli – da! On je profesionalac. Nogometni trener! ‘Nakrvario’ se za Osijek dovoljno! I nikada ružnu riječ o svom matičnom klubu i gradu nije rekao. Već baš suprotno! Napokon, i taj Dinamo je izbacio iz Lige prvaka kao trener bečke Austrije … A opet, spreman je u nedjelju i na zvižduke …

  – Ne mislim odveć o tome. Bit će kako bude. Radim svoj trenerski posao. Bilo je neugodnosti i izvan Hrvatske. Sada dolazim u Osijek kao protivnik Osijeka, s namjerom, kao sportaš, pobijediti Osijek. Sve je moguće, na sve sam spreman, ali to nije ono o čemu mislim pred utakmicu – nastavio je Bjelica.

  Bilo je strahovito puno ovakvih prelazaka u nogometu, rivalskih … Kada je bila riječ o nogometašima, eventualne golove su matičnom klubu slavili ‘dostojanstveno’, bez ludorija i skakanja. A treneri? Kako oni to čine?

  – Proslaviti ću gol kao i svaki drugi gol. Nekada to činim mirnije, nekada glasnije. Trener sam Dinama, svaka nam je utakmica važna, svaki gol.

  * Kada ste posljednji puta bili u Osijeku?

  – Bio sam zakratko prije mjesec dana na Metalcu, a prije toga … hm, prije dvije i pol godine – zaključio je Bjelica, dodavši kako će ovo biti zaista jako emotivno.

  Foto: Facebook (Nenad Bjelica)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ovaj puta ih očekuje ozbiljna provjera, budući da će s druge strane terena biti slovenski prvoligaš ND Gorica.

  NK Osijek: Danas prva prava provjera!

  Nogometaši Osijeka danas će u Rovinju odigrati svoju treću utakmicu otkako su započeli zimske pripreme. Za razliku od lakših protivnika Više…

  Igračka biografija Laszla Kleinheislera prilično je zanimljiva :)

  10 zanimljivosti o novom igraču NK Osijeka

  Jučer smo pisali o tome kako je mađarski reprezentativac, ofanzivni veznjak Laszlo Kleinheisler (24 godine), potpisao za NK Osijek. Njegova igračka biografija je Više…

  Stalni mađarski reprezentativac, ofanzivni veznjak Laszlo Kleinheisler (24 godine) pridružio se nogometašima Osijeka na pripremama u Rovinju!

  Neki odu, neki dođu: Potpisao Laszlo Kleinheisler!

  To vam je, dragi čitatelji, ravnoteža… Proteklih dana smo pisali o nekoliko odlazaka iz kluba, ali evo već danas bilježimo Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  ''Odigrali smo pravu mušku utakmicu i u njoj smo slavili. Čestitam Cedeviti na fer i korektnoj borbi." - rekao je trener Vrijednosnica Osijek Domagoj Kujundžić.

  KK Vrijednosnice Osijek pobijedile ‘Vitamine’!

  Ovaj puta ih očekuje ozbiljna provjera, budući da će s druge strane terena biti slovenski prvoligaš ND Gorica.

  NK Osijek: Danas prva prava provjera!

  Igračka biografija Laszla Kleinheislera prilično je zanimljiva :)

  10 zanimljivosti o novom igraču NK Osijeka