ŽIVOT

Nenajavljeni letovi vojnih zrakoplova iznad Osijeka?

Vojni avion nadletio je osijek iznimno nisko i pri tome velikom bukom preplašio osječane

Objavljeno 15.06.2018
Mihael Šilac

Od 11:15 sati do 11:30 građani Osijeka i vjerujemo okolice mogli su čuti višestruke glasne prelete vojnih aviona koji su letjeli iznimno nisko i mogli su se vidjeti bez problema iako je nebo prekriveno sivim oblacima.

Mnogi zabrinuti pozivi naših čitatelja, poruke emailom i na Facebook-u su bili s upitom što se događa je li to najavljeno i ima li to veze sa OsijekAirshow-om.

Kontaktirali smo službu 112 koji su nam pojasnili da se radi o najavljenim, redovnim trenažnim letovima vojnih letjelica Hrvatske vojske. Letjelice bi navodno trebale letjeti na 6000 metara i ti letovi nisu povezani s Osijek Airshow manifestacijom.

Najavu naša redakcija nije dobila (iako ih redovno dobivamo). Kontaktirali smo i MORH ni do pisanja ove obavijesti nije nam odgovoreno o čemu se radi.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

To nije prvi ovakav prolazak konvoja s vojnom opremom, ali je ovaj kod građana stvorio "određenu nervozu" zbog trenutnog stanja s ratom u Ukrajini

MORH se očitovao o velikom vojnom konvoju koji je prošao kroz Osijek

Kroz Osijek je u subotu prošao vlak koji je prevozio vojnu opremu i džipove, a u Ministarstvu obrane kažu da Više…

Hrvatska vojska već deveti dan radi na pripremi terena u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021.

Ministar Banožić obišao inženjerijske radove za Europsko prvenstvo u streljaštvu

Na streljani Pampas u Osijeku pripadnici Inženjerijske bojne GOMBR-e sudjeluju u pripremi terena za održavanje Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO Više…

Vrijednost pošiljke koja je jučer stigla u Luku Rijeka je 1,982.560,00 američkih dolara.

U Hrvatsku pristigle dodatne količine zaštitne opreme iz Kine

U Rijeku je u subotu uplovio brod Xin Tian Jin kojim je iz Kine dopremljeno 13 kontejnera s 88 tona Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Konferencija omogućuje, ističu organizatori, analizu prošlih kriza, njihovih uzroka, odgovora i preporuka koje se mogu identificirati kao važna tema svih istraživanja koji se provode kao studije slučaja

Požar u Dravi Internacional – tema ovogodišnjih Dana kriznog upravljanja

Najduži vinski stol, surduci, vrhunsko vino, radionice, Špricaboca, Winepong,bačvatlon, Zorica Kondža, Garavi sokak... zabilježite 7. lipnja ;)

[NAJAVA] Vinski Spektakl – Vinatlon 2024.

Bojati će se klupe, žardinjere i koševe za smeće te će urediti dvorišta škole. U ovoj aktivnost sudjelovati će i dvije studentice Indiana University iz Amerike

Volonterska akcija “Uljepšajmo Ruđericu”