POLITIKA

Neovisni Vulin i Šatvar iz vladajuće većine Gradskoga vijeća Grada Osijeka odlaze u oporbeni Klub HDZ-a

Neovisni Karlo Šatvar već od sljedeće sjednice, kao i vijećnik Dragan Vulin, prelazi u klupe na desnoj strani vijećnice, ili točnije, u oporbenjake

  Objavljeno 10.02.2020
  Petar Tauković

  Već na sljedećoj sjednici gradskog vijeća dvojica vijećnika neće biti na strani vladajuće većine. Naime Karlo Šatvar i Dragan Vulin prelaze u klub HDZ-a odnosno osječku “oporbu”. O svemu se oglasio i gradonačelnik Vrkić čiju izjavu prenosimo u cijelosti:

  “Povodom recentnog prelaska gradskih vijećnika Karla Šatvara i Dragana Vulina iz vladajuće većine u Gradskome vijeću Grada Osijeka u oporbeni klub HDZ-a, obavještavam zainteresiranu javnost kako njihovo istupanje nije narušilo funkcioniranje rada Gradskoga vijeća niti dosadašnje suradničke odnose. Trenutačno vodstvo Grada Osijeka i dalje ima većinu u Gradskome vijeću te nesmetano obavlja poslove u okviru svojih prava i dužnosti.

  Prelazak dvojice vijećnika u klub HDZ-a ranije je najavljen, a sada i proveden, stoga zahvaljujem gospodinu Šatvaru i gospodinu Vulinu na dosadašnjoj izvrsnoj suradnji, kao i njihovim projektima i prijedlozima koje je Grad Osijek uvažio i proveo. Vijećnici nastavljaju i dalje raditi u gradskome sustavu, a međusobna suradnja nastavit će se odvijati na dobrobit građana i građanki Osijeka.”

  Kako je vladajuća većina izgledala 2017. godine
  Konstituirajuća sjednica sadašnjeg Gradskog vijeća održana je 26. lipnja 2017., kada je u redove vladajućih ušlo šest vijećnika SDP-a, četiri vijećnika HNS-a, dva vijećnika ANU-a – stranke nezavisnih umirovljenika, pet vijećnika Mosta i tri vijećnika HDSSB-a, koji su činili Dragan Vulin, Karlo Šatvar i Mato Palić. Samo tri dana poslije Vulin, Šatvar i Palić objavili su kako istupaju iz HDSSB-a. U međuvremenu je Ivana Šojat izišla iz HDZ-a i odlučila djelovati kao neovisna vijećnica, ali okviru kluba SDP-a.

  Neovisni Karlo Šatvar dakle već od sljedeće sjednice, kao i vijećnik Dragan Vulin, prelazi u klupe na desnoj strani vijećnice, ili točnije, u oporbenjake.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Protokolarne aktivnosti gradskih i županijskih čelnika u subotu svjedoče snažnom emotivnom prisustvu u vukovarskoj tragediji ...

  Grad i Županija danas počinju s odavanjem počasti Vukovaru – Gradu heroju

  Grad i Županija danas počinju s odavanjem počasti Vukovaru – Gradu heroju. Protokolarne aktivnosti gradskih i županijskih čelnika u subotu Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Svi vi koji igrate po svojim pravilima, premijer i zastupnici koji imaju "extra" pravila oko samoizolacije, koji se sa svima nama ismijavate, zašto to činite, gdje vam je mjera, gdje vam je kraj?"

  Most secirao HDZ i HNS te “promjenjiva” pravila: Dvostruki standardi po leđima Osijeka i Slavonije

  Ne isključuje mogućnost da maratonski samit u Bruxellesu ne urodi plodom...

  Plenković od “štedljivih zemalja” očekuje kompromis o europskom proračunu

  Plan ukupno predviđa pomoć u visini od 750 milijardi eura pri čemu bi 500 milijardi bilo isplaćeno u vidu nepovratnih paketa pomoći a 250 u obliku kredita...

  Merkel o “korona-paketu”: Pojedina stajališta zemalja-članica još uvijek udaljena