SPORT

Neprikosnoveni osvajači Pula Opena u Slavoniju stigli s  pobjedničkim peharom: Najviše medalja osvojio osječki Ju Jitsu klub Tatami

Osječani su se vratili s osvojenih 9 zlata, 9 srebra i 8 bronci, a  nastupivši zajedno s drugim slavonskim klubovima pod svjetskom asocijacijom RIO Graplling Croatia, u svoj su grad donijeli pobjednički pehar

    Objavljeno 20.04.2023
    Matija Ivanković

    Osječki JJ klub Tatami još je jednom dominirao na domaćem terenu i svu svoju nadmoć pokazao  na Pula Jiu Jitsu Openu održanom 15. travnja 2023. godine.

    Osječani su se vratili s osvojenih 9 zlata, 9 srebra i 8 bronci, a  nastupivši zajedno s drugim slavonskim klubovima pod svjetskom asocijacijom RIO Graplling Croatia, u svoj su grad donijeli pobjednički pehar.

    Zlatne medalje osvojili su Ante Mihaljević, Vigo Dješka, Mark Jobst, Adrijan Janković, Teo Vuletić, Nika Vrbanić, Larisa Lončar, Paula Majhen i Vid Vrdoljak. 

    Srebrne medalje odnijeli su Leon Figecki, Luka Bacalo, Stjepan Baričević, Dominik Korošić, Nikola Balog, Toni Matković, Luna Balajić, Maja Pataki i Ana Batrnek. 

    Broncu su ponijeli Maro Katić, Lukas Jukić, Mislav Čagljević, Luko Mikulić, Josip Turk, Petra Čutura, Hana Pejić i Roko Dimitrijević.

    U zajedničkom nastupu u Puli, pod svjetskom asocijacijom RIO Graplling Croatia, slavonski klubovi iz Osijeka, Đakova i  Vinkovaca ukupno su osvojili 19 zlatnih, 21, srebrnu i 14 brončanih medalja, čime su si osigurali prvo mjesto i zasluženi pobjednički pehar donijeli u “srce” Slavonije.

    -Izuzetno sam zadovoljan rezultatima, kako boraca kluba Tatamija, tako i natjecatelja iz drugih slavonskih klubova. Još smo jednom pokazali da zajedništvo i  međusobna suradnja može dati vrhunske rezultate. Moram napomenuti kako nam je izuzetnu podršku pružila Zajednica osječkog sporta, te im se ovom prilikom zahvaljujem na razumijevanju i potpori- istaknuo je Andrej Jovanović, voditelj i trener osječkog JJ kluba Tatami.

    Dodao je kako odmah intenzivno nastavljaju sa svih aktivnosti, a već ovaj vikend borci slavonskih klubova imati će priliku učiti “od najboljeg”.

    Naime, u grad na Dravi stiže legenda brazilskog jiu jitsu, Roberto de Moraes Atalla, nositelj crnog pojasa četvrti dan. Taj će svjetski master i osnivač RIO Grappling asocijacije, slavonskim borcima održati dvodnevni seminar.

    – Naš je moto “BJJ bez granica” no to zahtjeva hrabrost, upornost, puno odricanja i jaku strategiju. Naša organizacija podržava samo one klubove čiji programi idu u tom smjeru, te sam upravo iz tog razloga prihvatio gostovanje u Osijeku – istaknuo je osnivač globalne sportske organizacije RIO Grapplinga, koja ima škole u 18 zemalja svijeta.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U Puli je nastupilo stotinjak sudionika iz 14 europskih zemalja kojima je ovo bila dobra provjera za sve ono što ih očekuje u nastavku sezone

    Županoviću srebro u Puli

    Najbolji osječki paraatletičar Marin Županović nastupio je proteklog vikenda na 27. izdanju Croatia Open ParaAthletics Championshipa, odnosno Otvorenom prvenstvu Hrvatske koje je Više…

    U organizaciji osječkog JJ kluba Tatami Osijek, a u suradnji s Hrvatskim jiu-jitsu Savezom Zagreb, u petak i subotu (01. i 02. ožujka)  održano je Jiu Jitsu Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste te prvi Tatami International Challenge u Osijeku.

    Završen jiu-jitsu spektakl u najvećem slavonskom gradu: Uz 400 natjecatelja mlađeg uzrasta, u Osijeku i borci svjetskog glasa

    Gradom na Dravi proteklog je vikenda zavladao pravi jiu jitsu festivalski spektakl koji je oduševio na tisuće posjetitelja u sportskoj Više…

    Odličan uspjeh juniora AK Slavonija - Žito na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. Rocco Marttinović skočio 4,60!

    AK “Slavonija-Žito” – Tri pehara na Kupu i ekipnom prvenstvu Hrvatske

    Juniori AK Slavonija Žito osvojili su drugo mjesto na Kupu Hrvatske, održanom na stadionu Mladosti u Zagrebu, dok su naše juniorke zauzele četvrtu Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu