CRNA KRONIKA

Neznanac na internetu Slavonki obećao da će se preseliti kod nje. Dala mu 100.000 kn

Novi slučaj tzv. romantične prevare - kojom je "virtualni muškarac" u zabludu doveo 65-godišnjakinju, koja mu je uplatila veliki iznos...

    Objavljeno 14.11.2022
    Iven Jurić

    Novi slučaj tzv. romantične prevare – kojom je “virtualni muškarac” u zabludu doveo 65-godišnjakinju obećanjem da će joj se preseliti po odlasku u mirovinu, za što mu je uplatila više od sto tisuća kuna – policija je iskoristila kako bi još jednom građane pozvala na oprez.

    Brodsko-posavska policija je priopćila kako kriminalistički istražuje navode iz prijave žene s područja Slavonskog Broda koja se im požalila da je prevarena. Riječ je, kažu, o internetskoj prevari kojom je 65-godišnjakinja oštećena za ukupno više od 100 tisuća kuna nakon što je od ožujka, putem jedne od društvenih mreža, ostvarila virtualni kontakt s muškarcem te povjerovala njegovim tvrdnjama da će joj se preseliti po odlasku u mirovinu.

    Ona mu je u više navrata uplatila veći novčani iznos za troškove transporta i carinjenja “paketa” koje joj je poslao.

    Žene, budite oprezne u internetskoj komunikaciji s nepoznatima

    Iz policije i ovoga puta upozoravaju kako sve češće bilježe slučajeve tzv. romantične prevare te upozoravaju građane, osobito žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

    Napominju kako prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, služeći se raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i sl.

    “Romantični prevaranti” pritom kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također, mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise.

    Policija zato poziva građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama preko društvenih mreža.

    Tekst: Index.hr

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Nepoznata osoba je stupila u kontakt s 61godišnjakinjom putem društvenih mreža te mu je ona na račun u više navrata isplatila ukupno 1350 eura

    61godišnjakinja prevarena za iznos od 1.350 eura

    Nepoznati počinitelj je od 24. listopada 2022. godine do 28. ožujka 2023. godine putem društvene mreže stupio u kontakt s Više…

    Utvrđena je osnovana sumnja da je 54-godišnjak sa šireg đakovačkog područja počinio kazneno djelo te napravio materijalu štetu veću od 76.000,00 eura!

    Posjekao tuđa stabla i napravio veliku štetu

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko-baranjske utvrđena je osnovana sumnja da je 54-godišnjak sa šireg đakovačkog područja počinio Više…

    Protiv osumnjičenih podnosimo kaznenu prijavu za kazneno djelo „Krađa“ i „Teška krađa“ Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku za mladež...

    Ukrali novac i 10 metara produžnog kabla dok je vlasnik bio u kuhinji

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Donji Miholjac otkriveni su 40-godišnjak, 21-godišnjak i jedan maloljetnik, koji su u ponedjeljak Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela, skinuo joj je 10 500 eura!!

    60-godišnjakinja Prevarena putem Interneta