OSJEČANI

Niz manifestacija pod nazivom Uskrs u Osijeku + polazak kompe :)

Kompa navodno već fura :)

Objavljeno 31.03.2019
Alan Srčnik

Niz manifestacija pod nazivom Uskrs u Osijeku održat će se od srijede 10. travnja do subote 20. travnja 2019 – piše TZ Osijek.

Od srijede do petka pred Cvijetnicu (10.-12. travnja) na glavnom trgu od 10 do 18 sati posjetite sajam domaćih proizvoda, zadruga i obrtnika te opg-a.

U subotu 13. travnja, dan pred Cvjetnu nedjelju (Cvijetnica) u središtu grada na glavnom trgu od 11 do 13 sati posjetite uskrsni sajam „Šarana Jaja Bojama Grada“. Program uključuje i festival koji slavi različitost uskrsnih narodnih običaja stanovnika Osijeka pa se tako može upoznati kako Uskrs slave Hrvati, Mađari, Srbi, Nijemci, Rusini, Slovaci, Česi, Ukrajinci i druge nacionalne manjine uz bogat glazbeni i kulturno-umjetnički program.

Na Veliku subotu 20. travnja od 9 do 15 sati na glavnom trgu posjetite uskrsni “Zekin sajam” s velikim Uskrsnim gnijezdom prepunim šarenih pisanica i bogatom ponudom uskrsnih dekoracija i proizvoda domaćih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a svoje najmlađe razveselite posjetom mini lunaparku.

Na Veliku Subotu u 1 sati na trg dolaze „Motozeke“, stotinjak članova moto-kluba Osijek koji odjeveni u uskrsnje zečeve okupljenu djecu darivaju slatkim poklonima.

Tijekom cijelog tjedna pred Uskrs sve do Uskrsnog gradom vozi veseli „Uskrsni tramvaj“ s veselom predstavom, Uskrsnim zekom i poklonima za djecu. Ulovite ga na linijama 1 i 2!

Uskrsni vikend ujedno i službeni početak vožnje skele „Kompe“ preko rijeke Drave do ZOO vrta.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Bijeli zec pronalazaču donosi nagradu, ali ima i zečeva drugih boja...

Tajanstveno! Uskršnja potraga za misterioznim bijelim zecom

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i ove godine organizira Potragu za bijelim zecom. Potraga će trajati četiri dana, počinje u ponedjeljak Više…

Na jednome mjestu tako su se okupili brojni predstavnici nacionalnih manjina koji su uz udruge, organizacije i institucije izložili rukotvorine, etnografske predmete, te tradicionalna jela i slastice

Šarana jaja bojama grada: Nacionalne manjine i čuvari tradicije predstavili svoje uskrsne običaje

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham posjetio je manifestaciju Šarana jaja bojama grada koja je ponovo upriličena nakon dvogodišnje stanke na Više…

Prijave će biti na startnoj poziciji na 1. katu ispred Müllera gdje će svi mališani moći preuzeti svoj startni broj...

Velika uskršnja potraga za nagradama i popularni Zecoš u Portanovi

Uoči Uskrsa, u nedjelju 10. travnja u 11 sati u Portanovi vas očekuje odlična zabava za najmlađe, Velika uskršnja potraga za Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?