SPORT

NK Osijek doveo drugo zimsko pojačanje!

Novi igrač je Albanac, a k nama je stigao iz belgijskog kluba. Petrović je rekao kako su ga htjeli i ljetos... :)

    Objavljeno 13.02.2019
    Antonela Verković

    Kristal Abazaj (22 godine) novi je igrač Nogometnog kluba Osijek! Riječ je o Albancu koji nam je stigao na posudbu iz belgijskog Anderlecht i trebao bi ostati u Gradskom vrtu barem u sljedećih godinu dana. Naime, dogovor dvaju klubova je da Osječani imaju pravo otkupa ugovora u zimu 2020. Abazaj igra na krilnoj poziciji, a po potrebi može biti i središnji napadač. Vrijedno je istaknuti da je, nastupajući za Luftetari u Albaniji, prošle sezone bio proglašen najboljim mladim igračem u tamošnjem nacionalnom prvenstvu – piše NK Osijek.

    Imao je odličnu sezonu u Luftetariju

    Nogomet je počeo igrati u mlađim kategorijama Dinama iz Tirane, a potom je bio i u Partizaniju. Profesionalnu karijeru započinje u Elbasaniju, da bi ga ubrzo u svoje redove doveo Luftetari. U tom klubu se iskazao odličnim igrama, pa je u siječnju prošle godine potpisao za Skenderbeu, jedan od najboljih albanskih klubova, no oni ga ostavljaju na posudbi u Luftetariju. U prošloj natjecateljskoj godini Abazaj je postigao 11 golova, imao je i tri asistencije, što nije promaklo skautima Anderlechta. „Kraljevski klub“ iz Bruxellesa je, uvažavajući njegovu statistiku u spomenutom albanskom prvoligašu (69 utakmica, 14 pogodaka i 5 asistencija) odlučio dovesti hitrog i okretnog napadača u svoje redove.

    Nije bio zadovoljan statusom

    Bilo je to početkom srpnja 2018., kada je Abazaj potpisao za Anderlecht u transferu vrijednom 650.000 eura. No, tamo se u dosta jakoj konkurenciji među napadačima nije uspio izboriti za mjesto u najboljem sastavu. Nastupio je u jednom službenom susretu i to protiv Club Bruggea, 16. prosinca i sudjelovao u pobjedi svoje momčadi rezultatom 2:1. Razumljivo je da novi član našeg Kluba nije bio zadovoljan takvim statusom i tražilo se najbolje rješenje i za njega i za Anderlecht. „Šuškalo“ se krajem prošloga mjeseca da bi mogao otići u St. Truiden, ali je ta kombinacija ipak otpala. Posljednjih dana prijelaznog roka u Hrvatskoj dogovorio je dolazak u NK Osijek koji je za njega prikupio svu potrebnu dokumentaciju da bi odmah bio i registriran.

    Panucci na njega ozbiljno računa

    Za Abazaja se već duže vrijeme govori kako je jedan od najvećih talenata albanskog nogometa. Debitirao je i za najbolju nacionalnu vrstu i to u prijateljskom dvoboju protiv Kosova (0:3) koji je odigran 29. svibnja 2018. godine. Izbornik Albanaca Christian Panucci je za tamošnje medije rekao kako se na Kristala ozbiljno računa i u budućnosti, ali da mu je potrebno igranje u kontinuitetu, a ne sjedenje na klupi ili tribinama. Inače, Abazaj je bio standardan u mladoj U-21 reprezentaciji Albanije za koju je u 8 susreta postigao 3 gola.

    Za sportskog direktora Bijelo-plavih Alena Petrovića nema dvojbe kako će u mladom napadaču naš prvoligaš dobiti pojačanje na krilnim pozicijama:

    Po onome što smo vidjeli, to bi zaista moralo biti tako. Pratimo ga duže vrijeme, a htjeli smo ga dovesti i prošloga ljeta, kada je bilo izvjesno da će napustiti Albaniju. No, tada se javio Anderlecht, a teško je takvom klubu financijski parirati i preusmjeriti igrača u drugom pravcu. Drago mi je da smo ga sada ipak uspjeli angažirati na ovaj način, rekao je Petrović.

    Pohvalio ga je i Ivan Santini

    Abazaj je prošle godine debitirao za A reprezentaciju svoje domovine, no u ponajboljem belgijskom klubu nije dočekao pravu šansu.

    Vjerujem da će kod nas pokazati ono što je prezentirao igrajući za Luftetari. U Albaniji je bio ponajbolji igrač njihove lige što mu je i omogućilo odlazak u Belgiju gdje je ligaško natjecanje vrlo kvalitetno. Vrlo lijepe riječi za njega i njegovu igračku kvalitetu rekao nam je i naš reprezentativac Ivan Santini, Krševanov brat, napadač Anderlechta koji relevantno može govoriti o svakom pojedincu s kojim je zaigrao ili trenirao. Imat ćemo nakon posudbe i pravo prvokupa, a na Abazaju je da se iskaže u svom najboljem svjetlu, dodao je sportski direktor NK Osijek.

    FOTO: Youtube screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na tom jakom turniru su nastupile su i dvije članice taekwondo kluba „Osijek“, juniorke Dora Dragovan (-49kg) i Nina Vicković (-68kg)

    Taekwondo klub Osijek na turniru “Galeb trophy – Serbia open 2024“

    Članovi Karate Akademija Osijek pokazali su zavidnu formu, te osvojili ukupno 7 medalja i 8 plasmana za nastup za reprezentaciju Hrvatske na Balkanskom prvenstvu

    Karate Akademiji Osijek 7 medalja na Kupu Hrvatske i 8 članova reprezentacije za Balkansko Prvenstvo!

    Nakon važne pobjede nad Sesvetama osječke rukometašice ponovno su u lovu na dva boda pomoću kojih bi bile bliže ovogodišnjem cilju

    Rukometašice Osijeka u lovu na važna dva boda