SPORT

NK Osijek preuzeo vodstvo na ljestvici

U derbiju 13. kola Prve hrvatske nogometne lige NK Osijek je u gostovanju kod HNK Rijeke na Rujevici podijelio bodove...

    Objavljeno 30.11.2020
    Ivona Amidžić

    U derbiju 13. kola Prve hrvatske nogometne lige NK Osijek je u gostovanju kod HNK Rijeke na Rujevici podijelio bodove – rezultat je bio 1:1. Bijelo-plavi su sada preuzeli vodstvo na ljestvici, prenosi Radio Osijek.

    Osijek sada ima 27 bodova, bod više od Dinama, no “Modri” imaju dvije utakmice manje.

    Bila je to čvrsta utakmica bez previše prilika, a sve najvažnije dogodilo se u posljednjih pola sata. Rijeka je 59. minuti ostala s igračem manje nakon što je Domagoj Pavičić isključen zbog drugog žutog kartona. Međutim, samo pet minuta kasnije domaćin je poveo golom Franka Andrijaševića. Smolčić je ubacio s velike udaljenosti, obrana Osijeka nije dobro reagirala, Andrijašević je primio loptu i poentirao. Izjednačio je Petar Bočkaj sjajnim udarcem u 83. minuti. Pogodio je iskosa s desne strane s više od 20 metara.

    Bočkaj je s klupe ušao u drugom poluvremenu, pri vodstvu Riječana.

    “Na kraju moramo biti zadovoljni bodom i mislim da je neriješeno najrealniji ishod. Znali smo da će biti jako teška utakmica, Rijeka je dobra momčad, imali su u četvrtak europsku utakmicu s Napolijem i očekivali smo da ćemo više profitirati od njihovog umora. Međutim, Riječani su stvarno dobro odigrali, nije protiv njih lako doći do bodova, tako da je najvažnije da nismo izgubili na uvijek teškom gostovanju. Bilo je puno tempa u igri, po hladnom vremenu i bod je u ovim okolnostima dobar. A što se tiče zgoditka koji sam postigao, ovo mi je već peti na Rujevici koja mi očito ‘leži’. Drago mi je da svojim golovima pridonosim našim pobjedama ili barem remiju poput ovog. I bod u gostima kod Rijeke je dobar, bez obzira što smo se nadali da možemo i dobiti utakmicu. Ipak, serija u kojoj smo neporaženi i dalje traje. Idemo dalje, davati sve od sebe da bismo bili rezultatski što uspješniji”, izjavio je nakon utakmice Petar Bočkaj.

    U nedjelju se trebao igrati i veliki derbi između Dinama i Hajduka, no susret je odgođen jer su “Modri” tražili odgodu zbog europskih obveza.

    Na ljestvici vodi Osijek sa 27 bodova, Dinamo je drugi sa 26 bodova i dva susreta manje, dok je Gorica treća sa 23 boda. Hajduk je četvrti sa 17 bodova, a Rijeka na petoj poziciji ima 16 bodova, no momčad s Rujevice ima čak četiri utakmice manje. Posljednja tri mjesta drže Lokomotiva, Varaždin i Istra s po devet bodova.

    REZULTATI 13. KOLA
    Rijeka – Osijek 1-1 (Andrijašević 64 / Bočkaj 83)

    Subota:
    Varaždin – Istra 1961 1-1 (Obregon 50 / Gržan 90+7-11m)
    Gorica – Lokomotiva 1-1 (Lovrić 13-11m / Tuci 50)

    Petak:
    Šibenik – Slaben B. 0-3 (Lulić 1, Etoundi 33, Knoll 81)

    Odgođeno:
    Dinamo – Hajduk

    TABLICA:
    1. Osijek                    13  9   2   2   21-11    27
    2. Dinamo                11   8   2   1   29-11   26
    3. Gorica                   11   7   2   2   24-15  23
    4. Hajduk                 11   5   2   4   15-11    17
    5. Rijeka                    9   5   1    3   10-10   16
    6. Slaven Belupo    12   3   5   4   16-14    14
    7. Šibenik                 13  4   1    8   13-20   13
    8. Lokomotiva        13   1   6   6    11-21     9
    9. Varaždin              13  2   3   8    10-21    9
    10. Istra 1961           12  2   3   7    8-23     9

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama