SPORT

NK Osijek rutinski svladao Goricu u Gradskom vrtu

Osječani su od samog početka susreta jurnuli prema gostujućim vratima, a takav pristup donio je i rezultat. Osim pogotka Miereza, u prvih pola sata dvoboja domaći su dva puta pogađali i okvir gola.

    Objavljeno 30.01.2023
    Matija Ivanković

    Nogometaši Osijeka u susretu 19. kola SuperSport HNL-a kao domaćini na stadionu Gradski vrt rutinski su svladali posljednju Goricu sa 2-0 (1-0). Pogotke za Osječane postigli su Ramon Mierez (15) i Josip Špoljarić (63).

    Osječani su od samog početka susreta jurnuli prema gostujućim vratima, a takav pristup donio je i rezultat. Osim pogotka Miereza, u prvih pola sata dvoboja domaći su dva puta pogađali i okvir gola. Prvi put vratnica se tresla u 14. minuti nakon udarca Špoljarića, no ta je situacija brzo prežaljena jer je samo minutu kasnije Mierez doveo Osijek u vodstvo.

    Gržan je odlično prošao po desnom krilu i ubacio na peterac gdje je spreman za skok bio Mierez te svladao odličnog Banića.

    Iako je Gorica samo minutu nakon Mierezovog gola imala odličnu situaciju za izjednačenje, to je bilo sve što su gosti ponudili u igri prema naprijed. S druge strane, Osijek je u 30. minuti umalo udvostručio prednost na sličan način na koji je i stigao do prednosti. Ovoga puta ubačaj je stigao s lijeve strane, a Mierez je ponovno pucao glavom no ovoga puta Banića i Goricu je spasila vratnica.

    Bolja igra Osijeka nagrađena je drugim golom u 63. minuti. Lovrić je pokušao s vrha kaznenog prostora, Banić je odbio, ali na nogu Jugovića, no vratar Gorice je zaustavio i dva pokušaja osječkog veznjaka, no njegovi suigrači su ostali promatrati borbu svog vratara, pa je Špoljarić iz četvrtog pokušaja domaćih u istoj akciji ipak uspio zatresti mrežu.

    Treći Osijek sada ima 34 boda, četiri manje od drugog Hajduka koji od 17.10 sati gostuje kod Istre 1961, a 11 manje od vodećeg Dinama. Gorica je, pak, ostala na devet bodova, četiri manje od pretposljednjeg Šibenika.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    Samo u osječkim kvalifikacijama, u proteklih jedanaest godina, nastupilo je preko 8000 učenica i učenika osnovnih škola, čime je naša Regija, definitivno, rekorder među svim regijama u Hrvatskoj u kojima se održavaju kvalifikacije

    U četvrtak 25. travnja održava se najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj