GOSPODARSTVO

Nova, atraktivna turistička destinacija zahvaljujući prekograničnoj suradnji

''Ovaj projekt donosi dobro s obje strane Dunava''... :)

    Objavljeno 20.02.2019
    Antonela Verković

    U prostorijama Regionalne vinoteke u osječkoj Tvrđi jučer, 19. veljače 2019. godine, održano predstavljanje rezultata i završnih aktivnosti projekta „Jačanje turističkog razvoja u prekograničnoj regiji Srednjeg Dunava – Central Danube Tour“ iz EU programa IPA Interreg prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije.

    Završne aktivnosti projekta “Central Danube Tour”, vrijednog 576 tisuća eura, kojemu je svrha jačati turistički razvoj u prekograničnoj regiji Srednjem Dunavu, predstavljene su u utorak u Osijeku.

    Kako je rekao ravnatelj Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije Stjepan Ribić, to je projekt prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije. Po njegovim riječima, nositelj projekta je ta javna ustanova, a partneri su Sekretarijat za međunarodnu suradnju Autonomne Pokrajine Vojvodine, osječko-baranjski županijski Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Dunavski centar za kompetenciju i Grad Ilok.

    O PROJEKTU

    “Projekt nam je 2017. odobren od europskog ‘Interreg IPA programa’ u vrijednosti od 576 tisuća eura i to je jedna od zadnjih aktivnosti u njegovoj provedbi. Ovu novu turističku destinaciju Srednje Podunavlje želimo promovirati i izvan područja Hrvatske i Srbije. U tom kontekstu jedna od sljedećih aktivnosti je nastup na turističkom sajmu u Berlinu, koji se održava od 6. do 10. ožujka, na kojemu ćemo predstaviti svjetskoj javnosti potencijale i adute Srednjeg Podunavlja“, rekao je Ribić.

    Ovaj projekt donosi dobro s obje strane Dunava, a drago nam je što je Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije njegov nositelj. Dunav je veliki turistički potencijal i zato su nam potrebni partneri kojima možemo razvijati tako značajne projekte, osigurati prepoznatljivost te omogućiti razvoj turizma cijelog ovog područja – rekao je na konferenciji zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

    Direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić dodala je kako će projekt, osim u Berlinu, predstaviti na Međunarodnome turističkom sajmu u Beogradu od 21. do 24. veljače i u Zagrebu u kinu Europi 12. ožujka, a predviđen je i turistički panel u Iloku te završna konferencija u Novom Sadu.

    “Cilj projekta je jačanje razvoja turizma u prekograničnom području putem povećanja kvalitete i razvoja turističke ponude. Krenuli smo u priču brendiranja Dunava kao turističke destinacije predstavljajući Baranju, Osijek, Erdut, Vukovar i Ilok i niz mjesta na području Vojvodine. Projekt završava u ožujku ove godine”, zaključila je Jurić.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najveće iznenađenje jest da je tijekom srpnja ostvaren najveći broj noćenja do sada u 2023. godini

    Rekordan turistički srpanj u Osječko-baranjskoj županiji

    Osječko-baranjska županija posljednjih godina u kontinuitetu bilježi izvrsne turističke rezultate. Rezultat je to kontinuiranog rada na razvoju destinacije kroz Turističku Više…

    "...možemo očekivati, imajući u vidu činjenicu da 60% noćenja dolazi iz Euro područja, 2/3 turista iz Schengen prostora da će svakako to biti mamac za povećani broj dolazaka i noćenja ove turističke sezone 2023."

    U Osijeku održani Dani poslova u turizmu

    U osječkoj Dvorani Gradski vrt održani su Dani poslova u turizmu koje su zajednički organizirali Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Više…

    Na današnjoj sjednici Vlada RH donijela je Odluku o davanju suglasnosti Javnoj ustanovi Lučka uprava Osijek za preuzimanje obveza na teret sredstava...

    Uskoro izgradnja terminala za pretovar rasutih tereta u luci Osijek

    Na današnjoj sjednici Vlada RH donijela je Odluku o davanju suglasnosti Javnoj ustanovi Lučka uprava Osijek za preuzimanje obveza na Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja