SPORT

Nova medalja za Marina, tri zlata u Zagrebu

Rocco Martinović (4.40) je kompletirao tercet Crveno-plavih na pobjedničkom postolju kada je riječ o skakačima s motkom

  Objavljeno 15.05.2023
  Matija Ivanković

  Pobrinuo se Marin Županović da mu se u torbi po povratku iz Italije nađe još jedna medalja. Nakon srebra u bacanju koplja na World Grand Prix mitingu u Jesolu, dan kasnije osvojio je broncu u disku s daljinom 17,57 metara. To je također posebno vrijedan rezultat, budući da naš paraatletičar ne posvećuje toliko pozornosti u treninzima ovoj disciplini, pa je svaki ovakav plasman ugodno iznenađenje i za sve nas u klubu.

  „Rekao sam i prije puta u Italiju da mi to nije bilo primarno jer sam prvenstveno fokusiran na koplje. Bio sam zadovoljan onim što sam postigao u petak, tako da opušteno bacao u subotu i eto, ponovno sam se našao među trojicom najboljih. Bronca je lijep uspjeh za mene“, rekao je Županović.

  Prvi je u bacanju diska bio Mesbahi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata s rezultatom 20.84, dok je drugo mjesto osvojio Meksikanac Espinosa (18,23).

  Županoviću srebro u Jesolu

  Naš paraatletičar Marin Županović ostvario je još jedan veliki uspjeh! Na velikom međunarodnom Grand Prixu u talijanskom Jesolu izborio je srebrnu medalju u bacanju koplja u kategoriji F54. Zlato je osvojio mladi Indijac Chamoli s odličnih 27.41 dok je treći bio Talijan Straser s daljinom istom kao i Županović – 19,92, ali uz slabije preostale pokušaje. Najbolji izbačaj Marin je imao u drugoj seriji, potvrdivši da je u odličnoj formi i nakon nedavnog državnog prvenstva u Puli kada se okitio naslovom prvaka Hrvatske.

  „Ovo mi je prvo postolje na jednom jakom međunarodnom natjecanju, na kojem je baš velika konkurencija s obzirom na toliki broj natjecatelja iz 60-ak zemalja svijeta. Odlično se osjećam, forma mi je u stalnom usponu. Dobro sam bacao, svakako mogu i moram biti zadovoljan iako mi dva najduža hica nisu priznali. Vrijeme je bilo nešto lošije, s kišom i vjetrom, ali sam se snašao i u takvim uvjetima. Danas popodne bacam disk i tu ne očekujem neki zapaženiji rezultat jer to ipak nije moja primarna disciplina“, rekao je Marin.

  U svakom slučaju, član AK Slavonija Žito već je u potpunosti opravdao očekivanja na ovom Grand Prixu. I još je nešto bitno istaknuti. On je u svojoj konkurenciji najstariji bacač, oko njega su sve bili mlađi dečki koji treniraju duže od njega i to po 5-6 sati dnevno…

  „Istina, tako je. Ja sam počeo ozbiljno trenirati u siječnju ove godine, a recimo taj prvoplasirani Indijac je u punoj snazi već zadnje dvije godine i vježba na profesionalnoj razini. Idem dalje s puno optimizma, već sljedećeg vikenda očekuje me nastup u Srbiji“, zaključio je Županović.

  U Zagrebu je održan međunarodni miting u organizaciji AK Dinamo – Zrinjevac, na kojem su predstavnici Slavonije-Žito osvojili sedam medalja. Prvi su u svojim disciplinama bili: Sara Aščić u skoku u vis s rezultatom 1.79 metara, Mia Wild na 100 metara prepone (14.40) i Ivan Paravac u skoku s motkom (5.20). Srebro je pripalo Loreni Faktor također na 100 metara prepone (14.43) i motkašu Borni Ciku (4.60).

  Broncu su ovaj puta izborili Melani Bosić na 300 metara (39.78) i Rocco Martinović (4.40) koji je kompletirao tercet Crveno-plavih na pobjedničkom postolju kada je riječ o skakačima s motkom.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Uspjela je, naime, pobijediti na mitingu AK Agram u Zagrebu te ostvariti svoj najbolji rezultat u karijeri i postaviti novi klupski rekord – 1,85 metara!

  Sara Aščić postavila novi klupski rekord!

  Kakav je to bio dan za našu Saru Aščić! Subota, 20. svibnja 2023. sigurno će joj ostati cijeloga života u sjećanju. Uspjela Više…

  Samo u osječkim kvalifikacijama, u proteklih deset godina, nastupilo je preko 8000 učenica i učenika osnovnih škola, čime je naša Regija, definitivno, rekorder među svim regijama u Hrvatskoj

  Erste plava liga – najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj

  Atletski klub Pro Sport (organizator projekta Erste plave lige) i Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek (organizator natjecanja u Osijeku) organizatori su Više…

  U oba dana ukupno je sudjelovalo gotovo 1000 plivačica i plivača iz 28 plivačkih klubova a PK Osijek sa 36 plivača

  Plivačko natjecanje “miting Sv. Patrika u Zagrebu, osječani odlični!

  Na bazenu Utrine u organizaciji Plivačkog kluba Novi Zagreb, 18. i 19.3.2023. održan je  Miting sv. Patrika 2023 na kojem Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ove godine su na turniru 11 ekipa koje su podijeljene u tri grupe nakon čega slijede polufinalne utakmice

  Malonogometni turnir djelatnika KBC-a Osijek

  Državna je reprezentativka iz redova Crveno-plavih potvrdila status jedne od najperspektivnijih hrvatskih atletičarki

  Wild ispunila normu za dva europska prvenstva!

  Zanimljivo je bilo na 100 mix u kategoriji plivača „D kategorije“ gdje su dečki PK Osijek pomeli konkurenciju i zauzeli cijelo postolje

  [FOTO] Plivački klub Osijek – Sova kup 2023