SPORT

Nova medalja za Marina, tri zlata u Zagrebu

Rocco Martinović (4.40) je kompletirao tercet Crveno-plavih na pobjedničkom postolju kada je riječ o skakačima s motkom

  Objavljeno 15.05.2023
  Matija Ivanković

  Pobrinuo se Marin Županović da mu se u torbi po povratku iz Italije nađe još jedna medalja. Nakon srebra u bacanju koplja na World Grand Prix mitingu u Jesolu, dan kasnije osvojio je broncu u disku s daljinom 17,57 metara. To je također posebno vrijedan rezultat, budući da naš paraatletičar ne posvećuje toliko pozornosti u treninzima ovoj disciplini, pa je svaki ovakav plasman ugodno iznenađenje i za sve nas u klubu.

  „Rekao sam i prije puta u Italiju da mi to nije bilo primarno jer sam prvenstveno fokusiran na koplje. Bio sam zadovoljan onim što sam postigao u petak, tako da opušteno bacao u subotu i eto, ponovno sam se našao među trojicom najboljih. Bronca je lijep uspjeh za mene“, rekao je Županović.

  Prvi je u bacanju diska bio Mesbahi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata s rezultatom 20.84, dok je drugo mjesto osvojio Meksikanac Espinosa (18,23).

  Županoviću srebro u Jesolu

  Naš paraatletičar Marin Županović ostvario je još jedan veliki uspjeh! Na velikom međunarodnom Grand Prixu u talijanskom Jesolu izborio je srebrnu medalju u bacanju koplja u kategoriji F54. Zlato je osvojio mladi Indijac Chamoli s odličnih 27.41 dok je treći bio Talijan Straser s daljinom istom kao i Županović – 19,92, ali uz slabije preostale pokušaje. Najbolji izbačaj Marin je imao u drugoj seriji, potvrdivši da je u odličnoj formi i nakon nedavnog državnog prvenstva u Puli kada se okitio naslovom prvaka Hrvatske.

  „Ovo mi je prvo postolje na jednom jakom međunarodnom natjecanju, na kojem je baš velika konkurencija s obzirom na toliki broj natjecatelja iz 60-ak zemalja svijeta. Odlično se osjećam, forma mi je u stalnom usponu. Dobro sam bacao, svakako mogu i moram biti zadovoljan iako mi dva najduža hica nisu priznali. Vrijeme je bilo nešto lošije, s kišom i vjetrom, ali sam se snašao i u takvim uvjetima. Danas popodne bacam disk i tu ne očekujem neki zapaženiji rezultat jer to ipak nije moja primarna disciplina“, rekao je Marin.

  U svakom slučaju, član AK Slavonija Žito već je u potpunosti opravdao očekivanja na ovom Grand Prixu. I još je nešto bitno istaknuti. On je u svojoj konkurenciji najstariji bacač, oko njega su sve bili mlađi dečki koji treniraju duže od njega i to po 5-6 sati dnevno…

  „Istina, tako je. Ja sam počeo ozbiljno trenirati u siječnju ove godine, a recimo taj prvoplasirani Indijac je u punoj snazi već zadnje dvije godine i vježba na profesionalnoj razini. Idem dalje s puno optimizma, već sljedećeg vikenda očekuje me nastup u Srbiji“, zaključio je Županović.

  U Zagrebu je održan međunarodni miting u organizaciji AK Dinamo – Zrinjevac, na kojem su predstavnici Slavonije-Žito osvojili sedam medalja. Prvi su u svojim disciplinama bili: Sara Aščić u skoku u vis s rezultatom 1.79 metara, Mia Wild na 100 metara prepone (14.40) i Ivan Paravac u skoku s motkom (5.20). Srebro je pripalo Loreni Faktor također na 100 metara prepone (14.43) i motkašu Borni Ciku (4.60).

  Broncu su ovaj puta izborili Melani Bosić na 300 metara (39.78) i Rocco Martinović (4.40) koji je kompletirao tercet Crveno-plavih na pobjedničkom postolju kada je riječ o skakačima s motkom.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Rocco Martinović, David kurtek i Mia Wild su naši reprezentativni predstavnici u Brnu

  Atletika – Troje osječkih juniorskih reprezentativaca za Brno

  U subotu, 22. lipnja, u češkom Brnu bit će održan međunarodni susret juniorskih reprezentacija Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Poljske i domaćina Češke. Više…

  Sudionik kontinentalne smotre ponovno će biti naš iskusni skakač s motkom, 30-godišnji Ivan Horvat. Njegov osobni, ujedno i državni rekord na otvorenom je 5,71 metara iz 2018., dok je u godini prije toga ostvario i rekordni dvoranski skok na visini letvice 5,76.

  Ivan Horvat na Europskom prvenstvu u Rimu

  Poznato je koji će reprezentativci uskoro predstavljati Hrvatsku na Europskom seniorskom prvenstvu koje će se održati od 7. do 12. lipnja Više…

  U Zagrebu je održan međunarodni atletski Memorijal Goran Subotić „Tratinčica“ u organizaciji AK Agram, sportaši AK Slavonija Žito su bilo odlični!

  Medalje za Saru, Roka i dvojicu Ivana

  U Zagrebu je održan međunarodni atletski Memorijal Goran Subotić „Tratinčica“ u organizaciji AK Agram. Već smo spomenuli u prethodno objavljenom Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Neponovljiva kombinacija sporta, druženja, učenja i zabave u Ljetnom sportskom kampu „AKSO“!

  Ljetni sportski kamp Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek

  B2Run Osijek okupio je 842 sudionika iz preko 80 tvrtki što je porast od 20% u odnosu na godinu ranije

  B2Run Osijek: 20% više poslovnjaka na najvećem afterwork druženju

  Sadašnjost i budućnost hrvatske gimnastike na Državnom prvenstvu u Osijeku. Okupit će se gotovo 550 gimnastičara i gimnastičarki iz 39 hrvatskih klubova. Natjecanje će se održati na dvije lokacije

  Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici u Osijeku, 21.-23. lipnja 2024.