SPORT

Nova medalja za Marina, tri zlata u Zagrebu

Rocco Martinović (4.40) je kompletirao tercet Crveno-plavih na pobjedničkom postolju kada je riječ o skakačima s motkom

    Objavljeno 15.05.2023
    Matija Ivanković

    Pobrinuo se Marin Županović da mu se u torbi po povratku iz Italije nađe još jedna medalja. Nakon srebra u bacanju koplja na World Grand Prix mitingu u Jesolu, dan kasnije osvojio je broncu u disku s daljinom 17,57 metara. To je također posebno vrijedan rezultat, budući da naš paraatletičar ne posvećuje toliko pozornosti u treninzima ovoj disciplini, pa je svaki ovakav plasman ugodno iznenađenje i za sve nas u klubu.

    „Rekao sam i prije puta u Italiju da mi to nije bilo primarno jer sam prvenstveno fokusiran na koplje. Bio sam zadovoljan onim što sam postigao u petak, tako da opušteno bacao u subotu i eto, ponovno sam se našao među trojicom najboljih. Bronca je lijep uspjeh za mene“, rekao je Županović.

    Prvi je u bacanju diska bio Mesbahi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata s rezultatom 20.84, dok je drugo mjesto osvojio Meksikanac Espinosa (18,23).

    Županoviću srebro u Jesolu

    Naš paraatletičar Marin Županović ostvario je još jedan veliki uspjeh! Na velikom međunarodnom Grand Prixu u talijanskom Jesolu izborio je srebrnu medalju u bacanju koplja u kategoriji F54. Zlato je osvojio mladi Indijac Chamoli s odličnih 27.41 dok je treći bio Talijan Straser s daljinom istom kao i Županović – 19,92, ali uz slabije preostale pokušaje. Najbolji izbačaj Marin je imao u drugoj seriji, potvrdivši da je u odličnoj formi i nakon nedavnog državnog prvenstva u Puli kada se okitio naslovom prvaka Hrvatske.

    „Ovo mi je prvo postolje na jednom jakom međunarodnom natjecanju, na kojem je baš velika konkurencija s obzirom na toliki broj natjecatelja iz 60-ak zemalja svijeta. Odlično se osjećam, forma mi je u stalnom usponu. Dobro sam bacao, svakako mogu i moram biti zadovoljan iako mi dva najduža hica nisu priznali. Vrijeme je bilo nešto lošije, s kišom i vjetrom, ali sam se snašao i u takvim uvjetima. Danas popodne bacam disk i tu ne očekujem neki zapaženiji rezultat jer to ipak nije moja primarna disciplina“, rekao je Marin.

    U svakom slučaju, član AK Slavonija Žito već je u potpunosti opravdao očekivanja na ovom Grand Prixu. I još je nešto bitno istaknuti. On je u svojoj konkurenciji najstariji bacač, oko njega su sve bili mlađi dečki koji treniraju duže od njega i to po 5-6 sati dnevno…

    „Istina, tako je. Ja sam počeo ozbiljno trenirati u siječnju ove godine, a recimo taj prvoplasirani Indijac je u punoj snazi već zadnje dvije godine i vježba na profesionalnoj razini. Idem dalje s puno optimizma, već sljedećeg vikenda očekuje me nastup u Srbiji“, zaključio je Županović.

    U Zagrebu je održan međunarodni miting u organizaciji AK Dinamo – Zrinjevac, na kojem su predstavnici Slavonije-Žito osvojili sedam medalja. Prvi su u svojim disciplinama bili: Sara Aščić u skoku u vis s rezultatom 1.79 metara, Mia Wild na 100 metara prepone (14.40) i Ivan Paravac u skoku s motkom (5.20). Srebro je pripalo Loreni Faktor također na 100 metara prepone (14.43) i motkašu Borni Ciku (4.60).

    Broncu su ovaj puta izborili Melani Bosić na 300 metara (39.78) i Rocco Martinović (4.40) koji je kompletirao tercet Crveno-plavih na pobjedničkom postolju kada je riječ o skakačima s motkom.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Svjetski kup u skoku s motkom okupit će elitne atletičare od kojih su brojni aktualni državni prvaci, osvajači medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, sudionici Olimpijskih igara, ali i rekorderi država.

    Svjetski kup u skoku s motkom ovog tjedna u Osijeku – Memorijal Josip Gašparac

    Da se u gradu na Dravi događaju brojni veliki događaji nije tajna, a ovog tjedna imat ćemo priliku svjedočiti još Više…

    Prvak Hrvatske je i Rocco Martinović u skoku s motkom. Preskočio je visinu 4,40, a Mia Wild je ostvarila novi dvoranski državni rekord u ovoj dobnoj kategoriji koji je aktualan i u konkurenciji mlađih seniorki – 7,36

    Prvaci Hrvatske Mia Wild i Rocco Martinović zablistali zlatnom bojom na Dvoranskom prventvu HR

    U Zagrebu je održano Dvoransko prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke na kojem smo osvojili ukupno šest medalja, a najviše je Više…

    Dat ću sve od sebe, dobro sam trenirao, dobro se i osjećam, a najvažnije je da sam zdrav i spreman za sve što me očekuje u novoj sezoni, rekao je Županović

    Županović na pripremama reprezentacije

    Paraatletska reprezentacija Hrvatske na posebnim je zimskim pripremama koje su ovoga petka počele u Medulinu. Izbornik Damjan Sedić među reprezentativce Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama