ŽIVOT

Nova sezona radionica u MLU namijenjena djeci i odraslima

Broj mjesta u grupama je ograničen, stoga je potrebno javiti se i rezervirati mjesto na vrijeme

Objavljeno 26.09.2019
Ivona Amidžić

Muzej likovnih umjetnosti poziva sve velike i male zaljubljenike u umjetnost da se pridruže radionicama koje će započeti od listopada.

Odrasli će polaznici uvodni sastanak imati u utorak 1. listopada u 17 sati (u prostorijama Muzeja likovnih umjetnosti) kada će se u dogovoru s prijavljenim polaznicima oformiti grupe. Od ove godine postoje tri tematska bloka radionica u koje se moguće uključiti. To su:

  1. UOČI, ISTRAŽI, IZRADI

Program radionica obuhvaća modeliranje male plastike, izradu kalupa i odljeva u gipsu, retuširanje i patiniranje. Polaznici radionice će kroz rad razviti osjećaj za prostor, upoznat će se s važnosti proporcija, perspektive, ali i kompozicije. Polaznici radionice razvijat će vještinu modeliranja i kreativnost, kao i savladati percepciju trodimenzionalnog prostora. Modeliranjem u glini razvijat će osjet dodira.

  1. IMAGINARIJ APSTRAKTNIH MISLI

Polaznici radionica razvijat će osjećaj za boju i prostor. Savladat će proporcije, perspektivu i kompoziciju te stjecati sigurnost u korištenju crtačkih i slikarskih tehnika.

  1. AUTOPORTRET

Polaznici radionica će istraživati kako svojim rukama i bojama dati idejama oblik. Radionica je namijenjena polaznicima koji vole izazove i iznenađenja. Tijekom ove kreativne radionice polaznici će se upoznati s raznim likovnim tehnikama kako bi izradili autoportrete.

Prvi blok radionica trajat će od 1. listopada do 3. prosinca 2019. godine, drugi od 14. siječnja do 10. ožujka 2020. godine, a treći od 17. ožujka do 12. svibnja 2020. godine.

Cijena jednog radioničkog bloka je 120,00 kn, dok ukupna cijena iznosi 360,00 kn po polazniku.

Za naše Male prijatelje Muzeja nastavljamo s istoimenim radionicama na kojima će se pod stručnim vodstvom pedagoga i umjetnika, u sigurnom i kreativnom okruženju nastaviti upoznavati s likovnom umjetnošću. Prva radionica održat će se u subotu 5. listopada od 10.30 do 12 sati. Cijena ulaznice je 21,00 kn po radionici.

Broj mjesta u grupama je ograničen, stoga Vas molimo da nam se što prije javite i rezervirate svoje mjesto na vrijeme.

Prijave su moguće putem e-maila: [email protected] ili na broj: 091/221-35-86 kontakt osoba: Kristina Delalić Vetengl, muzejska pedagoginja.

Muzej osigurava sav potreban materijal koji je uključen u cijenu radionica.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

Festival znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje Više…

Roditelji koji su završili program opisuju značajna poboljšanja u simptomima depresivnosti, anksioznosti i stresa vezanog za roditeljstvo, poboljšanje prilagodbe na bračne zahtjeve i manje sukoba oko pristupa odgoju djece

Poziv za program za roditelje djece jasličkog uzrasta u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu

U Centru za nestalu i zlostavljanu djecu  seprovode besplatne radionice za roditelje djece jasličkog uzrasta. Radionice su krenule s provedbom, Više…

Od brojnih aktivnosti, za najmlađe izdvajamo interaktivnu igru LIFE-SIZE ČOVJEČE NE LJUTI SE, za školarce BIOLOŠKI FUN CORNER, a za sve zainteresirane posjetitelje koji planiraju istražiti laboratorije te naučiti nešto o znanstveno-stručnom radu i studiranju na Odjelu za biologiju organiziran je nagradni kviz

[NAJAVA] Dan otvorenih vrata – Odjel za biologiju u Osijeku

Odjel za biologiju, sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u subotu 6. svibnja od 9:00 do 14:00 sati otvara Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje