ŽIVOT

Nova sezona radionica u MLU namijenjena djeci i odraslima

Broj mjesta u grupama je ograničen, stoga je potrebno javiti se i rezervirati mjesto na vrijeme

Objavljeno 26.09.2019
Ivona Amidžić

Muzej likovnih umjetnosti poziva sve velike i male zaljubljenike u umjetnost da se pridruže radionicama koje će započeti od listopada.

Odrasli će polaznici uvodni sastanak imati u utorak 1. listopada u 17 sati (u prostorijama Muzeja likovnih umjetnosti) kada će se u dogovoru s prijavljenim polaznicima oformiti grupe. Od ove godine postoje tri tematska bloka radionica u koje se moguće uključiti. To su:

  1. UOČI, ISTRAŽI, IZRADI

Program radionica obuhvaća modeliranje male plastike, izradu kalupa i odljeva u gipsu, retuširanje i patiniranje. Polaznici radionice će kroz rad razviti osjećaj za prostor, upoznat će se s važnosti proporcija, perspektive, ali i kompozicije. Polaznici radionice razvijat će vještinu modeliranja i kreativnost, kao i savladati percepciju trodimenzionalnog prostora. Modeliranjem u glini razvijat će osjet dodira.

  1. IMAGINARIJ APSTRAKTNIH MISLI

Polaznici radionica razvijat će osjećaj za boju i prostor. Savladat će proporcije, perspektivu i kompoziciju te stjecati sigurnost u korištenju crtačkih i slikarskih tehnika.

  1. AUTOPORTRET

Polaznici radionica će istraživati kako svojim rukama i bojama dati idejama oblik. Radionica je namijenjena polaznicima koji vole izazove i iznenađenja. Tijekom ove kreativne radionice polaznici će se upoznati s raznim likovnim tehnikama kako bi izradili autoportrete.

Prvi blok radionica trajat će od 1. listopada do 3. prosinca 2019. godine, drugi od 14. siječnja do 10. ožujka 2020. godine, a treći od 17. ožujka do 12. svibnja 2020. godine.

Cijena jednog radioničkog bloka je 120,00 kn, dok ukupna cijena iznosi 360,00 kn po polazniku.

Za naše Male prijatelje Muzeja nastavljamo s istoimenim radionicama na kojima će se pod stručnim vodstvom pedagoga i umjetnika, u sigurnom i kreativnom okruženju nastaviti upoznavati s likovnom umjetnošću. Prva radionica održat će se u subotu 5. listopada od 10.30 do 12 sati. Cijena ulaznice je 21,00 kn po radionici.

Broj mjesta u grupama je ograničen, stoga Vas molimo da nam se što prije javite i rezervirate svoje mjesto na vrijeme.

Prijave su moguće putem e-maila: kdvetengl@mlu.hr ili na broj: 091/221-35-86 kontakt osoba: Kristina Delalić Vetengl, muzejska pedagoginja.

Muzej osigurava sav potreban materijal koji je uključen u cijenu radionica.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ove se godine učenicima nude brojne praktične radionice robotike i 3D modeliranja

13. Zima u Domu tehnike i 27. Zimska škola informatike

Trinaesta Zima u Domu tehnike u Osijeku ove godine učenicima nudi brojne praktične radionice robotike i 3D modeliranja, a 27. Više…

Zajednički užitak u glazbi kod djece razvija samopouzdanje, socijalne vještine i emocionalnu inteligenciju

Besplatne ogledne radionice glazbenog programa Music Together u siječnju

Roditelji djece zainteresirani za ranu glazbenu edukaciju pozvani su na besplatne demo radionice koje će se održati u Dokkici (Keršovanijeva Više…

Tradicionalne, kreativne radionice u božićnom duhu ispunit će veseli prostor Dokkice u koju su dobrodošli svi: djeca, roditelji, bake i djedovi, ...

Advent u Dokkici i Božićni koncert u kinu Urania (16.-19.12.) PROGRAM

Dječja osječka kreativna kućica i ove godine, od ponedjeljka, 16.12. do četvrtka, 19.12. organizira Advent u Dokkici u Keršovanijevoj 4, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Vjerojatno ste bar jednom u životu maštali o putovanju ovim velikim europskim rijekama a sada taj neopisivo lijep doživljaj putovanja moćnim Dunavom možete iskusiti i vi, s polascima iz Osijeka!

Što kažete na krstarenje Dunavom od Osijeka do Beča i Željeznih vrata?

Povrat novca je osiguran svim kupcima: bilo da je proizvod otvoren ili zatvoren te čak i bez predočenja računa

dm povlači proizvod s polica – Mole da ga ne koristite!

Zaklada Slagalica dodijelila je već ukupno deset nagrada tvrtkama i obrtima koji podržavaju različite aktivnosti, programe i projekte s područja Slavonije i Baranje

Zaklada Slagalica – otvoren Poziv na nominaciju tvrtke i/ili obrta za Nagradu Johann Kohlhoffer za filantropa 2019. godine