ŽIVOT

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Objavljeno 02.04.2024
Darija Kovačić

ReActor obrt za kulturu, promidžbu i turizam u mjesecu travnju organizira još jednu zabavnu i poučnu storytelling turu osječkom Tvrđom. Tura Gospodin Edgar nije u arhivu nastala je prema motivima knjige Priča o kugi i nevidljivom Edgaru autorice Erike Žilić-Vincetić. Radnja knjige smještena je u Osijek, točnije Tvrđu i vrti se oko nestanka stanovitog gospodina Edgara, čangrizavog povjesničara-amatera.

Tura će biti organizirana 5.4. i 19.4., a počinje kod Vodenih vrata u 19:30 sati. Na samom početku se upoznajemo s radnjom i likovima knjige i čarolija pripovijedanja odvodi nas u Tvrđu kakva je bila u 18. stoljeću. Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Prijave su obavezne i moguće su ispunjavanjem obrasca na ovoj poveznici: https://forms.gle/gDXwhnXwaqCTuZu99

Kotizacija iznosi 5 € po osobi, a plaćanje je moguće na licu mjesta.

Više o događaju: https://www.facebook.com/events/275344652292450/275344655625783?active_tab=about

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

[FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

Budite spremni na pitanja o osnivanju EU-a, njenim članicama, važnim zakonima i propisima,ali i temama slavnih ličnosti. Uskoro nam se bliže izbori za EU parlament pa je ovo prilika da se informiramo  i o ovoj temi.

Kviz večer o znanju povijesti, institucijama, politici, kulturi i zemljama Europske unije