GOSPODARSTVO

Nova studentska pravobraniteljica sveučilišta u Osijeku kolegama studentima: Vaši problemi su i moji problemi!

Uloga je studentskih pravobranitelja brinuti o pravilnoj primjeni propisa, zaštiti studentskih prava, te ukazivati na trenutne i moguće problem tijekom u svezi sa studijem i studiranjem.

  Objavljeno 11.01.2018
  Alan Srčnik

  Na drugoj redovnoj sjednici održanoj u prosincu Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku jednoglasno je izabrao novu studentsku pravobraniteljicu u akademskoj godini 2017./2018. Između više kandidata, kao najenergičnija i s najviše iskustva u radu sa studentima izabrana je Marina Čović, studentica Medicinskog fakulteta u Osijeku.

  Marina je član Studentskog zbora te Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta, studentski predstavnik u Odboru za nastavu i studente Medicinskog fakulteta te predsjednica Odbora za nastavu i studente Studentskog zbora Medicinskog fakulteta. U sklopu svojih funkcija do sada je aktivno pridonosila osiguravanju studentskih prava na Fakultetu, a od nedavno joj je to zadatak i na razini Sveučilišta. Uz sve navedeno Marina je i član studentskih udruga CroMSIC te EMSA koje djeluju pri Medicinskom fakultetu u Osijeku.

  “Kao studentska pravobraniteljica posvetit ću se informiranju studenata Sveučilišta o njihovim pravima I obvezama, ali i o radu pravobranitelja. U svom mandatu poseban naglasak planiram staviti na unaprjeđenje koordinacije svih studentskih pravobranitelja na Sveučilištu kako bismo zajedničkim radom i trudom pomogli kolegama da se izbore za svoja prava, ali i zajedno sa Studentskim zborom Sveučilišta izborili izmjene Pravilnika o studijima i studiranju na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Ovim putem, pozivam sve studente Sveučilišta koji smatraju da su dovedeni u nepovoljan položaj kao i one koji imaju prijedloge za unaprijeđivanje sustava studiranja na našem Sveučilištu, da mi se jave. Vaši problemi i moji su problemi!”, – poručuje Marina Čović, novoizabrana pravobraniteljica Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

  Uloga je studentskih pravobranitelja brinuti o pravilnoj primjeni propisa, zaštiti studentskih prava, te ukazivati na trenutne i moguće problem tijekom u svezi sa studijem i studiranjem. Slijedom navedenog, studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima visokog učilišta, savjetuje studente o načinu ostvarivanja prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavljati druge poslove utvrđene općim aktom visokog učilišta.

  Pravobraniteljicu je moguće kontaktirati putem maila na: pravobranitelj.szos@gmail.com, a sve informacije o njezinom radu moći će se pratiti i na službenim stranicama Studentskog zbora Sveučilišta http://szos.unios.hr/

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Radi i Zoološki vrt, kompa vozi ...

  Smeće se odvozi i u ponedjeljak

  Svaki orah, a da bi došli do drva, prethodno treba srušiti, a crijep i šutu, ionako svi znaju, teško je negdje odvesti

  Domišljati stanovnici OBŽ poklanjaju orahe za rušenje, crijep i šutu