GOSPODARSTVO

Nova studentska pravobraniteljica sveučilišta u Osijeku kolegama studentima: Vaši problemi su i moji problemi!

Uloga je studentskih pravobranitelja brinuti o pravilnoj primjeni propisa, zaštiti studentskih prava, te ukazivati na trenutne i moguće problem tijekom u svezi sa studijem i studiranjem.

  Objavljeno 11.01.2018
  Alan Srčnik

  Na drugoj redovnoj sjednici održanoj u prosincu Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku jednoglasno je izabrao novu studentsku pravobraniteljicu u akademskoj godini 2017./2018. Između više kandidata, kao najenergičnija i s najviše iskustva u radu sa studentima izabrana je Marina Čović, studentica Medicinskog fakulteta u Osijeku.

  Marina je član Studentskog zbora te Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta, studentski predstavnik u Odboru za nastavu i studente Medicinskog fakulteta te predsjednica Odbora za nastavu i studente Studentskog zbora Medicinskog fakulteta. U sklopu svojih funkcija do sada je aktivno pridonosila osiguravanju studentskih prava na Fakultetu, a od nedavno joj je to zadatak i na razini Sveučilišta. Uz sve navedeno Marina je i član studentskih udruga CroMSIC te EMSA koje djeluju pri Medicinskom fakultetu u Osijeku.

  “Kao studentska pravobraniteljica posvetit ću se informiranju studenata Sveučilišta o njihovim pravima I obvezama, ali i o radu pravobranitelja. U svom mandatu poseban naglasak planiram staviti na unaprjeđenje koordinacije svih studentskih pravobranitelja na Sveučilištu kako bismo zajedničkim radom i trudom pomogli kolegama da se izbore za svoja prava, ali i zajedno sa Studentskim zborom Sveučilišta izborili izmjene Pravilnika o studijima i studiranju na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Ovim putem, pozivam sve studente Sveučilišta koji smatraju da su dovedeni u nepovoljan položaj kao i one koji imaju prijedloge za unaprijeđivanje sustava studiranja na našem Sveučilištu, da mi se jave. Vaši problemi i moji su problemi!”, – poručuje Marina Čović, novoizabrana pravobraniteljica Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

  Uloga je studentskih pravobranitelja brinuti o pravilnoj primjeni propisa, zaštiti studentskih prava, te ukazivati na trenutne i moguće problem tijekom u svezi sa studijem i studiranjem. Slijedom navedenog, studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima visokog učilišta, savjetuje studente o načinu ostvarivanja prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavljati druge poslove utvrđene općim aktom visokog učilišta.

  Pravobraniteljicu je moguće kontaktirati putem maila na: [email protected], a sve informacije o njezinom radu moći će se pratiti i na službenim stranicama Studentskog zbora Sveučilišta http://szos.unios.hr/

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  OBŽ sufinancira prijevoz redovitih studenata u iznosu 25 % od redovite mjesečne karte za studente za 2. razred redovitih vlakova, s tim da je u cijenu mjesečne karte već uračunat popust HŽ Putničkog prijevoza od 50 %.

  Studenti će od sada jeftinije putovati vlakom!

  Nakon u kolovozu prošle godine potpisanog sporazuma o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju integriranog prijevoza putnika na području Grada Osijeka i Više…

  U zgradi će studenti Odsjeka za primijenjenu umjetnost realizirati svoje nastavne sadržaje iz Kostimografije, Scenografije i Lutkarske tehnologije...

  Studenti će dobiti novu zgradu – sutra primopredaja!

  Svečana primopredaja obnovljene zgrade br. 18 u sveučilišnom kampusu će se održati u srijedu 5. prosinca 2018. s početkom u Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Budući da naplatu carina regulira EU, poslala sam prioritetno pitanje Komisiji tražeći da se ukinu carine na medicinske proizvode za borbu protiv korona virusa koje dolaze iz trećih zemalja"

  Borzan: Nećete više morati plaćati carine na medicinsku opremu za borbu protiv COVID19 koja ulazi u EU

  U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

  Top 10 novih prilika za posao

  Zbog molbi roditelja učilište je oformilo online nastavu za učenje engleskog jezika za predškolce

  Vrtićki engleski na Pučkom otvorenom učilištu nastavlja se online