ŽIVOT

Nove-stare kamere u Strossmayerovoj ulici?

U Strossmayerovoj ulici postavljene su fiksne kamere za nadzor brzine, nalaze se kod kućnih brojeva 239 i 320...

Objavljeno 12.08.2022
Iven Jurić

Ovih dana pokrenula se priča o novim fiksnim kamerama za nadzor brzine koje su postavljene na hrvatskim prometnicama, za našu županiju nema promjena, sve prijašnje kamere i dalje su na 15 lokacija. Strossmayerova ulica dobila je dvije nove kamere, koje se nalaze kod kućnih brojeva 239 i 320, brzina je  i dalje nažalost najveći uzrok prometnih nesreća, prošle godine u našoj Županiji zabilježeno je 18.924 prekršaja nepropisne brzine, što je 3,4 posto više u odnosu na 2020. godinu.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova navode kako je sigurnosna razlika prema Pravilniku o mjeriteljskim zahtjevima za mjerila brzine vozila u cestovnom prometu, definirana kao vrijednost brzine izražene u kilometrima na sat ili postotak koja se mora odbiti od izmjerene vrijednosti brzine kako bi se učinio ispravak zbog pogreške mjerila brzine, odnosno, mjerne metode.

Tako ona do 100 kilometara na sat iznosi 10km/h, a za sve brzine veće od 100km/h iznosi 10 posto izmjerene brzine, Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje novčane kazne od 300 do 20.000 kuna za prekoračenje brzine, to vrijedi za sve vozače koji prekorače ograničenje više od 50km na sat, u tom slučaju im može prijetiti i do 6o dana zatvora.

Ako se prekršaj počini na cesti izvan naselja kazne su od 5000 do 15.000 kuna, popis ostalih lokacija na kojima se nalaze kamere za nadzor brzine možete naći u članku koji smo objavili u ponedjeljak.

https://osijeknews.hr/nove-54-kamere-za-nadzor-brzine-u-hrvatskoj-sada-ih-je-324-a-15-novih-u-obz

 

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Prekršitelji će na kućnu adresu dobiti obavijest u kojoj će biti navedeni datum, sat, počinitelj prekršaja i propisana novčana kazna. Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za navedene je prekršaje propisana kazna u visini 30 eura

Kamere za nadzor nepropisnog parkiranja postavljene na pet lokacija u Osijeku!

S ciljem bolje protočnosti i veće sigurnosti u prometu, Grad Osijek postavio je kamere koje nadziru nepropisno parkiranje i zaustavljanje Više…

Za vrijeme provođenja „Dana sigurnosti u prometu“, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine "četiri glavne ubojice u prometu"

Ovog rujna budi dio promjena! Ostani živ i spasi živote!

Dani sigurnosti u prometu, u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL, i ove se godine već tradicionalno održavaju od 16. do 22. Više…

Sutra će policija posebnu pažnju posvetiti onima koji vole malo više stisnuti papučicu gasa :)

Vozači oprez – sutra akcija prometne policije

Na području cijele policijske uprave sutra će se provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

[FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

Budite spremni na pitanja o osnivanju EU-a, njenim članicama, važnim zakonima i propisima,ali i temama slavnih ličnosti. Uskoro nam se bliže izbori za EU parlament pa je ovo prilika da se informiramo  i o ovoj temi.

Kviz večer o znanju povijesti, institucijama, politici, kulturi i zemljama Europske unije