ŽIVOT

Nove ‘storytelling’ ture u Osijeku donose šarm prošlog vremena

Organizirane su tri iznimno popularne ture objedinjene pod nazivom „Cipelcugom po Osijeku“ (više o njima u nastavku teksta) te nova, jedinstvena storytelling tura „Gospodin Edgar nije u arhivu“ osmišljena po motivima romana "Priča o kugi i nevidljivom Edgaru" autorice Erike Žilić Vincetić.

Objavljeno 05.03.2024
Darija Kovačić

ReActor u ožujku nudi 4 uzbudljive ‘storytelling’ ture koje će vas provesti kroz različita razdoblja bogate povijesti Osijeka.

Organizirane su tri iznimno popularne ture objedinjene pod nazivom „Cipelcugom po Osijeku“ (više o njima u nastavku teksta) te nova, jedinstvena storytelling tura „Gospodin Edgar nije u arhivu“ osmišljena po motivima romana “Priča o kugi i nevidljivom Edgaru” autorice Erike Žilić Vincetić.

O čemu se radi?

Koliko ste se puta zapitali tko su ljudi koji su živjeli u Tvrđi prije 200 godina? Kako su i od čega živjeli? Je li tamo bilo neki pekar, iza onih vrata zlatar, ondje možda…. krojač? Bit će vam predstavljeni glavni likovi knjige i čarolija pripovijedanja povest će vas u 18. stoljeće. Zajedno ćete potražiti nevidljivo.

Tura će se održati 15. i 22. ožujka od 19,30 sati kod Vodenih vrata, a uključuje hodanje po Tvrđi i oko nje te je preporučljiva udobna obuća. Turu će voditi interpretatorica baštine Nikolina Baškarad, diplomirana glumica i vlasnica ReActor obrta za kulturu, promidžbu i turizam.

Prijave se vrše ispunjavanjem obrasca https://forms.gle/Pv1DccsZCSsVCNBDA , a kotizacija iznosi 5 eura po osobi. Tura je podobna za djecu 10+ godina. Ako budu padali kiša, snijeg ili sjekire, tura će biti odgođena. U tom slučaju svi prijavljeni bit će na vrijeme obaviješteni.

Cipelcugom po Osijeku

Za ljubitelje šetnji kroz grad, Eržika vas 9. ožujka vodi kroz srce grada, otkrivajući tajne gradskih ulica. Janja vam 13. ožujka priča o životu sluga u Osijeku početkom 20. stoljeća i vodi vas do Tvrđe. Obje ture počinju u 19:30 sati u Sakuntala parku i traju 60 minuta.

“Svjetlom fenjera kroz prošlost” (30. ožujka) otkriva tajne života unutar Tvrđe kao vojne utvrde. Doživite priče o pandurima, bećarini, staroj pekari, Kužnom pilu i mnogočemu drugome. Tura počinje u 19:30 sati kod Kužnog pila i traje 90 minuta.

Sve ture su prikladne za obitelji, a Eržikina i Janjina tura su prikladne za sve uzraste. Na turi s fenjerima mogu sudjelovati djeca starija od 12 godina.

Cijena ture je 5 eura, a studenti, umirovljenici i djeca od 6 do 12 godina plaćaju 3 eura. Djeca do 6 godina sudjeluju besplatno.

Rezervirajte svoje mjesto ispunjavanjem obrasca: https://forms.gle/HmrQQ6HHCRiojVnV6  i doživite šarm prošlog vremena.

Dodatne informacije:

  • Broj sudionika je ograničen na 25 osoba.
  • Udobna obuća je preporučena.
  • U slučaju lošeg vremena, ture će biti odgođene.
  • Svi prijavljeni sudionici bit će obaviješteni o svim promjenama.
  • Za sva pitanja, molimo Vas da se obratite na [email protected]

Dođite i doživite Osijek na jedinstven način!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Jeste li se ikada zapitali tko su bili stanovnici Tvrđe prije 200 godina? Kako su živjeli i čime su se bavili? Možda je ondje bio pekar, zlatar ili krojač iza tih starih vrata?

[Storytelling tura] Cipelcugom po Osijeku u lipnju – Osijek u kakvom još niste bili

Osijek – Jeste li se ikada zapitali tko su bili stanovnici Tvrđe prije 200 godina? Kako su živjeli i čime Više…

Cipelcugom po osječkim storytelling turama. Ima ih ukupno četiri u šest izvedbi. Na ovaj način se promovira kultura grada Osijeka ali i šetanje po našem lijepom gradu

Cipelcugom po Osijeku u svibnju

ReActor ovaj mjesec organizira četiri storytelling ture (u 6 izvedbi). Na ovaj način ne samo da se promovira kultura i Više…

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša

Grad Osijek i ove godine na Veliki petak u 12 sati organizira tradicionalno blagdansko druženje sa sugrađankama i sugrađanima. Na Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Važno je naglasiti da nije u svakom kućištu u svakom trenutku prisutna kamera, već da službenici po potrebi sele kamere s jedne lokacije na drugu

Na prometnicama Osječko-baranjske županije postavljeno je šest novih kućišta i dvije fiksne kamere

Uz već postojeću bazensku ambijentalnu rasvjetu, ove je godine postavljena nova rasvjeta na cijelom kupalištu koja pruža iznimni doživljaj noćnog kupanja

Petkom i subotom noćno kupanje na Copacabani do 23 sata

Alain Choplain zahvalio je na lijepom prijemu u Osječko-baranjskoj županiji te naglasio da je ovim sporazumom zapravo konkretizirana dosadašnja suradnja

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca