KULTURA

Novi filmovi i radionice u kinu Urania

Osim filmova, najmlađi se mogu okušati u filmskim radionicama

Objavljeno 19.06.2018
Nikolina Ćosić

Ponovno zanimljiv tjedan u kinu Urania! Novi filmski tjedan premijerno donosi hvaljeni i nagrađivani horror triler Naslijeđeno zlo i nastavak popularne Disney Pixar sinkronizirane animacije Izbavitelji 2, a i dalje možete pogledati rock dokumentarac Scream for Me Sarajevo, žensku verziju komedije Oceanovih 8 i nastavak popularnog Jurskog svijeta: Pad kraljevstva. Osim toga Urania donosi i zanimljive filmske radionice za djecu.

„Remek-djelo suvremenog horror žanra!” i „Rosemaryna beba ili Egzorcizam 21. stoljeća!” samo su neke od izvrsnih kritika na novi triler Naslijeđeno zlo, a mnogi ga već proglašavaju novim horror klasikom. U središtu ove inteligentne emotivne strave s elementima natprirodnog folklora je: tragedija, i to ona prava, strašna i duboka tragedija, s likovima čija zla kob i duboka trauma ne dopuštaju da se priča završi ikako drugačije nego – strašno. Radnja započinje na pogrebu Ellen Graham, a njezina kći i unuci ubrzo počinje razotkrivati zastrašujuće tajne o svome podrijetlu. Što više otkrivaju, to više nastoje izbjeći zlokobnu sudbinu koju su naslijedili. Svaka obitelj ima svoje tajne. Neke vode ravno u pakao!

U novom nastavku priče o superherojskoj obitelji mama Helen je u centru pažnje, a tata Bob je heroj kod kuće gdje se brine za djecu. Njihovu normalnu svakodnevicu poremeti dolazak opasnog i pametnog zlikovca kojeg jedino Izbavitelji mogu pobijediti. Prije filma Izbavitelji 2 prikazuje se kratki film Bao studija Disney Pixar – priča o brižnoj majci koja pati od sindroma praznog gnijezda nakon što je njen sin odrastao. Nova prilika za majčinstvom ukaže joj se kad jedna od knedlica koje je napravila oživi i poprimi obilježja razigranog dječačića, no ni to ne potraje dugo…

Baš kao i 90-ih, opsada Sarajeva je u naslovima širom svijeta. Prije četvrt vijeka razlog je bilo stradanje i razaranje. Danas je to ljudska priča filma Scream for Me Sarajevo koja širom planete osvaja srca, priča o nastupu pjevača Iron Maidena Bruca Dickinsona u opkoljenom Bosanskom kulturnom centru (BKC). Iako pod opsadom, Sarajevo je na tren zaboravilo užase rata. Bio je to tračak nade i poruka ljudima da neko na njih ipak nije zaboravio.

Za svaki poslić, postoji profić. Cate BlanchettSandra BullockAnne HathawayMindy KalingAwkwafinaHelena Bonham CarterSarah Paulson i Rihanna glavni su likovi novog nastavka franšize Oceanovih 8, ovog puta u ženskom izdanju. Debbie Ocean otuđena je Dannyjeva (George Clooney) sestra koja će pokušati provesti gotovo nemoguću pljačku na zvjezdanom godišnjem balu Met Gala. Plan već ima, samo ga treba provesti.

Pad kraljevstva nas vraća u tematski park Jurski Svijet četiri godine nakon njegova uništenja. Neaktivni otočni vulkan počne se vraćati u život, a Owen (Chris Pratt) i Claire (Bryce Dallas Howard) organiziraju akciju spašavanja preostalih dinosaura. U svojoj misiji uskoro se suočavaju s užasavajućim novim vrstama gigantskih dinosaura i dolaze do spoznaje o zavjeri koja prijeti čitavom planetu.

Početak školskih praznika već 3. godinu zaredom u kino Urania donosi dječje radionice u kojima školarci postaju prave filmske zvijezde. Netko postaje glumac, netko scenarist, redatelj, vizažist ili pak pomoćnik snimatelja, no svi zajedno stvaraju svoje prvo zabavno filmsko iskustvo te pritom uče o medijskoj kulturi. Od ponedjeljka 18 lipnja, pa sve do 13. srpnja sudjelujemo u cjelodnevnom ljetnom boravku za djecu od 7 do 12 godina Ljeto s Franom, koji organiziramo u suradnji s Francuskom alijansom OsijekMuzejom likovnih umjetnosti i Osnovnom školom Franje Krežme te brojnim partnerima. Program se provodi od ponedjeljka do petka uz potporu Osječko-baranjske županije i tvrtke Decathlon Hrvatska, a obuhvaća boravak na zraku, tjelesne aktivnosti u parku ili u dvorani škole, učenje francuskog, ručak i užinu te likovne, filmske i tematske radionice. Za prijave i informacije o programu nas kontaktirajte mailom [email protected] i telefonom 031/497-199 ili 098/647-021.

Program Kina Urania 21.6.-27.6.2018 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova