KULTURA

Novi filmski tjedan u Kinu Urania

Filmovi, festival, predstava, ali i stilske vježbe

Objavljeno 16.05.2018
Nikolina Ćosić

Novi filmski tjedan u kinu Urania ponovno donosi bogat program filmova, festivala, predstava ali i stilskih vježbi. Od filmova premijerno donosi Marvelov megahit Deadpool 2 i romantičnu dramu Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja, a i dalje se može pogledati sinkronizirana animacija za najmlađe gledatelje Luka i čarobni muzej. U nastavku pogledajte detalje o filmovima, ali i ostatku programa koji nas u kinu Urania očekuje ovoga tjedna.

Nakon globalnog uspjeha prvog filma, Ryan Reynolds se vraća ulozi za koju je rođen, a sam ju i živi – Deadpool 2. Ryan je također surađivao na pisanju scenarija i u produkciji: preuzeo je lik iz Marvelovih stripova i učinio ga vlastitim brendom. Premda poznat kao komedija, Deadpool je zapravo i vrlo pronicljiv film, srž kojeg su emocije glavnog lika čiji život se raspao: trebalo je pronaći ravnotežu između komedije, akcije i emocija, u čemu se Ryan savršeno snašao. Poput svoga prethodnika, Deadpool 2 je pun zanimljivih likova i opasnih antagonista, ali nema nijednog istinskog negativca. Zato ga svi prozivaju omiljenim antijunakom desetljeća. Kako bi sačuvali zaplet i nove likove tajnima, svaki ključni lik dobio je svoje kodno ime u scenariju, a gledatelji će se iznenaditi kada ugledaju niz nenajavljenih superjunaka koje će Deadpool regrutirati u svoj X-Force tim.

Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseya je romantična drama temeljena na velikom svjetskom bestseleru koji je vladao svim važnijim književnim ljestvicama i bio jedna od najčitanijih i najprodavanijih knjiga desetljeća. Na britanskom otoku Guernseyju, za vrijeme Drugog svjetskog rata, osnovano je društvo zanimljivog i simpatičnog naziva. S osnivanjem i aktivnostima tog neobičnog društva, sasvim neočekivano, upoznaje se uspješna londonska spisateljica Juliet Ashton, koja je upravo u potrazi za novom temom svoje knjige. Većina tih ljudi uzela je knjigu prvi put u ruke upravo u vrijeme rata, no ono što su pronašli u knjigama puno je više od riječi – pronašli su životnu snagu, inspiraciju, utjehu, spoznaju da se sve može sagledati i izreći na drugačiji način.

Luka je pametan, ali previše živahan dječak s jednom ambicijom: završiti posljednju razinu svoje računalne igrice. Jednom kad završi u gejmerskom Hall of Fame-u, njegov odsutan otac gospodin Spejbl će se napokon ponositi njime. Međutim, završetak igrice će biti tek početak velike avanture koja će odvesti Luku, njegovog psa Džekija i prijateljicu Moniku u davno zaboravljeni muzej lutaka, gdje će Luka vratiti u život sve lutke, pa tako i groznog lutkara.

Osim filmova, uspješno su otvoreni 3. po redu Dani Slovenije u Slavoniji koje organizira Veleposlanstvo Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj i Slovensko kulturno društvo Stanko Vraz, Osijek. U kinu Urania će se održati još 2 besplatne projekcije suvremenih slovenskih filmova: Ivan (ponedjeljak 21. svibnja u 18 h) i Slovenija, Australija i sutra cijeli svijet (ponedjeljak 28. svibnja u 18 h).

U četvrtak 24. svibnja 2018. s početkom u 20 h će glumica Tatjana Kecman izvesti monodramu pod nazivom „10 naprema 1“ (deset razloga protiv ulaska u bračnu zajednicu i jedan za). Glumica u svom autorskom projektu na duhovit način savjetuje muškarce zašto se ne ženiti te kakve pripadnice ljepšeg spola trebaju izbjegavati. Kecman je odglumila deset potpuno različitih tipova žena i pokušala otkriti njihove maske, igre i sitne laži. Sjajna komedija u kojoj će se mnoge žene pronaći. Kroz sat vremena trajanja predstave stavite se u kožu muškarca koji se našao pred velikom dilemom – Oženiti se ili ne? Ulaznice će se prodavati po cijeni od 60 kn.

Imamo i jednu jako lijepu i sretnu vijest. Stilske vježbe su zakazale novi termin i napokon nam dolaze u kino Urania. Nakon što se početkom godine Pero razbolio te morao otkazati sve najavljene predstave, uspjeli smo dogovoriti novi termin: ponedjeljak 4. lipnja 2018. u 20 h. Sve rezervacije s otkazane predstave u veljači su sačuvane, a svi koji su uspjeli rezervirati mjesta mogu očekivati poziv ili poruku do kraja tjedna. Ova kultna predstava s nenadmašnima Lelom Margitić i Perom Kvrgićem ove godine bilježi 50-godišnjicu izvođenja s istom glumačkom postavom. Proslavimo zajedno njihov Zlatni pir.

Ukoliko želite uživati u nekom od navedenog programa, ulaznice za sve navedene evente možete rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), 205-507 (blagajna kina, od 17-21:30 h), email-a: [email protected] i [email protected] ili putem Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek.

 

Program Kina Urania 17.5.-23.5.2018

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Kazalište Planet art se u goste vraća sa tri nova naslova: Ljubavna pisma (četvrtak 4.4. u 19:00 h), Posljednja Freudova Više…

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo, a jedna novost u filmskom djelu programa je i hit koji je uzdrmao susjedstvo, pogledajte!

Kino – Oskarovci, Jorgovani i Rifovi revolucije

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo! Uz pokoja iznenađenja i neke „sigurice“, nastup Ryana Goslinga i Slasha koji su zajedno otpjevali Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz