KULTURA

Novi filmski tjedan u kinu Urania nastavlja s projekcijom dokumentarca “Zašto skačem”

Osim filma Zašto skačem, u Kino klubu ovaj tjedan možete pogledati i mnoge druge naslove koji su na programu...

Objavljeno 07.04.2021
Ivona Amidžić

U petak 2. travnja kino Urania je obilježilo Svjetski dan svjesnosti o autizmu projekcijom dokumentarca nastalog prema bestselleru Naokija Higashide – Zašto skačem, čije se projekcije nastavljaju u Kino klubu i u novom filmskom tjednu.

Film spaja Higashidine revolucionarne uvide o autizmu koji su nastali kada je imao tek trinaest godina i intimne portrete pet čudesnih mladih ljudi povezanih putovanjem japanskog dječaka kroz epske krajolike. Pripovijedani ulomci iz Naokijevih zapisa otkrivaju što njegov autizam znači njemu i drugima, kako se razlikuje njegovo viđenje svijeta, zašto se ponaša tako kako se ponaša: zašto skače.

Film nastoji potaknuti gledatelje da razmisle o autizmu iznutra, prepoznajući druge načine doživljavanja svijeta, i lijepe i dezorijentirajuće, a redatelj filma se nada da će povesti publiku na putovanje kroz različita iskustva autizma, ostavljajući snažan dojam da se svijet mora promijeniti kako bi postao u potpunosti inkluzivan.

Osim filma Zašto skačem, u Kino klubu ovaj tjedan možete pogledati meksičku dramu Vukovi o dva brata Maxu i Leu koji s majkom Luciom iz Meksika sele u SAD u potrazi za boljim životom i slovensku teenagersku dramu o odrastanju Ne zaboravi disati.

Ne propustite pogledati ni akcijski krimić Nobody o ocu kojemu kućna provala pokreće dugo potiskivani bijes te otkriva njegovu mračnu stranu, napetu špijunsku triler-dramu Sjena špijuna smještenu u vrijeme Hladnog rata, Zemlju nomada – socijalnu dramu koja prikazuje život modernih nomada s izvrsnom Frances McDormand u glavnoj ulozi, danski filmski dragulj Još jedna runda koji propitkuje teoriju da mali postotak alkohola u krvi smanjuje probleme i povećava kreativnost, glazbenu biografsku dramu Sjedinjene Države protiv Billie Holiday, spektakularnu bitku mitskih protivnika Godzilla vs. Kong te najnoviju Disney animiranu avanturu Raya i posljednji zmaj.

Iz kina napominju da se svi programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, zabranjena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije, a maske su obavezne u svim prostorijama kina.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 25 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 20 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 200 kn).

Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black