KULTURA

Kino Urania: Poljska kinematografija u kombinaciji s Marvelovim Avengersima

Novi fimlski tjedan u Kinu Urania

Objavljeno 27.04.2018
Nikolina Ćosić

Ovaj tjedan Kino Urania donosi miks poljske kinematografije s dugoočekivanim hitom studija Marvel Osvetnici: Rat beskonačnosti, a najmlađe gledatelje će zabavljati animirana i sinkronizirana avantura Leo da Vinci: Misija Mona Lisa.

Osvetnici: Rat beskonačnosti neviđeno je filmsko putovanje stvarano deset godina, a obuhvaća sav Marvel Cinematic Universe. Na platno nam donosi konačan, najsmrtonosniji obračun svih vremena. Osvetnici i njihovi saveznici super junaci moraju biti spremni žrtvovati sve kako bi porazili moćnog Thanosa prije nego on svojim razaranjem i uništavanjem okonča svemir.

Kinematografi nastavljaju i s projekcijama u sklopu 1. Festivala poljskih filmova „Visla”, a ovaj tjedan su na rasporedu filmovi Bogovi (četvrtak 26.4. u 19 h – ulaz besplatan), Umjetnost ljubavi (petak 27.4. u 19 h – ulaz besplatan), Planet samaca (subota 28.4. u 19 h – ulaznica 20 kn), Nevolje (nedjelja 29.4. u 11 h – ulaz besplatan) i Život je lijep (nedjelja 29.4.  u 19 h – ulaznica 20 kn).

Leo da Vinci: Misija Mona Lisa nova je talijanska sinkronizirana i animirana avantura za cijelu obitelj. Život u gradu Vinciju prolazi mirno: mladi Leo da Vinci radi na novim izumima uz pomoć prijatelja Lorenza dok ih njegova simpatija Lisa promatra i podruguje im se. Jednog dana Lisinu kuću zahvati iznenadni požar te obitelj više ne može plaćati dugove. Da bi spasili Lisu od neželjene udaje za plemića, ekipa se upusti u avanturu pronalaženja blaga i sukoba s piratima uz pomoć Leovih genijalnih izuma.

U Kinu Urania nastavlaju Cool Tour putovanje u svibnju s Danima Slovenije u Slavoniji, a od 2.-6. svibnja nas očekuju „Dani smijeha u kino mreži – čehoslovačke komedije“. U pet dana i čak 22 kina iz Kino mreže, prikazivat će se tri čehoslovačka novovalna klasika: Ljubavi jedne plavuše nedavno preminulog Miloša Formana (romantična komedija iz 1965.), briljantni klasik Jirija Menzela Strogo kontrolirani vlakovi (dobitnik Oscara za najbolji strani film 1968.) te neobičnu horor-komediju Kremator(redatelja Juraja Herza iz 1969.).

 „Spiritual Market“, projekt mladog glazbenika i slikara Vedrana Ružića objedinjuje jazz koncert i art film, a na rasporedu je u kinu Urania u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. s početkom u 20 h. Najprije je nastao Porinom nagrađen jazz album koji kombinacijom prizvuka Istre i dalekog istoka, prati putovanja Marka Pola od Venecije do Kine. Nakon albuma je uslijedilo snimanje filma koji tematski i vremenski prati cijeli album, a zajedno s Vedranom režirali su ga i osmislili John Kardum i Ira Tomić. Film je apstraktni prikaz putovanja Marka Pola u kojemu se isprepliću sadašnjost i prošlost, kao i stvarne i izmišljene ličnosti. Tako se uz Kineski zid, Kublaj Kana, Derviša i samog Marka Pola kroz cijeli film pojavljuju motivi imigranata, ratova za naftu, medijske propagande, klimatskih promjena, kao i nekih unutarnjih borbi samih autora poput skepticizma u biranju novih puteva i optimističnih ili pesimističnih pogleda na svijet.

U četvrtak 24. svibnja 2018. s početkom u 20 h će nas nasmijavati glumica Tatjana Kecman sa svojom monodramom pod nazivom „10 : 1“ (deset razloga protiv ulaska u bračnu zajednicu i jedan za). Glumica u svom autorskom projektu na duhovit način savjetuje muškarce zašto se ne ženiti te kakve pripadnice ljepšeg spola trebaju izbjegavati. Kecman je odglumila deset potpuno različitih tipova žena i pokušala otkriti njihove maske, igre i sitne laži. Sjajna komedija u kojoj će se mnoge žene pronaći. Kroz sat vremena trajanja predstave stavite se u kožu muškarca koji se našao pred velikom dilemom – Oženiti se ili ne?

Ulaznice po cijeni od 60 kn možete rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), 205-507 (blagajna kina, od 17-21:30 h), email-a:[email protected] i [email protected] ili putem Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek.

Program Kina Urania 26.4.-2.5.2018 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova