ŽIVOT

Novi jelovnik u restoran & Ballroom EDENU je inspiriran s 4 hrvatske regije

Novi jelovnik je inspiriran s tradicionalnom hranom hrvatskih regija, a OsijekNews vas ovaj tjedan vodi na "Temfani picek". Kakvo je to jelo, saznajte u našoj objavi!

Objavljeno 13.03.2023
Darija Kovačić

Na samo 15 minuta od Osijeka nalazi se EDEN Restoran & Ballroom jedinstveno prirodno mjesto u Slavoniji i Baranji gdje se ljepote netaknute hrastove šume, prirodno čistih jezera i beskrajnih livada spajaju s bogatom i jedinstvenom gastro ponudom.

Iza vlasnika ovog jedinstvenog mjesta je više od 20 godina iskustva u organizaciji raznih događanja, na više lokacija u Hrvatskoj, te samim time odlučili su svoje bogato iskustvo i dalje razvijati na ovom prekrasnom prirodnom mjestu koje se prostire na svojih 220 000 m² prostora namijenjenog isključivo za razne obiteljske i poslovne proslave.

Eden se prostire na velikoj zemljanoj površini uz čisti zrak, vodu, prirodu te Vam nudi raznolike gastro evente, nezaboravna vjenčanja, sve vrste privatnih i poslovnih proslava te team buildinge uz koje ćete uživati u finim okusima gastro ponude, vjenčanju o kakvom ste maštali, zabavi i odmoru za Vas i vašu obitelj ili partnere, te svim vrstama evenata i proslava.

Eden je nedavno posjetio i poznati srpski Youtuber koji obilazi restorane i uživa u Hedonizmu te recenzira kvalitetu hrane i usluge. Na njegovom kanalu je 215 000 gledatelja pregledalo video, a komentari ispod videa su jako dobri. Posebno su nahvalili uslugu odnosno konobara koji ga je posluživao.

Novi jelovnik u EDENU

Svi mi vučemo korijene iz raznih dijelova naše domovine stoga su u restoranu EDEN osmislili poseban jelovnik u kojem možete probati specijalitete iz svih regija Lijepe naše te probuditi uspomene i ono „Nešto“ što će Vas vratiti u kuhinju Vaše bake. Za posebne događaje imaju dodatnu ponudu. Svaka regija je zastupljena u jelovniku kroz jela koja su specifična za taj kraj.

SLAVONIJA I BARANJA
Područje koje je omeđeno Dravom, Savom i Dunavom u dalekoj je prošlosti bilo Panonsko more. Zbog toga ovo područje odlikuje najkvalitetnije tlo koje nam iz svoje „utrobe“ daruje najkvalitetnije namirnice. To izobilje koje nam nude plodne ravnice i šume pune divljači razlog je velike gostoljubivosti i srdačnosti ovdašnjih ljudi koji će Vas dočekati sa stolom punim hrane i pića. Dok se kuha pivo, a vino pretače, rakija se peče … a na čvarke, kulen i kobasicu nitko ne može ostati ravnodušan. Sve to zaokružite uz domaće slastice, a gozba potraje do kasno u noć uz nezaobilazan Bećarac

ZAGORJE I MEĐIMURJE
Hrvatsko zagorje i Međimurje su kulturno-povijesna hrvatska regija i zasebna prirodno-zemljopisna cjelina u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.
Oni su srce koje bije snagom neukroćenih rijeka. Dišu svježinom završetaka planinskih obronaka i razigranih krošanja šuma. Prehranjuju se iz čistih polja i vrtova, osnažuju u pčelinjacima. Napajaju se božanskim pilom svojih vinograda, regeneriraju u termalnim vodama koje na površinu zemlje izlaze iz njezinih najdubljih žila. Hrvatski je to cvjetnjak nepomućene ljepote, prirodne ravnoteže i kultivirane zajednice. Mjesto prisnosti s baštinom i
priznavanjem modernog, živahno utočište tradicijske kontinentalne kuhinje vješto prožete trendovskim šarmom. Sjeverna vrata Hrvatske koja, kad otvorite, unesete u srce i zauvijek čuvate svoj dio ljepote otoka između dviju rijeka.

Sve je tu, sve što svaka prava bajka mora imati – šume, dvorci i kurije, muzeji, termalni izvori, crkvice, staze, vinogradi i vinski putovi, ukusna hrana, dragi ljudi, priče, legende i popevke. Uspomena na plemićke gozbe u tim krajevima reflektirala se i na današnje specijalitete, najčešće mesna jela komplicirane pripreme. Svakako treba probati meso ‘z tiblice, štrukle te poseban način pripreme jela s pretepom (završavanje jela s kiselim vrhnjem, brašnom i mlijekom )…

LIKA I GORSKI KOTAR
Lika je gorska regija koja oduvijek predstavlja stratešku i prometnu “kralježnicu Hrvatske”, tj. spojnicu kontinentalne, primorske i gorske
Hrvatske. Do dana danas iznimno vrijednih i očuvanih prirodnih izvora čiste vode i zraka, od prave i prijelazne sredozemne, do
kontinentalne i planinske klime. Skraćeno, podneblje je iznimno kvalitetne mješavine jedinstvenih svojstava klimatskog i vitalnog
učinka po zdravlje, glasovito i u svijetu. Svakako uvijek uz jedinstveni osjećaj boravka u prirodi…

Ova područja obiluju s divljači, a na mnogobrojnim pašnjacima susrest će te stada ovaca tako da uz janjetinu, lički krumpir, ogulinski
kupus, ovčji sir… vaše nepce prepoznat će kvalitetu i finoću koja je posebna za ovo područje.

DALMACIJA I ISTRA
Dalmacija i Istra spadaju u mediteransko područje stoga je i kuhinja laganija nego u kontinentalnoj Hrvatskoj. Uz jedne od najkvalitetnijih
namirnica na svijetu posebno moramo spomenuti: maslinovo ulje, pršut sušen na buri, veličanstvene sireve, istarske tartufe, ali i raznovrsne ribe i morske plodove. O blagodatima Jadranskog mora opjevane su mnoge pjesme.

Pogledajte novi jelovnik ovdje: Eden jelovnik

EDEN I OSIJEK NEWS = BESPLA KLOPA

Ovom prilikom na OsijekNews.hr portalu ispod ove objave na našoj Facebook stranici možete osvojiti bespla Temfani picek za jednu osobu, a sve što trebate jest ispod ovog komentara napisati “Osijek News me vodi u Eden na Temfani picek”. Jednoj osobi poklanjamo ovo zanimljivo jelo našeg Zagorja i Međimurja!

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Novi jelovnik je inspiriran s tradicionalnom hranom hrvatskih regija. Eden je posjetio i poznati Youtuber i imao je što reći. Ovom prilikom vodimo vas i na bespla gulaš od divljači, a u članku se krije i nešto posebno za naše ljepše polovice

[FOTO/VIDEO] Novi jelovnik u restoran & Ballroom EDEN: “Inspirirano s 4 hrvatske regije”!

Na samo 15 minuta od Osijeka nalazi se EDEN Restoran & Ballroom jedinstveno prirodno mjesto u Slavoniji i Baranji gdje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ako ste fascinirani paucima, veselit će vas da uskoro u Portanovu stiže i jedinstvena izložba tarantula i insekata, i to od 1. ožujka. Tarantule i insekti stižu iz cijeloga svijeta

Uskoro Izložba tarantula u Portanovi

UI Slavonski Hrast poziva djecu i mlade u izviđače, a posebno volontere iznad 14 godina koji vole prirodu, timski rad i žele steći korisne vještine za život.

31. godina volontiranja Udruge izviđača “Slavonski hrast” Osijek

FUZ&JA Filozofskog fakulteta u Osijeku - Vječno vraćanje jednakog - Nietzscheova najznanstvenija ili najreligioznija misao?

[NAJAVA] popularno-znanstveni Otvoreni četvrtak na FFOS-u