ŽIVOT

Novi open-air glazbeni festival u Osijeku – Drito iz Osijeka

Otkrivena prva imena izvođača - Pred osječku publiku stižu Vojko V, Grše, TTM i Podočnjaci te ‘domaćin’ z++...

Objavljeno 15.04.2022
Ivona Amidžić

Najjači trap festival s domaćim izvođačima, Drito, kao svoju novu ovogodišnju destinaciju bira Slavoniju. Drugu godinu zaredom, Drito ponovno stiže u Osijek, nosi prigodan naziv Drito iz Osijeka te 11. lipnja, točno u 19 sati Dvorište PTF-a pretvara u glazbenu trap oazu gen-z generacije.

Nakon nedavnog najvećeg izdanja do sada, Drita iz Boćarskog, koje je okupilo šest tisuća posjetitelja, booking agencija i label yem predstavlja novu epizodu Drito festivala, ovog puta u obliku open-air događanja pred osječkom publikom, koja ih s nestrpljenjem očekuje.

“Idemo malo kod Zvija, Massima i Trikija u goste” bila je kratka Instagram najava događanja, osvrnuvši se dakako na dobro poznata imena domaće trap i hip-hop scene. Nakon otkrivanja datuma i mjesta održavanja, yem ovom prigodom najavljuje i prvi val izvođača koji će nastupiti na Dritu u Osijeku, a to su Vojko V, z++, Grše, TTM i Podočnjaci, a insajderski info kaže da to nije sve, jer do kraja mjeseca stiže i drugi val objave imena.

Ulaznice po cijeni od 100 kn dostupne su online putem Core Event ovdje, a fizička prodaja će biti dostupna od 29. travnja u caffe bar Voodoo (Sunčana ul. 8, Osijek). Ulaz na festival je isključivo 16+.

Kroz tek (i već) šest godina postojanja, Drito je postao vodeće festivalsko ime domaće gen-z generacije, odnosno glazbene zajednice u čijem stvaranju sudjeluje od samih početaka i svog prvog izdanja 2016. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture. Iz godine u godinu, festival raste sa svojim izvođačima i publikom te zajedničkim snagama kao kulturološki fenomen ostavljaju snažan utjecaj na domaću glazbenu scenu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Headlineri ove godine su Brkovi, Svemirko, Kukus, 2xŠihta i Baks, a od ostalih izvođača ističemo:  Šarenu pojavu, Kratak fitilj, Krah 1573, Clark Can't Fly, Pale Origins, Igla i Ziherice, Grozni gadovi, Moxie 8...

20. Urban Fest Osijek – Spektakl na lijevoj obali Drave

Ove godine Urban Fest Osijek obilježava 20. obljetnicu festivala s potvrđenih oko 30 izvođača različitih žanrova – od modernih metal Više…

Odaziv je bio lošiji naspram prošle godine no atmosfera je i dalje bila vruća i vesela. Po prvi put prostor je bio ograđen, čega su se i komarci pridržavali!

[FOTO] Održala se još jedna nezaboravna studentska roštiljada

Ovoga četvrtka održala se 9. Studentska roštiljada na livadi ispred FAZOS-a. Po prvi put prostor je bio ograđen, čega su Više…

Gradonačelnik je rekao da ništa nije bilo niti dogovoreno da bi nešto moglo biti zabranjeno. Nova zanimljivost je da nam se vraća "Pauk" i to u izvedbi osječkog Unikoma!

Sjednica Gradskog vijeća – Radić: “Nisam zabranio zabranio turbo-folk koncert

Prvi put ove godine okupili su se danas osječki gradski vijećnici na još jednoj sjednici. Na dnevnom redu našlo se Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje