KULTURA

Novi tjedan u kinu Urania

Ljubavna priča koja ruši sve granice...

Objavljeno 29.08.2019
Ivona Amidžić

U novome filmskom tjednu premijerno prikazujemo animiranu i sinkroniziranu obiteljsku komediju Veliko putovanje te švedsku romantičnu fantaziju Granica (Kino klub), a na programu i dalje ostaju animirani i sinkronizirani hit Angry Birds 2, obiteljska avantura Dora istražuje izgubljeni grad, nova komedija Quentina Tarantina Once Upon a Time … in Hollywood, hit biografija Ante Gotovine General i inspirativna drama Nevjerojatan život psa.

Osim toga, uz čak 97% pozitivnih ocjena stranici RottenTomatoes, više od 15 nagrada na festivalima diljem svijeta uz preko 30 nominacija, od kojih čak pet za nagradu Europske filmske Akademije, film Granica nesumnjivo je jedan od najboljih i najkvalitetnijih filmova godine.

Tina je zaposlenica carinske kontrole gdje do izražaja dolazi njezin posebni talent: ona, naime, ima puno bolji osjećaj za njuh od svih drugih kolega s kojima radi. Međutim, jednoga dana ona se susreće s čovjekom koji zrači aromom koja joj je do tog trenutka bila potpuno nepoznata.

Prije nego toga postane svjesna, otvaraju joj se vrata u mitološki svijet koji je istovremeno predivan, ali i zloćudan te se Tina vrlo brzo upozna s novim životom koji je u potpunosti drugačiji od njezinog dotadašnjeg.

Film je izabran kao švedski kandidat za nagradu Oscar, a kao uzbudljiva, inteligentna mješavina romantike, nordijskog noir filma, društvenog realizma i natprirodnog horora svakako spada u jedinstvena filmska kino iskustva koja se nikako ne bi smjela propustiti. Prikazujemo ga u sklopu ciklusa filmova „FEST is the BEST” u Kino klubu, po sniženim cijenama ulaznica: 20 kn redovna, 16 kn za studente i umirovljenike).

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Provjerite što je zajedničko bicikliranju i filantropiji

Tjedan filantropije u Osijeku

Tjedan filantropije u Osijeku otvaramo izložbom o povijesti filantropije u Tuzli i Osijeku uz javnu tribinu „Lokalna filantropija – što Više…

Filmski nastavak Downton Abbeyja...

Novi filmski tjedan u kinu Urania

U novome filmskom tjednu premijerno prikazujemo filmski nastavak popularne serije Downton Abbey, SF triler Ad Astra i horor Polaroid, a na programu i dalje Više…

Za svakoga ponešto, a Urania uvijek ima neke akcije...

Tjedni raspored filmova u kinu Urania

Osim projekcija u sklopu Rendez-vous au cinema programa u Kino klubu, u novome filmskom tjednu premijerno prikazujemo krimi-komediju Prevarantice s Wall Streeta, a Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Provjerite što je zajedničko bicikliranju i filantropiji

Tjedan filantropije u Osijeku

Riječ je o lutkarskoj predstavi koja poziva na igru i djecu i roditelje!

Pliva patka preko Drave na nedjeljnoj matineji…

Ispratimo zajedno još jednu u nizu veličanstvenih muzejskih izložbi uz besplatni muzejski četvrtak!

Muzejski četvrtak: Besplatno vodstvo za građanstvo