SPORT

Novi uspjeh kajakaša iz PU osječko-baranjske

Na međunarodnoj regati tri hrvatska policajca osvojila 5 medalja

    Objavljeno 11.07.2019
    Ivona Amidžić

    Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Petar Ivić i Marko Jelkić iz PU osječko-baranjske te Štefo Lutz iz PU zagrebačke postigli su izvrsne rezultate za hrvatsku kajakašku reprezentaciju na međunarodnoj regati koja je od 5. do 7. srpnja održana u talijanskom gradu Auronzo di Cadore.

    Marko Jelkić i Petar Ivić osvojili su srebrnu medalju u kanuu dvokleku na 500 metara te zlatnu medalju u kategoriji C2 na 200 metara. Pojedinačno je u kategoriji C1 na 200 metara zlatnu medalju osvojio Marko Jelkić, a srebrnu Štefo Lutz, koji je osvojio i broncu u jednokleku na 500 m.

    Petar Ivić, temeljni policajac u Policijskoj postaji Beli Manastir, veslanjem se bavi 15-ak godina, od osnovnoškolskih dana, i višestruki je državni prvak, a na školovanje na Policijsku akademiju došao je u redovima sportaša.

    Marko Jelkić, koji je nedavno iz interventne policije PU osječko-baranjske prešao u postrojbu Specijalne jedinice policije Osijek, također je u veslanju od juniorskih dana 2002. godine, a najbolje je rezultate ostvario u posljednje tri godine, dobrim plasmanom na dva svjetska i dva europska prvenstva.

    Nije lako uz radne obaveze imati vremena i za treniranje…

    I Štefo Lutz, pripadnik interventne policije PU zagrebačke, trenira od 2002., a kajakaškoj reprezentaciji pridružio se 2005. kao mlađi junior, otkad redovito pobjeđuje na državnim natjecanjima.

    Za ostvarene vrhunske sportske rezultate primio je uz još 12 policajaca i prigodnu nagradu 2018. godine, koju je policajcima sportašima na inicijativu Povjerenstva za sport MUP-a uručio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Svojim rezultatima u najboljem svjetlu predstavljaju hrvatsku policiju u zemlji i svijetu.

    U te rezultate uloženo je puno truda i rada, što nije uvijek jednostavno uskladiti s radnim obavezama, no trojica kanuista naglašavaju da su zahvalni svojim nadređenima i kolegama, koji imaju razumijevanja za njihove treninge i natjecanja te im izlaze ususret koliko je god moguće.

    Idući veliki izazov ovim veslačima bit će Svjetsko prvenstvo u mađarskom Segedinu 28. kolovoza 2019., koje je ujedno i kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine.

    foto: PU osječko-baranjska

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Boje Osijeka branili su plivači: Nikša Galić i Oton Kocsis te plivačice: Petra Kristek, Lada Mrganić, Mia Sesar, Anja Svalina, Lucija Štulina, Elena Valenteković, Gita Vučak, Buga Vukić i Korina Žigić.

    Berba medalja PK Osijek na Prvenstvu Hrvatske za kadete u 25m bazenu

    Zadar je od 17. do 18. veljače 2024. bio domaćin Prvenstva Hrvatske kadete. PK Osijek je uz vodstvo trenera Mihaela Više…

    “Ne možemo ni pobrojati sve ovogodišnje medalja, a u travnju u Osijek dovodimo kremu svjetskog mačevanja”

    Osječki mačevaoci ovog vikenda u Zagrebu pokupili osam medalja

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir ovog se vikenda  iz Zagreba vratio s čak osam medalja. Trinaest mačevalaca i mačevalki iz Osijeka Više…

    AK Slavonija Žito se može pohvaliti s 11 osvojenih medalja, od kojih su bile 3 zlatne te po 4 srebrne i brončane

    AK Slavonija Žito – Iz Čakovca se vratili s 11 medalja

    Vrlo je zanimljivo bilo pojedinačno juniorsko prvenstvo Hrvatske u Čakovcu. AK Slavonija Žito se može pohvaliti s 11 osvojenih medalja, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”