SPORT

Novi uspjeh kajakaša iz PU osječko-baranjske

Na međunarodnoj regati tri hrvatska policajca osvojila 5 medalja

  Objavljeno 11.07.2019
  Ivona Amidžić

  Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Petar Ivić i Marko Jelkić iz PU osječko-baranjske te Štefo Lutz iz PU zagrebačke postigli su izvrsne rezultate za hrvatsku kajakašku reprezentaciju na međunarodnoj regati koja je od 5. do 7. srpnja održana u talijanskom gradu Auronzo di Cadore.

  Marko Jelkić i Petar Ivić osvojili su srebrnu medalju u kanuu dvokleku na 500 metara te zlatnu medalju u kategoriji C2 na 200 metara. Pojedinačno je u kategoriji C1 na 200 metara zlatnu medalju osvojio Marko Jelkić, a srebrnu Štefo Lutz, koji je osvojio i broncu u jednokleku na 500 m.

  Petar Ivić, temeljni policajac u Policijskoj postaji Beli Manastir, veslanjem se bavi 15-ak godina, od osnovnoškolskih dana, i višestruki je državni prvak, a na školovanje na Policijsku akademiju došao je u redovima sportaša.

  Marko Jelkić, koji je nedavno iz interventne policije PU osječko-baranjske prešao u postrojbu Specijalne jedinice policije Osijek, također je u veslanju od juniorskih dana 2002. godine, a najbolje je rezultate ostvario u posljednje tri godine, dobrim plasmanom na dva svjetska i dva europska prvenstva.

  Nije lako uz radne obaveze imati vremena i za treniranje…

  I Štefo Lutz, pripadnik interventne policije PU zagrebačke, trenira od 2002., a kajakaškoj reprezentaciji pridružio se 2005. kao mlađi junior, otkad redovito pobjeđuje na državnim natjecanjima.

  Za ostvarene vrhunske sportske rezultate primio je uz još 12 policajaca i prigodnu nagradu 2018. godine, koju je policajcima sportašima na inicijativu Povjerenstva za sport MUP-a uručio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Svojim rezultatima u najboljem svjetlu predstavljaju hrvatsku policiju u zemlji i svijetu.

  U te rezultate uloženo je puno truda i rada, što nije uvijek jednostavno uskladiti s radnim obavezama, no trojica kanuista naglašavaju da su zahvalni svojim nadređenima i kolegama, koji imaju razumijevanja za njihove treninge i natjecanja te im izlaze ususret koliko je god moguće.

  Idući veliki izazov ovim veslačima bit će Svjetsko prvenstvo u mađarskom Segedinu 28. kolovoza 2019., koje je ujedno i kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine.

  foto: PU osječko-baranjska

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Biciklirat ćemo u večernjim satima, stoga vas molimo da bicikle opremite svjetlosnom signalizacijom koja je obavezna

  Zdravkova bicikijada – Uz Zdravka i bajs, učiti je nice!

  U suradnji s Odjelom prevencije PU Osječko-baranjske u subotu, 31. kolovoza 2019. godine, s početkom u 19.15 h, organiziramo zanimljivu Više…

  Državno prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama

  Novi uspjesi hrvatskih policajaca kajakaša

  Na Državnom prvenstvu Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama, koje je održano na regatnoj stazi zagrebačkog Jaruna od Više…

  KRG Osijek se iz Novog Sada vraća s tri medalje, uključujući zlatnu - Bravo, djevojke!

  Ritmix kup Novi Sad

  Na novosadskom natjecanju u ritmičkoj gimnastici kategoriji za B i C program u dvorani Futog nastupile su i tri osječke Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Kaznu u 72. minuti utakmice s Ukrajinom kvalifikacija za Euro 2020. pretvorio je u pogodak

  Euro 2020.: Ronaldo postiže 700. gol u karijeri!!

  Sve bi trebalo biti službeno kroz koji dan, kada Uefa odobri izmjene...

  Utakmica Hrvatska-Slovačka traži drugi stadion – Rujevica otpada?

  Od prve minute Zadar je nametnuo visok ritam utakmice

  KK Zadar – KK Vrijednosnice Osijek 114:72