KULTURA

Novi Venom i šesta Filmska RUNDA u kinu Urania

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera

Objavljeno 13.10.2021
Ivona Amidžić

Jesen u zraku rundi kratkih filmova je u kinu Urania donijela potpuno novu dimenziju koju smo odlučili zadržati i ove godine u 6. izdanju Filmske RUNDE koje će se održati 15. i 16. listopada u glavnoj dvorani i Kino klubu kina Urania.

Prva večer Filmske RUNDE donosi Studentsku RUNDU – glasove hrvatskoga filma koji otvaraju i razbijaju ustaljene koncepte i teme i donose svjež i buntovan, a opet duboko emotivan i osoban pristup u svojim radovima, dok drugi dan donosi Festivalsku RUNDU koja plovi između dokumentarnog i eksperimentalnog, animiranog i igranog.

Ovogodišnja FOKUS profesija je režija, s redateljem Zvonimirom Jurićem (izbornik igranoga fokusa), Petrom Zlonogom (izbornica animiranoga fokusa), Tomislavom Šobanom (izbornik eksperimentalnoga fokusa) i Sunčicom Anom Veldić (izbornica dokumentarnoga fokusa), a voditelj radionice široko shvaćenog filma Miloš Tomić će imati svoju prvu Gostujuću RUNDU u kojoj će nam otkriti tajne svojih nevjerojatno maštovitih i šašavih filmskih bisera. Aktivnost programa provodi se uz financijsku podršku HAVC-a, DHFR-a, Zaklade “Kultura nova”, grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera, a kompletan program možete pogledati na LINKU.

Od četvrtka premijerno na program stiže novi biser Ridleya Scotta Posljednji dvoboj, koji donosi istinitu priču o posljednjem službeno dopuštenom dvoboju u Francuskoj u 14. stoljeću te popularnu MARVEL-ovu strip akciju Venom 2 u kojoj se Tom Hardy vraća na veliko platno kao ubojiti zaštitnik Venom. U ponedjeljak i utorak imat ćete priliku pogledati i dobitnika Velike zlatne arene za najbolji film 68. Pulskog filmskog festivala redatelja Zrinka Ogreste Plavi cvijet – film je o ženi, majci i kćeri koji budi emotivne asocijacije i nuka nas da dobro promotrimo sami sebe.

Ne propustite pogledati ni prequel jedne od najvećih i najkvalitetnijih TV serija svih vremena Obitelj Soprano – Svi sveci mafije, novi nastavak najdugovječnije i omiljene filmske franšize u povijesti filma o agentu britanske tajne službe 007 James Bondu – Za smrt nema vremena te crtiće Mali šef: Obiteljski posao koji nam predstavlja novog Malog šefa i drugi dio hit crtića o najpoznatijoj čudovišnoj obitelji na svijetu Obitelj Addams 2: Izlet. U Kino klubu i dalje ostaju svakodnevne projekcije domaćeg hit dokumentarca bračnog para Rostuhar  Ljubav oko svijeta, kao i romantična drama Supernova o partnerima Samu (Colin Firth) i Tuskeru (Stanley Tucci), kojemu je dijagnosticirana progresivna bolest demencije.

Još 2 tjedna traju projekcije u sklopu programa Rendez-vous au Cinema povodom 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj. četvrtak 14.10. u 17:30 h u glavnoj dvorani kina Urania gledamo animiranu avanturu Avantura na sjeveru o djevojčici Sashi koja kreće na Sjeverni pol slijedeći trag njenog nestalog djeda istraživača. U subotu 16.10. s početkom u 19:30 h u Kino klubu na rasporedu je kultni film Ludi Pierrot u režiji još kultnijeg Jean-Luc Goddarda, koji je nastao prema romanu Opsesija Lionela Whitea, dok je nedjelja 17.10. u 18:00 h u Kino klubu rezervirana za ekološki dokumentarac aktivista Cyrila Diona te glumice i redateljice Mélanie Laurent Sutra, koji propituje mogućnosti ekološkog aktivizma i traga za primjerima održivog razvoja planeta na primjerima iz deset zemalja diljem svijeta, manje se pritom fokusirajući na korijene problema a više na konkretna rješenja.

“Napominjemo da se svi programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, a maske su obavezne u svim prostorijama kina. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije”, naglašavaju iz kina Urania.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova