ŽIVOT

Novih 129 zaraženih osoba i četiri umrle u Osječko-baranjskoj županiji

Hampovčan: "U vezi mjera za domove za starije i nemoćne osobe, predložit ćemo Nacionalnom stožeru da ostanu na snazi do 31. svibnja"

Objavljeno 06.05.2021
Ivona Amidžić

Koronavirusom je zaraženo novih 129 osoba, a četiri su umrle u Osječko-baranjskoj županiji u kojoj je u zadnja 24 sata testiran 451 uzorak, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Nove 42 zaražene osobe imaju prebivalište na području Osijeka, 15 na području Đakova, 10 je iz Belog Manastira, osam iz Donjeg Miholjca, po šest iz Belišća i Našica.

Po pet zaraženih je iz Čepina i Valpova, po tri iz Erduta, Đurđenovca i  Levanjske Varoši, po dvije s područja Antunovca, Bilja, Darde, Drenja, Petlovca i Podgorača.

Po jedna je s područja Čeminca, Feričanaca, Kneževih Vinograda, Koške, Petrijevaca, Popovca, Punitovaca, Semeljaca, Strizivojne, Šodolovaca i Vladislavaca.

Od posljedica zaraze covidom-19 umrle su četiri osobe u dobi od 63 do 80 godina.

Na bolničkom liječenju je 135 osoba, njih 105 liječi se u osječkom KBC-u, od kojih je 33 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata.

Na području županije u samoizolaciji je 1503 osoba.

Načelnik županijskog Stožera Ivan Hampovčan rekao je na konferenciji za novinare kako je, između ostalog, razmatrana epidemiološka situacija u školstvu te odlučeno kako nema potrebe donositi dodatne mjere za rad škola.

Kazao je kako se u odnosu na prošli tjedan broj oboljelih učenika smanjio sa 74 na 68, nastavnika s 42 na 30 te nenastavnog osoblja s 15 na osam, a broj učenika u samoizolaciji smanjen je s 865 na 662.

“Uvažavajući pokazatelje smatramo da nema potrebe donositi dodatne mjere za rad škola. U vezi ostalih mjera za području županije, poput mjera za domove za starije i nemoćne osobe, predložit ćemo Nacionalnom stožeru da ostanu na snazi do 31. svibnja”,  rekao je Hampovčan.

Dodao je da se ovog tjedna povećao broj cijepljenja, pa se u narednom razdoblju planira cijepiti po 12.000 osoba tjedno.

(Hina)

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U posljednja 24 sata na respirator je stavljeno 36 osoba, od kojih 32 nisu cijepljene nijednom dozom (89%)

Stožer: Imamo 3858 novih slučajeva, preminule su 73 osobe

Županije objavljuju nove brojke, a stiže i sve više informacija vezanih uz novu varijantu korone – omikron, prenosi Index. U Više…

HZJZ se oglasio o omikronu: Više zaobilazi imunitet, većinom pronađen kod mlađih...

Diljem Europe strože mjere, lockdowni, zabrane letova… Omikron izaziva uzbunu

U svega nekoliko dana nakon što je potvrđen novi južnoafrički soj korone, omikron, svijetom je zavladala panika, prenosi Index. Dosad Više…

Stožer: Novi soj ima potencijal biti zarazniji od delte, novosti na granicama

5460 novozaraženih, umrlo 75 ljudi, najviše u ovom valu – 60 nije cijepljeno nijednom dozom

U posljednja 24 sata zabilježeno je 5,460 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije poboljšan je sa sedam novih vozila za sanitetski prijevoz

Još sedam novih vozila za sanitetski prijevoz pacijenata u OBŽ

Ukupna vrijednost digitalnog mamografa je 1,5 milijuna kuna, a Dom zdravlja Osječko-baranjske županija nabavio ga je decentraliziranim sredstvima

Novi mamograf u Đakovu donosi bolju dijagnostiku i smanjenje lista čekanja

Kroz projekt E-mobilnost uspostavljen je sustav dijeljenja javnih bicikala – 50 električnih i 125 mehaničkih

Osječani jedini u Hrvatskoj mogu birati između javnih električnih automobila i bicikala