ŽIVOT

Novih 149 zaraženih u Osječko-baranjskoj županiji, dvoje umrlo

Hospitalizirano sedam osoba s prvom dozom cjepiva, dvije s obje doze...

Objavljeno 29.04.2021
Ivona Amidžić

Novih 149 osoba zaraženo je koronavirusom, a dvije su umrle u Osječko-baranjskoj županiji u kojoj je u protekla 24 sata testiran 441 uzorak, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Novih 63 zaraženih ima prebivalište na području Osijeka, deset na području Belog Manastira, po osam iz Belišća i Valpova te po sedam iz Đakova i Našica.

Pet ih je iz Čepina, po četiri iz Darde i Donjeg Miholjca, po tri su s područja Ernestinova, Kneževih Vinograda i Punitovaca, a po dvije s područja Bilja, Čeminca, Erduta, Gorjana i Semeljaca.

Po jedna nova pozitivna osoba je s područja Bizovca, Donje Motičine, Drenja, Draža, Đurđenovca, Jagodnjaka, Marijanaca, Petlovca, Podgorača, Popovca, Satnice Đakovačke, Šodolovaca, Trnave i Vladislavaca.

Umrle su dvije osobe u dobi od 68 i 85 godina. Na području županije u samoizolaciji su 1532 osobe.

Na bolničkom liječenju su 133 osobe, a 106 ih je u KBC-u, od kojih su 34 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 27 pacijenata.

Hospitalizirano sedam osoba s prvom dozom cjepiva, dvije s obje doze

Ravnatelj KBC-a Željko Zubčić rekao je na konferenciji za novinare da se među 106 hospitaliziranih u toj bolnici nalazi i sedam osoba koje su primile jednu dozu cjepiva te dvije cijepljene s obje doze.

Na pitanje kakve su preporuke za okupljanja građana povodom Praznika rada 1. svibnja, načelnik Stožera Ivan Hampovčan odgovorio kako su na snazi mjere po kojima nije dozvoljeno masovno okupljanje te ne mogu biti organizirane manifestacije i veći skupovi.

“Moguća su privatna okupljanja, uz poštivanje propisanih ograničenja o broju osoba. Županijski Stožer će takvu preporuku poslati lokalnim stožerima i zamoliti ih za pojačani nadzor”, rekao je Hampovčan.

Voditelj Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Dijanić izvijestio je da je ovog tjedna na područje županije stiglo 10.250 doza cjepiva te da se cijepljenje provodi prema planiranom rasporedu.

(Hina)

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

U svrhu daljnje zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je i dalje pridržavanje mjera prevencije respiratornih infekcija

Ponovno dopušteni posjeti u KBC Osijek ali uz mjere prevencije

Od 3. siječnja su posjete osječkom KBC-u bile zabranjene no to se od sutra mijenja te su tako posjete opet Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!