SPORT

Novo pojačanje: Topčagić se pridružio Bijelo-plavima!

Iskusni napadač u posljednje je vrijeme igrao u litvanskoj Suduvi, a s Osijekom je potpisao ugovor na 1,5 sezonu

    Objavljeno 08.01.2021
    Ivona Amidžić

    Mihret Topčagić novi je napadač NK Osijek-a. Ovaj 32-godišnji državljanin Austrije, inače rodom iz Gračanice (BiH) potpisao je ugovor na 1,5 sezonu s mogućnošću produženja na još godinu dana i odmah se stavio na raspolaganje stručnom stožeru, piše NK Osijek.

    U redove Bijelo-plavih je stigao kao slobodan igrač, a posljednji klub bila mu je litvanska Suduva. Snažan je i visok 193 centimetra, vrlo iskusan s obzirom na dosadašnju karijeru i Nenad Bjelica računa da će s njim zasigurno dobiti potrebnu širinu u napadačkim opcijama.

    Bjelica mu prvi pružio pravu priliku

    Upravo mu je naš kormilar prvi pružio ozbiljniju prigodu u seniorskom nogometu. Bilo je to 2008. u Kärntenu u kojem je naznačio svoj potencijal.

    Tijekom 2011. otišao je u Wolfsberger gdje je također jedno vrijeme radio s Bjelicom, no tada već kao centarfor koji je skrenuo pozornost na sebe svojim igrama. U WAC-u je bio do zime 2014. kada su on i klub prihvatili ponudu Shakhter Karagande iz Kazahstana. Tamo je proveo dvije godine da bi se potom opet vratio u Austriju, tada u Altach.

    Wolfsberger ga je ponovno angažirao u ljeto 2016. i odigrao je još dvije uspješne sezone što mu je kasnije omogućilo transfer u Suduvu u kojoj se zadržao dvije i pol sezone, sve do isteka ugovora ove zime.

    Zabijao i u europskim utakmicama

    Najviše nastupa skupio je za WAC, ukupno 130. Strijelac je pritom bio 30 puta, a u statistici ima i 12 asistencija. Dres Suduve u službenim je ogledima nosio u 61 susretu što je iskoristio za 33 gola, dok je u Shakhteru odigrao 57 utakmica i u 19 navrata pogađao suparničku mrežu. Dodajmo da je za Admiru u ranoj fazi profesionalne karijere nastupio 29 puta i postigao 4 pogotka.

    Kasnije je zabijao i u kvalifikacijama Lige prvaka, isto tako i u prednatjecanju Europske lige, a svojom bi kvalitetom i iskustvom trebao pridonijeti i Osječanima u borbi za najviše domete na hrvatskoj nogometnoj sceni.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”