SPORT

Novogodišnja utrka – Zdravko je krenuo

Nudi se čak 18 natjecateljskih kategorija među kojima se nalazi i posebna kategorija "Zdravko je krenuo" za neklasične trkače, za koje je ruta skraćena :D

Objavljeno 30.12.2019
Ivona Amidžić

Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve” Osijek u srijedu, 1. siječnja 2020. godine organizira tradicionalnu 37. Novogodišnju utrku.

Ista je nastavak tradicije okupljanja građana, rekreativaca, sportaša i sportskih djelatnika na prvoj sportskoj priredbi u nadolazećoj godini s isključivim ciljem razmjene čestitki i sportskog pozdrava gradu Osijeku, dok je natjecateljski dio ovog okupljanja u drugom planu. Natjecatelji se, uz simboličnu startninu u iznosu od 10,00 kuna, prijavljuju na startu utrke ispred veslačkog kluba Iktus na osječkoj promenadi u vremenu od 11.00 do 11.45 sati. Start utrke za trkače svih kategorija točno je u 12.00 sati.

Organizator nudi čak 18 natjecateljskih kategorija (popis kategorija u nastavku) među kojima se nalazi i posebna kategorija “Zdravko je krenuo”. Ova je kategorija dužine 500 m namijenjena građanima preko 40 godina koji nisu u mogućnosti istrčati puni krug oko mostova bilo zbog godina, nedostatka kondicije ili nečeg drugog, a ukoliko im putem ponestane snage, do cilja mogu jednostavno dohodati. Naglašavamo da pobjednika ima toliko koliko i kategorija – ukupno osamnaest. Za pobjednike kategorija sponzor “Ferivi” Co d.o.o. pripremio je poklon pakete, a za troje najuspješnijih po svakoj kategoriji medalje je osigurao organizator.

Novogodišnja utrka prva je aktivnost projekta “Zdravko je krenuo” u 2020. godini, kojim se sve građane grada Osijeka nastoji motivirati na aktivno bavljenje sportskom rekreacijom.

Akcija uključuje 12 godišnjih aktivnosti raspoređenih kroz cijelu godinu. Sudjelovanjem na prvoj aktivnosti građanin se registrira u akciju naljepnicom u „Zdravkovu” člansku iskaznicu. Sudionik treba skupiti najmanje 6 naljepnica kako bi ušao u završno izvlačenje za „Najsretnijeg Zdravka” i osvojio 4-dnevni boravak na Ožujskim susretima žena u hotelu Vespera u Malom Lošinju ili na Festivalu sportske rekreacije koji se svake godine održava na novoj lokaciji.

Pored glavne nagrade brojni sponzori osigurali su još cijeli niz vrijednih sportskih nagrada: ulaznice za bazene, klizalište te utakmice osječkih sportskih klubova, članarine u fitness centrima i sportskim klubovima, sportsku opremu itd. Više o projektu možete pročitati ovdje.

Novogodišnja utrka održava se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka

Uz sportsko-rekreativni program, ispred veslačkog kluba Iktus bit će smješten i Zdravkov zdravi kutak u sklopu kojega će brojni proizvođači zdrave prehrane ponuditi građanima niz različitih proizvoda i informacija vezanih uz zdravu prehranu.

POPIS KATEGORIJA

Žene:

  1. Učenice 1.-2. razred 400 m
  2. Učenice 3.-4. razred 400 m
  3. Učenice 5.-6. razred 1.100 m
  4. Učenice 7.-8. razred 1.100 m
  5. Srednjoškolke/studentice 3.200 m
  6. Rekreativke do 40 godina 3.200 m
  7. Rekreativke preko 40 godina 3.200 m
  8. Sportašice 3.200 m

Muškarci:

  1. Učenici 1.-2. razred 400 m
  2. Učenici 3.-4. razred 400 m
  3. Učenici 5.-6. razred 1.100 m
  4. Učenici 7.-8. razred 1.100 m
  5. Srednjoškolci/studenti 3.200 m
  6. Rekreativci do 40 godina 3.200 m
  7. Rekreativci preko 40 godina 3.200 m
  8. Sportaši 3.200 m

Mješovito:

  1. Vrtići 400 m
  2. Zdravko je krenuo 500 m

Sve dodatne informacije koje vas zanimaju ili kontaktirati direktno organizatore možete na službenoj Facebook stranici događaja, a ovdje možete pregledati i fotografije s prošlogodišnje utrke.

foto: Facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sudionici će pred sobom imati 4350 m trkačkog  izazova. Ruta kojom će se utrka odvijati je kružna, start utrke je u 10,00 kod Vodenih vrata na ulazu u Tvrđu.

[NAJAVA] Osječki meandar, memorijalna utrka u sklopu akcije “Zdravko je krenuo”

GSSR „Sport za sve“ Osijek, Akademija za umjetnost i kulturu  (AUK) i Zajednica osječkog sporta (ZOS) zajedničkim snagama  organiziraju gradsku Više…

Za prvih 400 prijavljenih sudionika organizatori su osigurali poklon - višenamjenske trake za glavu (buff), a za pobjednike kategorija medalje i nagradne bonove sponzora

[NAJAVA] 41. Novogodišnja utrka

GSSR “Sport za sve” Osijek poziva vas na 41. Novogodišnju utrku koja je nastavak tradicije okupljanja građana, rekreativaca, sportaša i Više…

Posljednja runda, kako bi rekli drifteri, HR PRO natjecanja i napeta borba za postolja i titulu najuspješnijih po klasama u ovoj sezoni, StreetRaceri koji žare i pale od klase 15 do 9, a najbrži jure i debelo ispod!

30. Jubilarni Osijek Street Race Show

Što reći? Ove objave već godinama počinjemo i završavamo sa onom starom: svi sve znate.. Jer doslovno već sve znate… Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

[FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.