Novopozitivno 95 osoba, u samoizolaciji 437 novih kontakata

Stožer ponovo poziva sve građane na odgovorno ponašanje, poštivanje propisanih epidemioloških mjera te izbjegavanje rizičnih okupljanja i aktivnosti.

  Objavljeno 17.10.2020
  Darija Kovačić

  Iz Stožera CZ OBŽ javljaju kako je u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 95 osoba.

  Po mjestima stanovanja opet je najviše (37) novopozitivnih osoba iz Osijeka, no s novopozitivnim osobama iz prigradskih naselja (Višnjevac 5, Tenja 4 i Josipovac 1) na području Grada Osijek jučer je pozitivan nalaz utvrđen za ukupno 47 osoba. Slijede Našice i Đakovo s po šest novopozitivnih, zatim Čepin, Darda i Mece po tri, te Donji Miholjac, Selci Đakovački, Valpovo i Viškovci po dvije osobe, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Belišće, Bizovac, Branjin Vrh, Čepinski Martinci, Črnkovci, Dalj, Erdut, Grabovac, Hrastin, Ivanovac, Kneževo, Koška, Piškorevci, Petrijevci, Semeljci, Strizivojna, Torjanci, Veliškovci i Vuka.

  Novopozitivne osobe su iz 32 naselja na području županije.

  U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 378 uzoraka. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 53 pacijenata koji su oboljeli od COVID-19 od kojih je šest na respiratoru.

  Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo OBŽ jučer su odredili samoizolaciju za čak 437 novih kontakata oboljelih osoba, najviše do sada u jednom danu, pa se na području Osječko- baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.013 osoba.

  Policija je u zadnja 24 sata obavila 148 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji. Svi provjeravani su bili na prijavljenoj adresi, međutim bilo je i tri dojave građana, od kojih su dvije potvrđene. Oba kršenja učinile su osobe iz Osijeka.

  Inspektori i službenici Civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata u zadnja 24 sata proveli su 22 nadzora, i to najviše (po devet) nadzora noćnih klubova i ugostiteljskih objekata te utvrdili nepravilnosti u četiri slučaja. Pojačani nadzori objekata i javnih okupljanja se nastavlja.

  Na danas (17. listopada 2020. godine) održanoj sjednici članovi Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije razmatrali su i druge informacije, osobito epidemiološku situaciju u zdravstvenim ustanovama.

  U zadnja 24 sata nema bitnih promjena u KBC-u Osijek gdje je pozitivno 23 liječnika i 38 medicinskih sestara, dok je u samoizolaciji 14 liječnika i 12 medicinskih sestara. U Općoj županijskoj bolnici Našice pozitivno je 7 djelatnika, 14 je u samoizolaciji, a u bolnici su hospitalizirana dva pacijenta oboljela na COVID-19. U domovima zdravlja Osječko baranjske županije pozitivno je ukupno 9 djelatnika, a 14 je u samoizolaciji.

  Stožer ponovo poziva sve građane na odgovorno ponašanje, poštivanje propisanih epidemioloških mjera te izbjegavanje rizičnih okupljanja i aktivnosti.

  Foto: unsplash

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U 2019. godini u Hrvatskoj je ukupno proizvedeno 68 tisuća tona jabuka, a tom se proizvodnjom bavi čak 19.210 gospodarstava

  Osječko–baranjska županija u Hrvatskoj ima najviše površina pod jabukom

  Jabuka je jedna od najzdravijih voćnih vrsta pa zato i ne čudi što nosi naziv „kraljica voća“, piše Radio Osijek. Više…

  Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek i danas se nalazi 55 pacijenata koji su oboljeli od COVID-19 od kojih je šest na respiratoru

  Smanjuje se broj oboljelih: Na području OBŽ danas 36 pozitivnih nalaza

  Tijekom posljednja 24 sata u laboratoriju KBC-a Osijek obrađeno je 348 uzoraka, od kojih je 36  osoba s područja Osječko-baranjske Više…

  Među novopozitivnim osobama sedam učenika te dva djelatnika fakulteta, a od ukupno 316 novih kontakata u samoizolaciji 113 su učenici i studenti

  STANJE U OBŽ: 123 novopozitivnih osoba, u samoizolaciji 316 novih kontakata

  Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata utvrđen je pozitivan nalaz na  koronavirus za čak 123 osobe, što je Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  ODGAĐA SE UTAKMICA - Više je naših nogometaša pozitivno na Covid-19 i stoga se u subotu neće igrati s Istrom 1961 u Puli

  NK OSIJEK: Sedam igrača Bijelo-plavih ima pozitivan nalaz na koronavirus!

  Dr. Ivan Bekavac: Zdravstvena zaštita zajamčena je ustavom i građani na nju imaju pravo, a na Vladi RH je zadatak da osigura dostupnu zdravstvenu zaštitu i da zdravstveni sustav dovede u solventno stanje!

  Most: Vlada je trebala davno početi s provođenjem reformi, to je jedino trajno rješenje

  Pozvane su sve tvrtke, koje su prošle početne korake u razvoju poslovanja, da se prijave na otvoreni javni poziv za realizaciju prava građenja na preostalim građevinskim česticama u okviru IT parka

  Predstavljeni ciljevi, svrha i planirane aktivnosti izgradnje IT parka Osijek