Novopozitivno 95 osoba, u samoizolaciji 437 novih kontakata

Stožer ponovo poziva sve građane na odgovorno ponašanje, poštivanje propisanih epidemioloških mjera te izbjegavanje rizičnih okupljanja i aktivnosti.

    Objavljeno 17.10.2020
    Darija Kovačić

    Iz Stožera CZ OBŽ javljaju kako je u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 95 osoba.

    Po mjestima stanovanja opet je najviše (37) novopozitivnih osoba iz Osijeka, no s novopozitivnim osobama iz prigradskih naselja (Višnjevac 5, Tenja 4 i Josipovac 1) na području Grada Osijek jučer je pozitivan nalaz utvrđen za ukupno 47 osoba. Slijede Našice i Đakovo s po šest novopozitivnih, zatim Čepin, Darda i Mece po tri, te Donji Miholjac, Selci Đakovački, Valpovo i Viškovci po dvije osobe, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Belišće, Bizovac, Branjin Vrh, Čepinski Martinci, Črnkovci, Dalj, Erdut, Grabovac, Hrastin, Ivanovac, Kneževo, Koška, Piškorevci, Petrijevci, Semeljci, Strizivojna, Torjanci, Veliškovci i Vuka.

    Novopozitivne osobe su iz 32 naselja na području županije.

    U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 378 uzoraka. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 53 pacijenata koji su oboljeli od COVID-19 od kojih je šest na respiratoru.

    Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo OBŽ jučer su odredili samoizolaciju za čak 437 novih kontakata oboljelih osoba, najviše do sada u jednom danu, pa se na području Osječko- baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.013 osoba.

    Policija je u zadnja 24 sata obavila 148 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji. Svi provjeravani su bili na prijavljenoj adresi, međutim bilo je i tri dojave građana, od kojih su dvije potvrđene. Oba kršenja učinile su osobe iz Osijeka.

    Inspektori i službenici Civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata u zadnja 24 sata proveli su 22 nadzora, i to najviše (po devet) nadzora noćnih klubova i ugostiteljskih objekata te utvrdili nepravilnosti u četiri slučaja. Pojačani nadzori objekata i javnih okupljanja se nastavlja.

    Na danas (17. listopada 2020. godine) održanoj sjednici članovi Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije razmatrali su i druge informacije, osobito epidemiološku situaciju u zdravstvenim ustanovama.

    U zadnja 24 sata nema bitnih promjena u KBC-u Osijek gdje je pozitivno 23 liječnika i 38 medicinskih sestara, dok je u samoizolaciji 14 liječnika i 12 medicinskih sestara. U Općoj županijskoj bolnici Našice pozitivno je 7 djelatnika, 14 je u samoizolaciji, a u bolnici su hospitalizirana dva pacijenta oboljela na COVID-19. U domovima zdravlja Osječko baranjske županije pozitivno je ukupno 9 djelatnika, a 14 je u samoizolaciji.

    Stožer ponovo poziva sve građane na odgovorno ponašanje, poštivanje propisanih epidemioloških mjera te izbjegavanje rizičnih okupljanja i aktivnosti.

    Foto: unsplash

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike

    U ciklusu besplatnih seminara koje Osječko-baranjska županija organizira za poduzetnike i sve one koji su uključeni u poslovni svijet, sljedeći Više…

    Obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić je potpisao 45 novih ugovora o izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji, obnavljanju i opremanju različitih sportskih objekata i terena s predstavnicima općina, gradova, udruga i klubova

    Osječko-baranjska županija nastavlja ulaganja u poboljšanje sportske infrastrukture

    Osječko-baranjska županija nastavlja s ulaganjima u sportske terene i objekte na svom području te ove godine ulaže 400.000 eura u Više…

    S obzirom da je iskorišten postojeći kreditni potencijal od gotovo 30 milijuna eura, na sjednici Županijske skupštine 31. siječnja ove godine isti je povećan na 50 milijuna eura

    Uz subvencije kamata povoljnije do stanova i kuća u Osječko-baranjskoj županiji

    U okviru projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ Osječko-baranjska županija je od veljače 2019. godine subvencionirala kamate na stambene Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    Posao ovaj tjedan nude Ricardo, Tehnomont gradnja, Hire & Fire, Vital Group... pogledajte sve ponude!

    Poslodavci traže radnike, javite se!

    Počinitelj je između 29. i 30. ožujka na širem području Osijeka provalio u školu iz koje je ukrao tablet i tri prijenosna računala

    Otkriven provalnik koji je krajem ožujka provalio u školu