KULTURA

Novost u GISKO: Članovi mogu posuditi i e-knjige

"Svaki član ima pravo posuditi tri naslova odjednom, rok je posudbe 21 dan, bez mogućnosti rezervacija..."

Objavljeno 14.01.2021
Ivona Amidžić

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek je od prošlog tjedna uvela još jednu novost – mogućnost posudbe elektroničkih knjiga, prenosi Radio Osijek. Posudba je dostupna svim aktivnim članovima GISKO-a na platformi iBiblos.

“Svaki član ima pravo posuditi tri naslova odjednom. Rok je posudbe 21 dan, bez mogućnosti rezervacija. Knjiga se ne može vratiti prije isteka roka od 24 sata. Rok posudbe knjige nije moguće produžiti, ali se isti naslov može posuditi još jednom.

E-knjige mogu se posuditi bilo kad i bilo gdje te čitati na svim uređajima koji omogućavaju povezivanje uređaja s Adobe ID-om i podupiru zaštićen knjižni format EPUB DRM. iBiblos trenutno je primarno namijenjen mobilnim uređajima iOS (iPad, iPhone) i mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android (mobilnim telefonima, tablet računalima i čitačima s e-tintom). Knjige je moguće čitati na najviše pet različitih uređaja, no svi moraju biti autorizirani istim korisničkim podacima.

Zahtjev za aktivaciju korisničkog iBiblos računa podnosi se putem mrežnog (online) obrasca na sljedećoj poveznici, upisom e-mail adrese, proizvoljne lozinke. Nakon toga, potrebno je upisati korisnički broj s članske iskaznice i JMBG ili jedinstveni PIN (prvih sedam znamenki) koji se dobije u Knjižnici. Korisnički broj i PIN upisuju se samo kod prve prijave kako bi bilo omogućeno povezivanje s knjižničnim programom”, objašnjavaju iz Gradske i sveučilišne knjižnice.

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Svemir je oduvijek bio tajnovit i misteriozan te je kao takav bio predmetom interesa ljudskog roda još u antičkom dobu. Veliki poticaj za njegovo veće istraživanje nastao je u književnim djelima ranih pisaca znanstvene fantastike

Izložba “Dizajn svemirskog doba: narančasto, zaobljeno i plastično”

U organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, u izložbenim aulama u prizemlju i Više…

Knjiga "Presložite životne ladice" svojevrstan je psihološki savjetnik. Pomaže čitatelju prebroditi osobne, obiteljske i ine krize.

Predstavljanje knjige “Presložite životne ladice”

U organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u petak, 25. studenoga 2022. godine s početkom u 18.00 sati održat će Više…

Slikar Reshat Ameti Albanac je iz Republike Sjeverne Makedonije. Njegova su umjetnička djela vlasništvo brojnih muzeja, kulturnih institucija i privatnih zbirki svjetski poznatih ličnosti.

GISKO – Izložba slikarskih radova “Proboj svjetlosti”

Povodom Danâ albanske kulture u Osijeku 2022., u organizaciji Nacionalne zajednice Albanaca Republike Slavonije i Baranje i Gradske i sveučilišne Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova