KULTURA

Novost u GISKO: Članovi mogu posuditi i e-knjige

"Svaki član ima pravo posuditi tri naslova odjednom, rok je posudbe 21 dan, bez mogućnosti rezervacija..."

Objavljeno 14.01.2021
Ivona Amidžić

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek je od prošlog tjedna uvela još jednu novost – mogućnost posudbe elektroničkih knjiga, prenosi Radio Osijek. Posudba je dostupna svim aktivnim članovima GISKO-a na platformi iBiblos.

“Svaki član ima pravo posuditi tri naslova odjednom. Rok je posudbe 21 dan, bez mogućnosti rezervacija. Knjiga se ne može vratiti prije isteka roka od 24 sata. Rok posudbe knjige nije moguće produžiti, ali se isti naslov može posuditi još jednom.

E-knjige mogu se posuditi bilo kad i bilo gdje te čitati na svim uređajima koji omogućavaju povezivanje uređaja s Adobe ID-om i podupiru zaštićen knjižni format EPUB DRM. iBiblos trenutno je primarno namijenjen mobilnim uređajima iOS (iPad, iPhone) i mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android (mobilnim telefonima, tablet računalima i čitačima s e-tintom). Knjige je moguće čitati na najviše pet različitih uređaja, no svi moraju biti autorizirani istim korisničkim podacima.

Zahtjev za aktivaciju korisničkog iBiblos računa podnosi se putem mrežnog (online) obrasca na sljedećoj poveznici, upisom e-mail adrese, proizvoljne lozinke. Nakon toga, potrebno je upisati korisnički broj s članske iskaznice i JMBG ili jedinstveni PIN (prvih sedam znamenki) koji se dobije u Knjižnici. Korisnički broj i PIN upisuju se samo kod prve prijave kako bi bilo omogućeno povezivanje s knjižničnim programom”, objašnjavaju iz Gradske i sveučilišne knjižnice.

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Opskrbite se knjigama na vrijeme

GISKO: Radno vrijeme za blagdane

Iz GISKO-a stiže obavijest za korisnike usluga Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek da će, zbog predstojećih blagdana, sve službe i Više…

Uz pomoć ove aplikacije korisnici mogu pretraživati e-katalog Knjižnice, pregledati kalendar događanja, produžiti rok posudbe ili zatražiti pripremu literature

GISKO: Mobilna aplikacija mKnjižnica

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek kontinuirano prilagođava svoje poslovanje, kako novim tehnologijama, tako i novim generacijama korisnika. U skladu s Više…

GISKO književni kvizovi će se održavati svakog posljednjeg petka u mjesecu

GISKO književni kvizovi “Lektirni kviz”

S obzirom na sve veću popularnost kvizova u mrežnom okruženju, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizira GISKO književne kvizove, koji Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dječje kazalište Branka Mihaljevića simbolično će, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera obilježiti 90. rođendan skladatelja, književnika i novinara Branka Mihaljevića čije ime kazalište i nosi.

90. rođendan Branka Mihaljevića uz Zeko, Zriko i Janje

Završen je literarni natječaj Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Mlada osječanka Ana Fišer osvojila vrijednu nagradu na literarnom natječaju

U sklopu obilježavanja obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i početka i završetka mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja danas je u Vukovaru predstavljena knjiga "Mirna reintegracija - pobjeda razumom"

Dan mirne reintegracije obilježen u Vukovaru