GOSPODARSTVO

O epidemiološkoj situaciji, propusnicama, otvaranju Tržnice i djelovanju GD Crvenoga križa Osijek

Izdano je 700 propusnica koje se odnose na skrb za djecu i starije, odnosno za nabavku osnovnih potrepština. Tržnica će raditi prvi puta u povijesti od 8 do 17 sati. Crveni križ svakodnevno dostavlja 220 obroka

    Objavljeno 27.03.2020
    Petar Tauković

    Trenutno u KBC-u Osijek imamo 37 zaraženih od kojih su 24 osobe s područja Osijeka. Još uvijek je riječ o linearnom rastu i to daje motivaciju svim dionicima da nastave s provedbom dosadašnjih mjera. Uočeno je da se građani i poduzetnici u najvećoj mjeri pridržavaju propisanih mjera.

    Proteklih dana u potpunosti je opremljena Nastavno-športska dvorana “Gradski vrt” s 200 ležajeva za potencijalne bolesnike s lakšim simptomima. Grad Osijek ustupio je Gradskom društvu Crvenoga križa 3 automobila na električni pogon. Osim toga, Grad Osijek jučer je uplatio donaciju od 300.000 kuna KBC-u Osijek za nabavku jedina dva na tržištu dostupna respiratora; uvedene su i dvije nove telefonske i adrese e-pošte na mrežnim stranicama Grada Osijeka, namijenjene pitanjima sugrađana i gospodarstvenika.

    Otkako su stupile na snagu mjere zabrane napuštanja prebivališta, izdano je 700 propusnica koje se odnose na skrb za djecu i starije, odnosno za nabavku osnovnih potrepština. Sutra stupaju na snagu nove mjere po kojima se omogućava rad Tržnice Osijek, ali počinju se nadzirati i sve terase ugostiteljskih objekata jer stolovi i stolci trebaju biti uklonjeni ili složeni, kako bismo uslijed nastupanja lijepoga vremena onemogućili rizično okupljanje neodgovornih građana – naglašava načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Osijeka Boris Piližota.

    Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek svakodnevno surađuje s mjerodavnim službama, posebice Stožerom Civilne zaštite Grada Osijeka. Poštuje sve preporuke i upute Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo te Nacionalnog stožera Civilne zaštite u pogledu zaštite korisnika usluga, djelatnika i volontera. GD Crvenoga križa nastavlja svoje redovne aktivnosti i svakodnevno dostavlja 220 obroka, poštujući pritom sve naloge i upute u pogledu samozaštite. Otvoren je i S.O.S. telefon (031/494-062) GD Crvenoga križa Osijek – namijenjen rizičnim skupinama, ljudima o kojima nema tko skrbiti. Volonteri besplatno dostavljaju namirnice i lijekove, a korisnici plaćaju samo cijenu namirnica, ili lijekova. GD Crvenoga križa Osijek preuzelo je i telefonski broj za besplatnu psihološku pomoć koji je u funkciji od danas – rekao je Denis Ćosić, ravnatelj osječkog Crvenog križa.

    Direktor Tržnice Osijek Igor Medić izvijestio je kako je Tržnica danas napravila dvostruku dezinfekciju, čak i dezinsekciju. Uređeni su jedan ulaz i jedan izlaz u zatvoreni dio tržnice, postavljene su vrpce za razmak od 2 metra, dok se čeka ulaz u tržnicu, zatvoren je dio koji je bio ulaz u jednu trgovinu, mesnicu i pekarnicu. Osigurani su svi preduvjeti da sugrađani sutra od 8 ujutro mogu početi dolaziti. Tržnica će raditi prvi puta u povijesti od 8 do 17 sati. Sve informacije o radu Tržnice i kupovini proizvoda putem interneta od proizvođača, mogu se pronaći na mrežnim stranicama Tržnice.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Doživite dva dana hedonizma, vrhunskih vina i delicijama s istoka Hrvatske te upoznajte brojne goste iz drugih hrvatskih regija i inozemstva na gotovo 1.900 četvornih metara izložbenog prostora + dijelimo ulaznice!

    Svje je spremno za do sada najveći WineOS

    WineOS će ovoga vikenda doživjeti svoje osmo izdanje. Novi sajam vina, delicija i ugodnog življenja održat će se 13. i Više…

    Sve koji se nađu u to doba na glavnoj osječkoj tržnici dočekat će izložba, glazbeni program i degustacije

    Otvoreni dan na tržnici: „Hej ti, ajmo na piju”

    U sklopu projekta „Uljepšajmo tržnicu”, kojem je cilj privući mlade na tržnicu i potaknuti ih na zdrav stil života, u Više…

    U sklopu projekta "Uljepšajmo tržnicu", u suradnji s Tržnica d.o.o. raspisan je foto natječaj "Živi zdravo, hrani se zdravo"

    Inicijativa mladih raspisala foto natječaj “Živi zdravo, hrani se zdravo”

    U sklopu projekta “Uljepšajmo tržnicu”, u suradnji s Tržnica d.o.o. raspisan je foto natječaj “Živi zdravo, hrani se zdravo”, koji Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja