GOSPODARSTVO

O građanima ovisi kakve će stanove APN u suradnji s Gradom izgraditi

Ispunite POS anketni upitnik i recite svoje mišljenje

  Objavljeno 10.07.2019
  Ivona Amidžić

  Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš zajedno sa suradnicima i predstavnicima Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, zainteresiranim građanima predstavila je uvjete, načine, mjerila i mogućnosti kreditiranja te prednosti koje donosi kupnja stana prema Programu društveno poticane stanogradnje u Osijeku.

  Program POS u Osijeku provodi se izgradnjom stambenih zgrada i omogućavanjem najma ili prodaje stanova po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

  Naime, kupovinom stana putem POS-a ostvaruju se sljedeće pogodnosti: rok otplate kredita od 30 godina uz 1 godinu počeka, bez jamaca; maksimalna cijena korisne površine stana iznosi 1.206,06 €/m², a prosječna godišnja kamatna stopa trenutno je manja od 3%. U tijeku je međutim saborska rasprava o dodatnom smanjenju kamate pa bi se od sljedećega tjedna mogla kretati između 1,6% i 1,7%.

  Trenutno se provodi anketa putem koje građani Osijeka iskazuju interes za kupnju stana iz Programa POS i temeljem koje će se odlučiti o daljnjim koracima realizacije programa.

  Zamjenik direktora APN-a Krešimir Žunić istakao je kako se do završetka provedbe ankete ne može govoriti o tome kakva, kolika i gdje će biti buduća zgrada te da o građanima ovisi hoće li stanovi biti za prodaju ili za najam.

  “Potrebno je najmanje 50-ak zainteresiranih sugrađana kako bi gradili objekt s 30 stanova, a zasad ih se prijavilo 36. U proračunu je osigurano oko 250 milijuna kuna, a do sada je u Hrvatskoj za poticanu stanogradnju potrošeno 4 milijarde kuna za 8.035 stanova”, kazao je Žunić.

  Cijena je, prema njegovim riječima, oko 1.000 eura, a prednost imaju oni koji nisu riješili stambeno pitanje, no mogu sudjelovati i drugi, prema listi prioriteta.

  Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš pozvala je sugrađane da iskoriste ovu priliku i najavila kako će Grad dati veliki doprinos tome da cijena četvornog metra stana bude što povoljnija za Osječane.

  POS anketa Osijek 2019

  Pogodnosti uvjeta Programa POS-a u odnosu na tržišne, mogu se podijeliti u dvije skupine:

  • pogodnosti vezane uz kreditnu liniju
  • pogodnosti vezane uz cijenu m2.

  Na lokaciji u Osijeku, Grad Osijek zajedno s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama kao provedbenim tijelom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja sukladno Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji utvrđuje interes za kupnju stana iz Programa POS-a u Osijeku.

  Utvrđivanje iskazanog interesa je formalno pravni preduvjet za realizaciju navedenog Programa te ovim putem ukazujemo na važnost ispune istog.

  Klikom na ovaj link možete doći na stranicu anketnog upitnika, a mole se svi građani zainteresirani za kupnju stana iz Programa POS-a na lokaciji u Osijeku da ispune isti te ga dostave bilo elektronskim putem ili poštom na adresu APN-ovog ureda u Osijeku:

  • Trg Ante Starčevića 3/1., Osijek, T: 031/212-334; 031/212-335. F: 031/212-317
  • adresa elektronske pošte: osijek@apn.hr

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Gradska uprava ulaže 7 milijuna kuna u poticanje razvoja poduzetništva

  U Osijeku stambeni krediti s kamatom već od 0,49%

  Najveći grad hrvatskoga istoka bitku za zadržavanje svoga stanovništva vodi kroz brojne projekte poticanja razvoja gospodarstva, a nedvojbeno se nametnuo Više…

  Predsjednicu je pred Arheološkim muzejom dočekala zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš s buketom ruža i hortenzija :)

  Predsjednica jučer stigla na OLJK

  Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svoj jučerašnji posjet Osijeku započela je obilaskom tvrtke Osječka pivovara. Tom prigodom Predsjednica je imala priliku pobliže Više…

  Omogućavanje prodaje stanova uz obročnu otplatu po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate

  Grad Osijek nastavlja s Programom društveno poticane stanogradnje – Ispunite anketni upitnik!

  Danas je u Gradskoj upravi održana konferencija za novinare na kojoj je osječka dogradonačelnica Žana Gamoš, zajedno s direktorom APN-a Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Najveći broj smrti, 36%, uzrokovano je bolestima krvožilnog sustava, 26% je posljedica raka a 8% respiratornih bolesti...

  Španjolska s najnižom stopom smrtnosti u EU-u, Hrvatska u vrhu

  Iz Hrvatske je u Njemačku 2018. iselilo 57.724 građana te sada iznosi 395.665 građana

  Rekordni broj državljana RH koji žive u Njemačkoj

   U nastavku provjerite koji se poslovi nude i prijavite se brzom prijavom. Sretno!

  U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada