GOSPODARSTVO

O građanima ovisi kakve će stanove APN u suradnji s Gradom izgraditi

Ispunite POS anketni upitnik i recite svoje mišljenje

    Objavljeno 10.07.2019
    Ivona Amidžić

    Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš zajedno sa suradnicima i predstavnicima Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, zainteresiranim građanima predstavila je uvjete, načine, mjerila i mogućnosti kreditiranja te prednosti koje donosi kupnja stana prema Programu društveno poticane stanogradnje u Osijeku.

    Program POS u Osijeku provodi se izgradnjom stambenih zgrada i omogućavanjem najma ili prodaje stanova po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

    Naime, kupovinom stana putem POS-a ostvaruju se sljedeće pogodnosti: rok otplate kredita od 30 godina uz 1 godinu počeka, bez jamaca; maksimalna cijena korisne površine stana iznosi 1.206,06 €/m², a prosječna godišnja kamatna stopa trenutno je manja od 3%. U tijeku je međutim saborska rasprava o dodatnom smanjenju kamate pa bi se od sljedećega tjedna mogla kretati između 1,6% i 1,7%.

    Trenutno se provodi anketa putem koje građani Osijeka iskazuju interes za kupnju stana iz Programa POS i temeljem koje će se odlučiti o daljnjim koracima realizacije programa.

    Zamjenik direktora APN-a Krešimir Žunić istakao je kako se do završetka provedbe ankete ne može govoriti o tome kakva, kolika i gdje će biti buduća zgrada te da o građanima ovisi hoće li stanovi biti za prodaju ili za najam.

    “Potrebno je najmanje 50-ak zainteresiranih sugrađana kako bi gradili objekt s 30 stanova, a zasad ih se prijavilo 36. U proračunu je osigurano oko 250 milijuna kuna, a do sada je u Hrvatskoj za poticanu stanogradnju potrošeno 4 milijarde kuna za 8.035 stanova”, kazao je Žunić.

    Cijena je, prema njegovim riječima, oko 1.000 eura, a prednost imaju oni koji nisu riješili stambeno pitanje, no mogu sudjelovati i drugi, prema listi prioriteta.

    Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš pozvala je sugrađane da iskoriste ovu priliku i najavila kako će Grad dati veliki doprinos tome da cijena četvornog metra stana bude što povoljnija za Osječane.

    POS anketa Osijek 2019

    Pogodnosti uvjeta Programa POS-a u odnosu na tržišne, mogu se podijeliti u dvije skupine:

    • pogodnosti vezane uz kreditnu liniju
    • pogodnosti vezane uz cijenu m2.

    Na lokaciji u Osijeku, Grad Osijek zajedno s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama kao provedbenim tijelom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja sukladno Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji utvrđuje interes za kupnju stana iz Programa POS-a u Osijeku.

    Utvrđivanje iskazanog interesa je formalno pravni preduvjet za realizaciju navedenog Programa te ovim putem ukazujemo na važnost ispune istog.

    Klikom na ovaj link možete doći na stranicu anketnog upitnika, a mole se svi građani zainteresirani za kupnju stana iz Programa POS-a na lokaciji u Osijeku da ispune isti te ga dostave bilo elektronskim putem ili poštom na adresu APN-ovog ureda u Osijeku:

    • Trg Ante Starčevića 3/1., Osijek, T: 031/212-334; 031/212-335. F: 031/212-317
    • adresa elektronske pošte: [email protected]

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Višestambena zgrada, površine oko 6000 kvadratnih metara, od ukupno 68 stanova sadrži 25 garsonijera, po 15 jednosobnih i dvosobnih te 13 trosobnih stanova, a vrijedna je gotovo tri milijuna eura

    Gradonačelnik Radić uručio ključeve korisnicima 68 novoizgrađenih gradskih stanova u Tenji

    Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u utorak je uručio ključeve i ugovore o najmu stanarima 68 novoizgrađenih gradskih stanova u Osječkoj Više…

    Nova višestambena zgrada prva takve vrste u Čepinu će biti gotovo potpuno energetski neovisna i novi stanari neće morati plaćati račune za struju ili plin!

    Višestambena, energetski gotovo neovisna zgrada u Čepinu – prodaju se stanovi!

    U Čepinu se gradi prva višestambena zgrada od strane privatnog investitora na adresi Grada Vukovara 27. Zgrada se nalazi u Više…

    Radić: Izgradnja je počela u veljači ove godine i drago mi je vidjeti da napreduje planiranom dinamikom, tako da bi zgrada trebala biti gotova u proljeće 2023. godine

    Za socijalno potrebite novih 68 stanova u Tenji

    Socijalno ugrožene osobe i obitelji s područja grada Osijeka mogle bi do konca 2023. useliti u 68 novih gradskih stanova. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

    Pripreme za proslavu rođendana Portanove krenule. U tijeku je nagradna igra u kojoj jednu/jednoga od vas očekuje besplatan shopping u vrijednosti 3.000 eura!

    Uputite se u Portanovu jer je svaki vaš račun prilika za osvojiti 3000 eura!