GOSPODARSTVO

O građanima ovisi kakve će stanove APN u suradnji s Gradom izgraditi

Ispunite POS anketni upitnik i recite svoje mišljenje

  Objavljeno 10.07.2019
  Ivona Amidžić

  Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš zajedno sa suradnicima i predstavnicima Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, zainteresiranim građanima predstavila je uvjete, načine, mjerila i mogućnosti kreditiranja te prednosti koje donosi kupnja stana prema Programu društveno poticane stanogradnje u Osijeku.

  Program POS u Osijeku provodi se izgradnjom stambenih zgrada i omogućavanjem najma ili prodaje stanova po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

  Naime, kupovinom stana putem POS-a ostvaruju se sljedeće pogodnosti: rok otplate kredita od 30 godina uz 1 godinu počeka, bez jamaca; maksimalna cijena korisne površine stana iznosi 1.206,06 €/m², a prosječna godišnja kamatna stopa trenutno je manja od 3%. U tijeku je međutim saborska rasprava o dodatnom smanjenju kamate pa bi se od sljedećega tjedna mogla kretati između 1,6% i 1,7%.

  Trenutno se provodi anketa putem koje građani Osijeka iskazuju interes za kupnju stana iz Programa POS i temeljem koje će se odlučiti o daljnjim koracima realizacije programa.

  Zamjenik direktora APN-a Krešimir Žunić istakao je kako se do završetka provedbe ankete ne može govoriti o tome kakva, kolika i gdje će biti buduća zgrada te da o građanima ovisi hoće li stanovi biti za prodaju ili za najam.

  “Potrebno je najmanje 50-ak zainteresiranih sugrađana kako bi gradili objekt s 30 stanova, a zasad ih se prijavilo 36. U proračunu je osigurano oko 250 milijuna kuna, a do sada je u Hrvatskoj za poticanu stanogradnju potrošeno 4 milijarde kuna za 8.035 stanova”, kazao je Žunić.

  Cijena je, prema njegovim riječima, oko 1.000 eura, a prednost imaju oni koji nisu riješili stambeno pitanje, no mogu sudjelovati i drugi, prema listi prioriteta.

  Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš pozvala je sugrađane da iskoriste ovu priliku i najavila kako će Grad dati veliki doprinos tome da cijena četvornog metra stana bude što povoljnija za Osječane.

  POS anketa Osijek 2019

  Pogodnosti uvjeta Programa POS-a u odnosu na tržišne, mogu se podijeliti u dvije skupine:

  • pogodnosti vezane uz kreditnu liniju
  • pogodnosti vezane uz cijenu m2.

  Na lokaciji u Osijeku, Grad Osijek zajedno s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama kao provedbenim tijelom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja sukladno Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji utvrđuje interes za kupnju stana iz Programa POS-a u Osijeku.

  Utvrđivanje iskazanog interesa je formalno pravni preduvjet za realizaciju navedenog Programa te ovim putem ukazujemo na važnost ispune istog.

  Klikom na ovaj link možete doći na stranicu anketnog upitnika, a mole se svi građani zainteresirani za kupnju stana iz Programa POS-a na lokaciji u Osijeku da ispune isti te ga dostave bilo elektronskim putem ili poštom na adresu APN-ovog ureda u Osijeku:

  • Trg Ante Starčevića 3/1., Osijek, T: 031/212-334; 031/212-335. F: 031/212-317
  • adresa elektronske pošte: [email protected]

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Iznimno smo sretni da u našem gradu imamo partnera odgovornog, kreativnog, kvalitetnog, s puno rezultata kao što je Zaklada Slagalica"

  Zaklada Slagalica osmi put dodjeljuje nagrade za filantropa godine Slavonije i Baranje

  Zaklada Slagalica osmi put zaredom dodjeljuje ovu nagradu poslovnim subjektima koji su tijekom protekle godine na najdjelotvorniji način podržali neprofitne Više…

  Nakon potpisa ugovora krećemo u izvođenje radova na niskogradnji u Gackoj ulici - Očekuje se da će radovi biti gotovi do kraja godine

  Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte IT park Osijek i Centar za posjetitelje Tvrđa

  Ugovore je zamjenici gradonačelnika Grada Osijeka Žani Gamoš, svečano uručio ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić. Zamjenica gradonačelnika Više…

  Na ovoj će se dionici rekonstruirati i nogostup te postaviti energetski učinkovita javna rasvjeta...

  Završena staza uz Tenjsku cestu vrijedna 2,5 miljuna kuna

  Zadnjih nekoliko mjeseci vrijeme je bilo zaista povoljno za radove na rekonstrukciji dviju frekventnih biciklističko-pješačkih staza grada Osijeka. Radi se Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Besplatan prijevoz vlakom za redovite studente, nove linije, novi vlak!

  Poboljšanje i modernizacija željezničkog putničkog prijevoza na području Slavonije i Baranje

  Najvažnija vijest tiče se proračuna Grada Osijeka koji je u prvih šest mjeseci izvršen u iznosu 315 milijuna kuna

  Gradska blagajna u plusu unatoč pandemiji, razjašnjene teme komaraca i rasvjete

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  Dobre vijesti! Ovih deset tvrtki nudi poslovnu priliku