ŽIVOT

Obavijest o privremenom zatvaranju dijela prometa u Tvrđi

Grad Osijek trenutačno provodi radove na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe u okviru projekta Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe, sufinanciranog sredstvima Europske unije.

    Objavljeno 12.04.2021
    Darija Kovačić

    Grad Osijek trenutačno provodi radove na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe u okviru projekta Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe, sufinanciranog sredstvima Europske unije. Radovi uključuju cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnovu javne rasvjete u energetski učinkovitu, te rekonstrukciju ulica, pješačkih površina i trgova na području Tvrđe. Priopćenje Grada prenosimo u cijelosti:

    Obavještavamo građane da će se od 15. travnja 2021., zbog izvođenja spomenutih radova te osiguravanja sigurnosti i zaštite prolaznika, zatvoriti prometovanje u sljedećim ulicama:

    • Južni ulaz u Tvrđu (srednji), iz Europske avenije u Franjevačku ulicu
    • U istočnom dijelu Tvrđe: Fakultetska ulica, Franjevačka, Kuhačeva – od Franjevačke do Fakultetske, Boesendorfferova ulica, Jagićeva, te Firingerova – od Franjevačke do Kuhačeve ulice.
    • U sjevernom dijelu Tvrđe: Ulica Matije Petra Katančića – od Trga Sv. Trojstva do Trga Vatroslava Lisinskog, ulica Vjekoslava Klaića i ulica Tadije Smičiklasa – od spoja s ulicom Matije Petra Katančića do spoja s ulicom Vjekoslava Klaića.

    Na gradilištu se odvijaju radovi dubokoga iskopa (preko 5 metara dubine) te postoji opasnost od pada u dubinu, stoga – u cilju zaštite sigurnosti ljudskih života – apeliramo na građane da:

    • povećaju oprez i u potpunosti poštuju postavljenu privremenu prometnu signalizaciju,
    • ne uklanjaju znakove privremene prometne regulacije,
    • ne ulaze u zonu gradilišta jer time ugrožavaju sebe i ostale sudionike u gradnji!

    Po uspostavi nove regulacije prometa, policija će pojačano nadzirati prometovanje i poštivanje prometne signalizacije te sankcionirati nepoštivanje zabrane prolaska neovlaštenim osobama, odnosno nepoštivanje zabrane prometovanja motornih vozila.

    Foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Uspostavlja se privremena regulacija prometa kojom se zatvara raskrižje Sljemenske i Učke ulice

    Obavijest o zatvaranju prometa na križanju Sljemenske i Učke ulice

    Zbog radova na rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Sljemenskoj ulici, uspostavlja se privremena regulacija prometa kojom Više…

    Obavljene su sve predradnje za učinkovitu borbu protiv komaraca, a natječaj za izvođača tretmana je u tijeku te će ugovori biti potpisani prije početka sezone

    S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek spreman za novu sezonu komaraca

    S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek i okolne općine spremni su za novu sezonu komaraca, poručio je u srijedu na Više…

    Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

    Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša

    Grad Osijek i ove godine na Veliki petak u 12 sati organizira tradicionalno blagdansko druženje sa sugrađankama i sugrađanima. Na Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

    Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

    Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

    [FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

    U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

    Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!