ŽIVOT

Obilježen Dan Općine Bilje i Dan povratka

"Mogu reći da smo unatoč pandemiji i slabijem punjenju proračuna dobar dio projekata  realizirali znatno podigavši životni standard naših mještana"

Objavljeno 19.07.2021
Ivona Amidžić

U Bilju je proteklog vikenda, 17. i 18. srpnja 2021. godine, obilježen Dan Općine i Dan povratka prilikom čega je održana svečana sjednica Općinskog vijeća u Eko centru Zlatna greda, a upriličen je i bogat kulturno – umjetnički program.

Načelnik Općine Željko Cickaj istaknuo je kako je ovo izvrsna prilika za osvrt na sve realizirane projekte unazad dvije godine, s obzirom da prošle godine, zbog pandemije koronavirusa, svečano obilježavanje nije održano.

– Mogu reći da smo unatoč pandemiji i slabijem punjenju proračuna dobar dio projekata  realizirali znatno podigavši životni standard naših mještana. Neke od najvažnijih investicija svakako su otvorenje Dječjeg vrtića u Kopačevu vrijednog 4,8 milijuna kuna, energetska obnova Doma kulture u Vardarcu vrijednog milijun kuna te izgrađeno reciklažno dvorište vrijedno preko 4,3 milijuna kuna – kaže Cickaj dodajući da su u proteklom razdoblju posebno brinuli o djeci, mladima, ali i sugrađanima starije životne dobi.

Čestitku mještanima Općine Bilje uputio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić napomenuvši kako je Županija ostvarila izuzetno kvalitetnu suradnju u protekle četiri godine.

– Suradnja Općine i Županije donijela je puno toga kvalitetnog na području školstva i zdravstva ali i direktnim potporama za naše najmlađe. Puno je još projekata planiranih u narednom razdoblju a uz potporu župana Ivana Anušića Općina Bilje će nastaviti kvalitetan razvoj – poručio je Miletić.

Bogat kulturno-umjetnički program povodom obilježavanja Dana Općine Bilje nastavljen je i u subotu, 17. srpnja 2021. godine, a nazočio mu je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić koji je istaknuo kako je to jedinstvena prilika za upoznavanje bogate baštine, običaja i nasljeđa baranjskog kraja.

foto: OBŽ

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Više je od milijardu kuna investicija, dijelom financiranih iz gradskog proračuna, dijelom iz županijskog, isto tako iz fondova EU i nacionalne komponente, rekao je gradonačelnik

FOTO Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen 236. Dan grada Osijeka

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća u petak je u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu obilježen Dan grada Osijeka, ujedno i 236. obljetnica Više…

Potreba za ključnim kompetencijama u kreativnosti i inovacijama, potreba za učinkovitim alatima za motiviranje za daljnje učenje i potreba za stvaranjem promjena u školama ključne su teme kojima se projekt bavi

OŠ BIlje bila domaćin u Erasmus+ projektu

U razdoblju od 25.4.-29.4.2022 osnovnu školu Bilje posjetili su nastavnici iz partnerskih škola Erasmus + projekta „Out of the Box“ Više…

Donesen rekordni proračun u povijesti Osijeka: 1.087.000.000,00 kuna

Gradonačelnik Radić predstavio izvješće o radu Gradonačelnika (4. lipnja do 31. prosinca 2021.)

Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje od 4. lipnja do 31. prosinca 2021. na 7. sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša