ŽIVOT

Obitelj Grubač/Gagovski moli pomoć

Obitelj živi u iznimno lošim uvjetima, kuća je u jako lošem stanju imaju jako male prihode, gotovo nikakve. Teško su bolesni i potrebna im je i hrana i potrepštine. Mole se građani koji mogu pomoći da pomognu koliko mogu.

  Objavljeno 24.11.2021
  Darija Kovačić

  Obitelj živi na adresi Brođani 24. Okolica Karlovca. U kućanstvu žive Ivan Grubač 1955 godište i Božica Gagovski 1960 godište. Žive u 16m2 prostora. Vrlo mali prostor. Kuća je drvena, jako stara, u raspadnom stanju. Po zidovima se nalazi plijesan. Zidovi su drveni, stari, puni rupa, s kojih otpada sa stropa i zidova. U zraku se osjeti vlaga, a vidljive su gljivice po svim zidovima. Pod u kući je drven, star i propada. Imaju stari mali krevet, prastari stol, prastare ormare, a prozori su šuplji. Cijela kuća je šuplja, kroz koju se osjeti propuh. Stepenice koje vode u kuću su drvene, stare i oronule, koje svakog trenutka mogu propasti i netko može nastradati. Wc je vanjski, star, kroz koji je propuh.

  Žive od 960,00 kn zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Karlovac i s time još plaćaju režije. Drugog prihoda nemaju. Oboje su dosta teško bolesni, u više navrata liječeni u bolnicama i klinikama. Ivan Grubač između ostalih bolesti ima i Tuberkolozu i liječen je u bolnici Klenovnik. Zbog teškog financijskog stanja nisu u mogućnosti odlaziti liječniku, jer su udaljeni oko 15 km od bolnice, a javnog prijevoza nema. Trebaju hranu, higijenske potrepštine, a vesele se kada bi ljudi pomogli kako bi izmijenili prozore prije zime, jer koliko god grijali kroz njih puše hladan zrak. Bili bi sretni kada bi u kući pokrili rupe u zidovima i pokrečili da im je barem malo toplije preko zime. S obzirom na to da kod svake jače kiše rijeka Kupa dođe do kuće i u kuću, pod je strunuo i propao, pa ga je potrebno hitno popraviti. Na kući je potrebno popraviti krov prije zime.

  Volonteri Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, Župnik koji je nadležan za navedenu obitelj, novinari i susjedi, svjedoci su da je navedenoj obitelji hitno potrebna pomoć svih osoba dobrog srca, koji će spasiti život jedne nesretne obitelji koja bi pod starije dane trebala živjeti u boljim uvjetima, kojoj bi odlazak liječniku predstavljao spas.

  Temeljem suglasnosti ovjerene kod Javnog Bilježnika Nina Bubaš Magličić u Karlovcu broj: OV-4704/2021 od strane Ivana Grubača i Božice Gagovski, Brođani 24., molimo pomoć uplatiti na račun Udruge:
  HUPŽNDS. IBAN: HR48 2402006 1101034912.  Swift/bic: ESBCHR22.

  Navedeni račun može primati uplate iz cijelog svijeta i u svim valutama. Pristigla pomoć biti će odmah bez odgode predana obitelji. Obitelj je kod navedenog Javnog Bilježnika ovjerila suglasnost da se donacije i pomoći uplaćuju preko Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima, Ivekovićeva ulica 35. Zagreb, skraćeni naziv. HUPŽNDS, jer nemaju otvoren osobni račun preko kojeg bi mogli primati pomoć, ali sve je pod kontrolom nadležnih Institucija RH i svaka uplaćena pomoć biti će odmah predana obitelji, a konačni izvještaj dostavljen Institucijama i obitelji.

  U stalnom su kontaktu volonteri Udruge, Župnik, novinari i Državne Institucije te svi zajedno želimo ovoj obitelji bolji život. Hvala svim osobama dobrog srca koji će spasiti život jedne starije nesretne obitelji. Oni koji se žele uvjeriti u istinitost to mogu osobnim odlaskom do njih. Malo je teže za pronaći jer je izolirano od svega, ali uz dobru volju sve se može.

  Kompletna dokumentacija obitelji (.PDF)

  Kontakt u vezi obitelji i organizatori akcije:

  HRVATSKA UDRUGA ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA

  Skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS
  Ivekovićeva ulica 35. Zagreb. I.kat.
  OIB: 47407637610
  Registrirano kod: REPUBLIKA HRVATSKA
  Gradski ured za opću Upravu Grada Zagreba
  Registarski broj: 21011908
  IBAN: HR48 2402006 1101034912
  Swift/bic: ESBCHR22. Erste&Steiermarkische bank d.d.

  Kontakt: 099 676 5246
  Email: [email protected].

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Peta dodjela „Najdonator-a“ planirana je za jesen 2022. Organizatori će kontaktirati sve donatore koji su Poreznoj upravi prijavili donacije...

  Borzan: Hrvatske tvrtke donirale skoro 28 milijuna kuna vrijednosti hrane u 2021.

  U sklopu priprema za dodjelu priznanja “Najdonator” hrvatskim tvrtkama koje su prijavile najviše donirane hrane, objavljeni su podaci o ukupnim Više…

  "Pokazuje se da je ovakav servis doista bio potreban udrugama i imamo brojne upite koji se odnose na socijalno uključivanje, volonterski menadžment, mobilizacije zajednice, vođenje financija, revizije..."

  Hvalevrijedan projekt besplatne pomoći udrugama: Savjeti o vođenju, financijama, projektima…

  U Hrvatskoj je registrirano više od 50.000 udruga, od čega se socijalnom djelatnošću bavi skoro 8% udruga. Osnovati udrugu nije Više…

  Kuća je drvena, jako stara, u raspadnom stanju. Po zidovima se nalazi plijesan i crnilo. Zidovi su drveni, stari i puni rupa. Sve je toliko staro i trulo da otpada sa stropa i zidova.

  Bolesni Ivan i Božica iz okolice Karlovca mole sve dobre ljude za pomoć. Žive u nehumanim uvjetima od samo 960,00 kn mjesečne socijalne pomoći

  Bolesni Ivan i Božica iz okolice Karlovca mole sve dobre ljude za pomoć. Žive u nehumanim uvjetima od samo 960,00 Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  „Predivnu sortu imamo, imamo znanja, imamo izuzetne rezultate, imamo struku koja nas podržava, ali na koncu, moramo se najviše uzdati u sebe"

  Konferencija “GO – Graševina Osijek”: Graševina – lokomotiva koja će vući sve hrvatske sorte!

  Spektakularne letjelice, koreografije vještih pilota i izložena oprema spremna je opet privući Osječane i ostale posjetitelje i ispuniti im poslijepodne dobrom zabavom

  Ovog ljeta na nebo iznad Slavonije vraća se Osijek Air Show

  Upozorenje DHMZ-a za osječku regiju: "BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima"

  JOŠ JEDNO UPOZORENJE za sjever, sutra i istok, Hrvatske, prijete velika tuča i jaki udari vjetra!