ŽIVOT

Obnovljene dotrajale ceste u sedam ulica na Jugu 2

Radove je u utorak obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić te kazao kako ceste u ovih sedam ulica nisu bile primjerene 21. stoljeću

Objavljeno 14.06.2022
Petar Tauković

Grad Osijek sustavno obnavlja cestovnu infrastrukturu na području svojih mjesnih odbora i gradskih četvrti, a ovih su dana završeni radovi na pojačanom održavanju Kornatske ulice i šest poprečnih ulica – Pašmanske, Pelješačke, Ugljanske, Kvarnerske, Bokokotorske i Ulice Dugog otoka.

Radove je u utorak obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić te kazao kako ceste u ovih sedam ulica nisu bile primjerene 21. stoljeću.

– Otvaramo Kornatsku i šest poprečnih ulica gdje su se nalazile betonske ploče. Vrijednost radova je 451.000 kuna, a izvela ih je gradska tvrtka Unikom – izjavio je gradonačelnik i podsjetio na nedavno obnovljenu Murtersku ulicu u vrijednosti 485.000 kuna.

– Ove godine smo u cestovnu infrastrukturu samo na Jugu 2 ukupno uložili 936.000 kuna. Za tu gradsku četvrt izdvojili smo 10 posto više sredstava u odnosu na prethodnu godinu. Mislim da stanovnici ovih ulica mogu biti zadovoljni, jer su napokon dobili ono što i zaslužuju, a to su ulice primjerene gradu kao što je Osijek – dodao je gradonačelnik Radić.

Istaknuo je i odličnu suradnju ove gradske četvrti s gradskom upravom i gradskim tvrtkama, podsjetivši na već realizirane inicijative za spas bajera na Jugu 2 i obnovu spomenika Hrabro srce.

– Bajeru je prijetilo isušivanje, a danas je voda veća za metar i pol u odnosu na prijašnje stanje. U budućnosti ga planiramo pretvoriti u moderno kupalište za sve stanovnike Osijeka. Na inicijativu Gradske četvrti uklonili smo i čelične okove sa spomenika Hrabro srce, pa je spomenik sada kakav i treba biti. Činimo sve što možemo kako bismo podigli kvalitetu života stanovnicima Juga 2 – rekao je gradonačelnik i najavio obnovu Lošinjske ulice.

Igor Pandžić, direktor Unikoma, objasnio je da su radovi u Kornatskoj i ostalih šest ulica obuhvatili frezanje betonskog kolnika i asfaltiranje u ukupnoj dužini od 720 metara te širini od tri metra, a zadovoljstvo izvedenim radovima izrazio je i predsjednik Gradske četvrti Jug 2 Krešimir Trtanj.

– Zahvalio bih gradskoj vlasti na svemu uređenom u posljednjih godinu dana. Puno stvari je iz prioriteta gradske četvrti već odrađeno. Ocrtavaju se parkirališnih mjesta, obnavljaju dječja igrališta, komunalna oprema i slično. Radi se više nego ikad – zaključio je Trtanj.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Pogledajte kako je iz zraka izgledao fenomenalan vatromet na kulminaciji petodnevne proslave Dana Gradske četvrti Jug 2!

(VIDEO) Ovako je izgledalo iz zraka: Spektakularna proslava Dana Gradske četvrti Jug 2!

“Ovako je sinoć izgledala proslava iz zraka. Bravo Jugovci!” napisali su iz Gradske četvrti Jug 2 zadovoljno uz video koji Više…

Bajer je trenutno u fazi punjenja, voda se podigla za jedan metar i izjednačavaju se veliki i mali bajer...

3030 potpisnika peticije zahvalilo gradonačelniku za spas bajera uz veliki transparent

Mještani Juga 2 u ponedjeljak su. 30. svibnja, na Dan državnosti i uz nastavak proslave Gradske četvrti Jug 2, zahvalili Više…

Radić: Ispunit ćemo što smo obećali i revitalizirati bajer, želimo napraviti moderno kupalište i izletište za sve stanovnike Osijeka

Uspjeli smo: Spas bajera i više od pola milijuna kuna za prioritete Gradske četvrti Jug 2

Gradska četvrt Jug 2 prigodnim programom i ove je godine slavila svoj dan, koji se obilježava 30. svibnja, a ove Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Grad Osijek otovrio je javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, posebno potiču vlasnike povijesno vrijednih kuća da se prijave...

Nastavlja se uljepšavanje “lica” zaštićenih zgrada

Radovi na obnovi nogostupa u Ulici Hrvatske Republike trajat će tjedan dana, projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna...

Nogostup u Ulici Hrvatske Republike uskoro u novom ruhu

U Strossmayerovoj ulici postavljene su fiksne kamere za nadzor brzine, nalaze se kod kućnih brojeva 239 i 320...

Nove-stare kamere u Strossmayerovoj ulici?