ŽIVOT

OBŽ: 243 novopozitivnih, najviše dosad

Na bolničkom liječenju je 200 osoba, od kojih 46 u Općoj županijskoj bolnici u Našicama, a 154 oboljelih liječi se u KBC-u, od kojih je 25 na respiratoru

    Objavljeno 21.11.2020
    Darija Kovačić

    Na području Osječko-baranjske županije u subotu je zabilježeno 243 pozitivnih na koronavirus, što je najviše u jednom danu dosad, a umrlo je osam osoba.

    Pozitivnih na koronavirus zabilježeno je od 560 obrađenih uzoraka u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

    Na području Osijeka i prigradskih naselja je 119 novopozitivnih, 16 ih je na području Valpova, 14 Belišća, 12 na području Đakova, deset je s područja Našica, sedam iz Donjeg Miholjca i pet s područja Belog Manastira.

    U općinama Bilje i Čepin je po deset novopozitivnih, po pet u Bizovcu i Koški, a po četiri u na općinama Antunovac i Petrijevci. Po dvije novopozitivne osobe su na području općina Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Viškovci i Vuka, a po jedna u općinama Magadenovac, Popovac, Erdut, Čeminac, Ernestinovo, Marijanci, Donja Motičina, Darda, Drenje, Podgorač, Šodolovci, Strizivojna, Trnava i Viljevo.

    Na bolničkom liječenju je 200 osoba, od kojih 46 u Općoj županijskoj bolnici u Našicama, a 154 oboljelih liječi se u KBC-u, od kojih je 25 na respiratoru.

    „Preminulo je osam osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam je preminulo u KBC-u – dvije žene iz Osijeka 1940. i 1943. godište, dva muškarca iz Osijeka 1932. i 1958. godište, žena iz Čepina 1946. godište, muškarac iz Ernestinova 1943. godište i muškarac iz Josipovca 1952. godište.  U našičkoj bolnici preminula je žena iz Markovca Našičkog, 1959. godište“, priopćeno je iz Stožera.

    Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je 1938 osoba. Policija je obavila 22 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje te mjere.

    Županijski stožer podsjeća da je Nacionalni stožer dopunio odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Osječko-baranjske županije koja stupa na snagu danas, 21. studenoga i traje do 24. prosinca.

    Dopuna se odnosi na vjerske obrede u zatvorenim prostorijama gdje se broj prisutnih ograničava s obzirom na veličinu prostora na način da za svaku osobu mora biti osigurano četiri četvorna metra površine, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ.

    Također  se odnosi i na preporuku da na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama bude prisutno najviše 50 osoba, uz pridržavanje mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ, kao i na preporuku jedinicama lokalne samouprave s područja županije da obustave iznajmljivanje i drugo korištenje domova u svom vlasništvu za sve vrste okupljanja.

    (Hina)

    Foto: pixabay

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

    ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave

    U organizaciji mreže prometnih policija, Roadpol-a, u razdoblju od 15. do 21. travnja sukladno smjernicama ROADPOL-a na području cijele Policijske Više…

    Poduzetnice i ostale nazočne žene uključene u poslovni svijet, na seminaru održanom u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku, pozdravio je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić. Uručio im je ruže te čestitao njihov Dan

    Poduzetnički obzor special – Žene u poduzetništvu

    Povodom Međunarodnog dana žena danas (8. ožujka 2024. godine) u organizaciji Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije održan je seminar Više…

    U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe

    Važna obavijest za građane

    U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe. Naime, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

    Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

    Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

    [FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

    U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

    Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!