ŽIVOT

OBŽ: 243 novopozitivnih, najviše dosad

Na bolničkom liječenju je 200 osoba, od kojih 46 u Općoj županijskoj bolnici u Našicama, a 154 oboljelih liječi se u KBC-u, od kojih je 25 na respiratoru

  Objavljeno 21.11.2020
  Darija Kovačić

  Na području Osječko-baranjske županije u subotu je zabilježeno 243 pozitivnih na koronavirus, što je najviše u jednom danu dosad, a umrlo je osam osoba.

  Pozitivnih na koronavirus zabilježeno je od 560 obrađenih uzoraka u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

  Na području Osijeka i prigradskih naselja je 119 novopozitivnih, 16 ih je na području Valpova, 14 Belišća, 12 na području Đakova, deset je s područja Našica, sedam iz Donjeg Miholjca i pet s područja Belog Manastira.

  U općinama Bilje i Čepin je po deset novopozitivnih, po pet u Bizovcu i Koški, a po četiri u na općinama Antunovac i Petrijevci. Po dvije novopozitivne osobe su na području općina Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Viškovci i Vuka, a po jedna u općinama Magadenovac, Popovac, Erdut, Čeminac, Ernestinovo, Marijanci, Donja Motičina, Darda, Drenje, Podgorač, Šodolovci, Strizivojna, Trnava i Viljevo.

  Na bolničkom liječenju je 200 osoba, od kojih 46 u Općoj županijskoj bolnici u Našicama, a 154 oboljelih liječi se u KBC-u, od kojih je 25 na respiratoru.

  „Preminulo je osam osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam je preminulo u KBC-u – dvije žene iz Osijeka 1940. i 1943. godište, dva muškarca iz Osijeka 1932. i 1958. godište, žena iz Čepina 1946. godište, muškarac iz Ernestinova 1943. godište i muškarac iz Josipovca 1952. godište.  U našičkoj bolnici preminula je žena iz Markovca Našičkog, 1959. godište“, priopćeno je iz Stožera.

  Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je 1938 osoba. Policija je obavila 22 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje te mjere.

  Županijski stožer podsjeća da je Nacionalni stožer dopunio odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Osječko-baranjske županije koja stupa na snagu danas, 21. studenoga i traje do 24. prosinca.

  Dopuna se odnosi na vjerske obrede u zatvorenim prostorijama gdje se broj prisutnih ograničava s obzirom na veličinu prostora na način da za svaku osobu mora biti osigurano četiri četvorna metra površine, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ.

  Također  se odnosi i na preporuku da na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama bude prisutno najviše 50 osoba, uz pridržavanje mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ, kao i na preporuku jedinicama lokalne samouprave s područja županije da obustave iznajmljivanje i drugo korištenje domova u svom vlasništvu za sve vrste okupljanja.

  (Hina)

  Foto: pixabay

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Tijekom vikenda pojačani nadzor provođenja epidemioloških mjera: "Ravnateljstvo civilne zaštite RH dostavilo je određenu količinu odora za potrebe lokalnih stožera koji su uključeni u kontrolu i provedbu mjera"

  STOŽER OBŽ: 222 pozitivnih na Covid-19, i dalje se povećava broj hospitaliziranih

  U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije Više…

  U ponedjeljak od 16:00 do 19:00 sati

  Dobrovoljno davanje krvi u Retfali

  Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek u suradnji s Gradskom četvrti Retfala, organizira Više…

  Veći broj svetih misa te eventualno i njihovo internetsko prenošenje

  Bozanić pozvao na solidarnost i odgovornost te prilagodbu epidemiološkoj situaciji

  Kardinal Josip Bozanić u četvrtak je na susretu s arhiđakonima i dekanima rekao da aktualnu epidemiološku situaciju nije potrebno ni dramatizirati Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Tijekom vikenda pojačani nadzor provođenja epidemioloških mjera: "Ravnateljstvo civilne zaštite RH dostavilo je određenu količinu odora za potrebe lokalnih stožera koji su uključeni u kontrolu i provedbu mjera"

  STOŽER OBŽ: 222 pozitivnih na Covid-19, i dalje se povećava broj hospitaliziranih

  U ponedjeljak od 16:00 do 19:00 sati

  Dobrovoljno davanje krvi u Retfali

  Božinović: "Sve ovo vrijeme to smo htjeli izbjeći, veliki dio građana mjere je prihvatio, a zbog one manjine vjerojatno ćemo vrlo skoro izmijeniti taj dio zakona"

  Capak najavio ozbiljne kazne za nepoštivanje mjera: Hrvatska po incidenciji među najgorima