GOSPODARSTVO

OBŽ: Javni natječaj za izradu projektnih ideja “Pametna sela”

Sudionicima natječaja čija projektna ideja ostvari najveći broj bodova dodjeljuje se 20 novčanih nagrada u ukupnom iznosu od 200.000,00 kuna

  Objavljeno 04.05.2021
  Darija Kovačić

  Osječko-baranjska županije i ove je godine raspisala „Javni natječaj za izradu projektnih ideja ´Pametna sela´ na području Osječko-baranjske županije“ jer prepoznaje važnost novog koncepta razvoja ruralnih područja i izrade takvih projekata. U svrhu poticanja, educiranja, podizanja svijesti i aktiviranja svih lokalnih čimbenika još 2019. godine izradila je Odluku o dodjeli nagrada za izradu projektnih ideja „Pametna sela“ na području Osječko-baranjske županije.

  Temeljem navedene Odluke Povjerenstvo za odabir projektnih ideja “Pametna sela” drugu godinu za redom raspisalo je Javni natječaj za dodjelu nagrada za izradu projektnih ideja “Pametna sela” na području Osječko-baranjske županije.

  Pravo prijave na raspisani javni natječaj imaju fizičke i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a lokacija provedbe projektne ideje mora obuhvaćati područje Osječko-baranjske županije.

  Sudionicima natječaja čija projektna ideja ostvari najveći broj bodova dodjeljuje se 20 novčanih nagrada u ukupnom iznosu od 200.000,00 kuna kako slijedi:

  – prva nagrada u iznosu od 30.000,00 kuna,

  – druga nagrada u iznosu od 25.000,00 kuna,

  – treća nagrada u iznosu od 20.000,00 kuna,

  – četvrta nagrada u iznosu od 15.000,00 kuna,

  – šest nagrada u iznosu od 10.000,00 kuna i

  – deset nagrada u iznosu od 5.000,00 kuna.

  Prijave se zaprimaju u vremenu od 03. svibnja 2021. godine do 02. srpnja 2021. godine.

   

  – Kao rezultat javnog natječaja očekujemo brojne projekte i ideje koje bi svojom realizacijom podizale kvalitetu života u ruralnim područjima te poticale ravnomjerni razvoj svih dijelova Osječko baranjske županije. Od pristiglih prijedloga napraviti ćemo bazu „pametnih ideja/inicijativa“ na našem području koje bi imale mogućnost konkuriranja za sredstva iz raznih fondova Europske unije. Realizacijom tih projekata očekujemo značajno podizanje kvalitete života u ruralnim područjima. Poslije zapaženog prvog natječaja raspisanog prošle godine na koji je pristiglo 47 prijava, logično je raspisivanje novog natječaja ove godine na koji očekujemo još više prijava i nove ideje za razvoj naše Županije – kaže Slavko Marjančević, pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj Osječko-baranjske županije.

   

   

  Više na:

   

  http://www.obz.hr/index.php/pametna-sela/javni-natjecaji

   

  http://www.obz.hr/images/Javni_natjecaj_Pametna_sela_2021pdf.pdf

  Foto: OBŽ

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić izrazio je tom prilikom zadovoljstvo što se nakon 50 godina konačno započinje s rekonstrukcijom petrijevačke "žile kucavice"

  Potpisan ugovor o obnovi DC 34 kroz Petrijevce

  Nakon nedavne izgradnje obilaznice, Petrijevci će u idućih devet mjeseci dobiti obnovljenu prometnu infrastrukturu i kroz samo mjesto. Riječ je Više…

  Tramišak: "Ulaganja u obnovu kulturne i prirodne baštine na području Osječko-baranjske županije u ovom trenutku vrijedna su gotovo 250 milijuna kuna"

  Novi iskorak u obnovi dvorca Eugena Savojskog u Bilju

  Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za obnovu Dvorca Eugena Savojskog u Bilju, vrijedan 915.750,00 kuna, danas (11. svibnja 2021. godine) Više…

  Ono se dodjeljuje najboljim regionalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi

  Osječko-baranjska županija dobitnik je vrijednog međunarodnog priznanja „GLOBALLOCAL“

  Projekt promocije i nagrađivanja najboljih zajednica i institucija za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Vodeći hrvatski lanac mjenjačnica i poslovnica za otkup zlata proširio svoju djelatnost i u „virtualnu sferu“

  Osijek dobio nove mjenjačnice kriptovaluta: Evo gdje možete bitcoin kupiti i prodati za gotovinu

  "AKD je tvrtka od posebnog državnog interesa, ona je predvodnik ne samo u Hrvatskoj, već je i među prvih pet u Europskoj uniji"

  AKD otvorio ured za ICT tehnologije u Osijeku i zapošljava vrhunske stručnjake

  Xiaomi širi svoje poslovanje na hrvatskom tržištu otvaranjem četvrtog Mi Storea

  Xiaomi otvorio prvi Mi Store u Osijeku