GOSPODARSTVO

OBŽ: Pet novih javnih poziva za poticanje poduzetništva

Anušić: "Svi oni koji rade i stvaraju veću vrijednost imaju poseban tretman od strane Osječko - baranjske županije."

  Objavljeno 21.05.2018
  Nikolina Ćosić

  “Poduzetnici, obrtnici i svi oni koji rade i stvaraju veću vrijednost imaju poseban tretman od strane Osječko – baranjske županije.” – izjavio je danas župan Ivan Anušić na predstavljanju novih programa poticanja poduzetništva  u Osječko – baranjskoj županiji.

  Županija broji ukupno 11 programskih aktivnosti  i više od 30 projekata poticanja poduzetništva, a danas je predstavljeno i 5 novih mjera. Pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja, promotivne aktivnosti, razvoj i primjena inovacija i novih proizvoda, informiranje i obrazovne aktivnosti i savjetovanje poduzetnika – nazivi su javnih poziva usmjerenih prema trgovačkim društvima, obrtima, poduzećima, zadrugama i obrazovnim institucijama.

  Da se poduzetništvo i obrtništvo ne potiče samo načelno već i financijski dokazuje povećanje od 2 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu, koliko je izdvojeno za financiranje 5 novih mjera. Tako ukupan iznos sada čini 2 115000 kuna.

  Osnovni uvjeti:

  Javni pozivi su otvoreni od 19. svibnja do utroška sredstava, a najkasnije do 31. 10. 2018. godine.

  “Osnovni uvjeti, ovisno od projekta do projekta, su da je poduzetnik registriran na području Županije, da je registriran minimum 3 mjeseca prije objave javnog poziva, da ima minimalno jednu zaposlenu osobu te da su ulaganja izvršena prije nego što se preda prijava” – objasnila je Ivana Katavić Milardović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo.
  To znači da će se ulaganja vršiti retroaktivno, odnosno da korisnici najprije kupuju i financiraju svojim novcima, a županija im novce vraća nakon toga. Za takav su se oblik odlučili zbog loših iskustava prošle godine.ž

  Detalje o javnim pozivima možete pronaći na www.obz.hr ili u Upravnom odjelu za gospodarstvo OBŽ na adresi Stjepana Radića 4, broj telefona 031/221-881 ili mail gospodarstvo@obz.hr

  “Interes je ogroman i to je ohrabrujuće i pozitivno znači da ima ljudi koji žele i koji hoće. Nadam se da će i ovaj poticaj, ne samo konkretno pomoći već i dati ohrabrenje svima onima koji se žele baviti poduzetništvom i koji se bave, da ustraju u tome i da nastave raditi.” – zaključio je Anušić.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Rođendani na bazenima u Osijeku bili su prava poslastica za 'klince'. Jer, bilo je to 3 sata sjajne zabave uz ili bez animacije. Razlog izostajanja?

  Rođendani na Gradskim bazenima u Osijeku – STORNO! Nema više …

  Ima tome koja godina, a kako je Vaš autor 'liznuo' craft i odbacio obična piva ... Zna o čemu govori :)

  Pivopije, Podrumčić nabavio nove sorte i bačve – i drži ih na studenih 5-6 stupnjeva!

  Radna mjesta koja su trenutno u ponudi po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog portala za traženje poslova ...

  Poslodavci traže inženjera šumarstva, vozače … sve do direktora!