Arhiva

Od 01.08.2017. Privremena regulacija prometa zbog radova na turbo kružnom toku Trpimirove i Divaltove ulice

  Objavljeno 27.07.2017
  OsijekNews redakcija

  Osječka je policija objavila kako će teći privremena regulacija prometa zbog radova na turbo kružnom toku Trpimirove i Divaltove ulice.

  Zbog žurnosti (godišnji odmori, pa je najmanji promet u gradu) potrebno je odraditi što više radova na budućem turbo kružnom raskrižju Trpimirove i Divaltove ulice. Predviđeno je da se zbog složenosti privremena regulacija odrađuje faza po faza, a radovi bi počeli 1. kolovoza – kažu iz policije.

  U svim fazama radova na turbo kružnom toku predviđeno je da tramvajski promet funkcionira bez zabrana.

  U I. fazi uklanjaju se semafori zbog instalacija i obavljaju se radovi obrubljeno crvenom bojom. Zbog nemogućnosti funkcioniranja bez semafora predviđena su sljedeća ograničenja:

  – Iz Trpimirove ulice i iz smjera Tvrđe i iz smjera obilaznice zabranjeno je skretanje lijevo – dopušteni smjerovi ravno i desno;

  – Iz Divaltove ulice bit će dopušten samo smjer desno u smjeru Tvrđe, dok će se iz Gacke moći skrenuti samo udesno u smjeru osječke južne obilaznice.

  Obilazni pravci su gradskim ulicama. Primjerice, ako netko želi ići iz Gacke u smjeru Tvrđe ili Divaltove mora ići desno do Gradskog vrta i na turbo kružnom se okrenuti, odnosno iz Trpimirove želi skrenuti u Gacku, mora koristiti Drinsku ulicu. Također, ako netko želi ići iz Divaltove u Gacku ulicu i na obilaznicu, mora koristiti ili Drinsku ili se provesti kroz Sjenjak.

  S. Lacić