ŽIVOT

Od 300 novih slučajeva u Slavoniji 130 ih je u Osječko-baranjskoj županiji

U svih pet županija ukupno je preminulo pet osoba

Objavljeno 14.04.2021
Ivona Amidžić

U županijama na istoku zemlje 300 je novih slučajeva zaraze, od kojih je najviše u Osječko-baranjskoj županiji (130). U Brodsko-posavskoj ih je 76, Vukovarsko-srijemskoj 51, Požeško-slavonskoj 33, Virovitičko-podravskoj 10. Pet osoba je preminulo, prenosi Radio Osijek.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 481 uzorak od kojih je 130 bilo pozitivno na koronavirus, što je udio od 27 posto.

Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 75 do 88 godina, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 44 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše (56) na području grada Osijeka, zatim 10 na području Đakova, po sedam Čepina i Darde, po šest Belog Manastira i Našica, četiri su iz Belišća, po tri s područja Antunovca, Petrijevaca, Popovca, Semeljaca i Valpova, po dvije Bilja, Čeminca, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Erduta i Kneževih Vinograda, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Feričanaca, Jagodnjaka, Marijanaca, Punitovaca, Satnice Đakovačke, Strizivojne i Trnave.

Na bolničkom se liječenju nalazi 117 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 87 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je 966 osoba.

Policijski su službenici proveli 26 provjera osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenja. Od provedenih 106 nadzora ugostiteljskih objekata samo u jednom slučaju, u Đakovu, u zatvorenom dijelu objekta zatečeno je više osoba te je vlasnik prijavljen Državnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata potvrđeno je 68 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 potvrđenih PCR uređajem te još 8 pozitivnih nalaza potvrđenih brzim antigenskim testovima.

Najviše novozaraženih je u Slavonskom Brodu (22), slijede Nova Gradiška (12), Gornji Bogićevci (6), Rešetari i Staro Petrovo Selo (po 5), Cernik i Sibinj (po 4), Bukovlje (3), Brodski Stupnik i Dragalić (po 2) te Klakar, Nova Kapela i Stara Gradiška (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 9.740, oporavila se 9.221 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva povećan s 311 na 338.

U novogradiškoj Općoj bolnici preminula je jedna osoba (Ž – 1939.). Ukupan broj preminulih osoba s COVID-om19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 181. Na bolničkom su liječenju 57 covid pacijenta (1 osoba više nego prethodni dan). Šestero hospitaliziranih je na respiratoru (2 osobe više nego prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 885 osoba (30 osoba više nego prethodni dan).

Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 386 osoba od kojih je 51 bila pozitivna na koronavirus (47 na PCR testiranju, 4 na brzom antigenskom testu).

Po osmero novozaraženih je iz Vinkovaca i Vukovara, 7 iz Vođinaca, 6 iz Iloka, po 3 osobe iz Ivankova, Jarmine i Nuštra, po 2 iz Borova i Gaboša, te po 1 osoba iz Županje, Otoka, Bršadina, Cerne, Komletinaca, Lipovače, Marinaca, Retkovaca i Tovarnika). Preminulih osoba nema, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Na bolničkom je liječenju 58 covid pacijenata, dok se 313 pozitivnih osoba nalazi u kućnoj izolaciji. Među zaraženima je 8 djelatnika iz sustava zdravstva (4 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara i 1 nezdravstveni radnik), a iz sustava obrazovanja 8 nastavnika i 12 učenika. U samoizolaciji na području županije je 709 osoba – iz sustava zdravstva su 4 djelatnika (1 liječnik, 2 medicinske sestre/tehničara i 1 nezdravstveni radnik), a iz sustava obrazovanja 15 nastavnika i 72 učenika.

Od početka epidemije evidentirano je 10166 osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2, od kojih se 9591 osoba oporavila, a 204 osobe su preminule.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađen je 201 uzorak od kojih je 31 bio pozitivan na koronavirus. Na tom su području trenutno aktivna 202 slučaja zaraze – na bolničkom je liječenju 16 covid pacijenata, dok se 186 osoba nalazi u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 305 kontakata osoba pozitivnih na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata na području Virovitičko-podravske županije testirana je 101 osoba, od kojih je deset bilo pozitivno na koronavirus. Kako je izvijestio Županijski stožer civilne zaštite, sedmero novozaraženih je iz Virovitice, a troje iz Slatine.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je sedamnaest COVID-19 pozitivnih pacijenata od kojih je jedna osoba na respiratoru. Od početka epidemije s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazilo se je 3.755 osoba, a stotinu i šesnaest ljudi preminulo je od posljedica infekcije.

foto: unspalsh

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Poduzetnice i ostale nazočne žene uključene u poslovni svijet, na seminaru održanom u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku, pozdravio je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić. Uručio im je ruže te čestitao njihov Dan

Poduzetnički obzor special – Žene u poduzetništvu

Povodom Međunarodnog dana žena danas (8. ožujka 2024. godine) u organizaciji Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije održan je seminar Više…

Studenac će i ove godine nastaviti podržavati udruge koje donose pozitivne promjene i dobrobit u svojoj zajednici, a ukupno će u 2024. donirati 80 000 eura

Studenac otvorio sedmi krug prijava za dodjelu 20 000 eura neprofitnim organizacijama i udrugama iz Slavonije

Hrvatski lanac susjedskih dućana Studenac otvorio je sedmi krug prijava za donacije u sklopu svog društveno-odgovornog programa „Korak bliže zajednici“ Više…

Program je pun, a izložbena dvorana se postavlja pored nas. Stotinjak proizvođača vina i žestokih pića uz proizvođače hrane i slastica te tvrtke koje pružaju razne usluge u vinogradarstvu, vinarstvu, voćarstvu i poljoprivredi, kao i izlagači iz drugih povezanih sektora, garancija su da nas ponovno očekuje uzbudljiv sajam

Sve je spremno za dosad najveći i najsadržajniji WineOS

Sve je spremno za deveti WineOS koji nas očekuje predstojećeg vikenda u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije. U petak Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša