ŽIVOT

Od danas otvorena i Regionalna veletržnica Osijek

Majić: "Kupovinu smo organizirali tako da se kupci 'provozaju' u krug, izaberu proizvode, a zatim mogu stati i kupiti ono što žele"

Objavljeno 17.04.2020
Ivona Amidžić

Od danas je svoja vrata otvorila i Regionalna veletržnica Osijek. “Riječ je o ‘drive in’ kupovini, a za sada broj kupaca nije velik”, rekao je u programu Radio Osijeka direktor Davor Majić.

Otvoreni dio središnje osječke tržnice počeo je s radom prošlog tjedna, pa je, nakon višetjedne zabrane prodaje, otvorena i osječka Regionalna veletržnica.

Kako je pojasnio direktor Majić, na tržnici se uglavnom trguje noću, odnosno u ranim jutarnjim satima, a sve je gotovo do 8 ili 9 sati ujutro: “Kod nas robu od proizvođača kupuju prodavači koji je onda odvoze na različita prodajna mjesta, iako dolaze i građani. Sada ćemo raditi u posebnim uvjetima te izbjeći izravni kontakt prodavača i kupca te će se proizvodi izravno staviti u automobile. Naime, vozilom će se doći do mjesta kupnje, odnosno metar uz postavljene klupe, a ulaz automobila u prostor veletržnice neće se naplaćivati.”

“Kupovinu smo organizirali tako da se kupci ‘provozaju’ u krug, izaberu proizvode, a zatim mogu stati i kupiti ono što žele. Hoće li oni izići iz automobila i sami staviti robu u vozilo, ili će to učiniti zakupac, sami će odlučiti, no u svakom slučaju osiguran je minimalan, gotovo nikakav kontakt između zakupaca i kupaca kako bismo u potpunosti poštivali sve mjere zaštite koje su propisane za prodaju na otvorenom”, kaže Majić.

Kako bi se u potpunosti poštivale sve propisane mjere, osigurana je dezinfekcija ruku, stolova, ali i vozila koja dovoze robu za prodaju. Procjena je da dezinfekcija vozila kupaca neće biti potrebna, jer je zaustavljanje ograničeno u svega desetak minuta, uz neprestanu kontrolu i ispunjenje svih sanitarnih uvjeta.

Na veletržnici je tridesetak zakupaca koji nude svoje proizvode – voće, povrće i rasadu, a u planu je i proširenje suradnje s OPG-ovima koji će ondje moći pohraniti svoju robu.

foto: pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U Slavoniji Uskrs je nezamisliv bez šarenih jaja, prethodno tome nas čeka Zeleni četvrtak gdje degustiramo zelene delicije, kao namaze, smootie, po idejama vještih i vrijednih ruku koje stvaraju prava mala umjetnička djela

Zeleni četvrtak na osječkim tržnicama

Ponovno se vraćamo Zelenom četvrtku, Veliki četvrtak 28.03.2024. koji označava posljednji dan korizme, a na taj dan navečer započinje vazmeno Više…

Na lokaciji "trbuha grada", naše najveće gradske tržnice danas se održao "modni buvljak" a prodavači na tržnici su građanima nudili svježe proljetne plodove

[FOTO] Modni buvljak u trbuhu grada

Sve više postajemo svjesniji da odjeća i drugi modni dodatci postaju ozbiljni zagađivači okoliša te ogromne količine odjeće svake godine Više…

Na glavnoj osječkoj tržnici u naletima vjetra oštećen je dio krova, zbog čega je tržnica jučer prijepodne evakuirana. Danas je vanjski dio tržnice zatvoren i ne radi, a mi se ne sjećamo se kada se to zadnji puta dogodilo.

Olujni vjetar rušio stabla u Osijeku, vanjski dio tržnice je jučer evakuiran, a danas zatvoren

Zbog jakog vjetra, na Glavnoj osječkoj tržnici pukao je dio nadstrešnice, ali prema dosadašnjim informacijama nema ozlijeđenih. Na glavnoj osječkoj Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!