ŽIVOT

Od danas su otvoreni Gradski bazeni – Propisana posebna pravila!

Planirate li za vikend na neki kupanjac? Koga biste vodili? :D

Objavljeno 22.05.2020
Ivona Amidžić

Osječki Gradski bazeni od danas, 22. svibnja, otvoreni su za sve posjetitelje između 9 i 22 sata, dok će klubovi koji ih koriste za svoje treninge s radom početi od ponedjeljka 25. ovoga mjeseca, piše Radio Osijek.

Remont na bazenima završen je tijekom proteklih tjedana, napunjeni su svježom vodom, a rad je usklađen preporukama Zavoda za javno zdravstvo, doznali smo od direktorice Športskih objekata Osijek Nataše Brčić koja je napomenula kako je osim socijalnog distanciranja, dezinficiranja ruku, obaveza i tuširati se prije ulaska u bazen te koristiti nogoper:

“Mislim da je sada svima u cilju da to rade jer kao što znamo sami bazeni, odnosno voda zbog klora, nisu opasni, ali zato su je sve ostalo opasno za širenje virusa ukoliko se ne pridržavamo mjera. Upravo iz tog razloga naši će djelatnici konstantno dezinficirati sam prostor, ležaljke, garderobe, svlačionice i tuševe, ali naravno i građani kao i klubovi, koji će početi s treninzima od ponedjeljka, moraju se pridržavati mjera kako bi svima zajedno sve prošlo bez nekih posljedica”, rekla je direktorica Športskih objekata Osijek Nataša Brčić.

“Novost je i da se svi koji ulaze na bazene moraju upisivati tako da predoče osobne iskaznice i daju brojeve telefona i to već na našoj recepciji”, dodala je Brčić i napomenula kako se svi kupači moraju pridržavati mjera od metar i pol rastojanja.

“Sukladno veličini zatvorenoga prostora Gradskih bazena i budući da otprilike može biti 15 ljudi na 100 četvornih metara, istovremeno na bazene može ući do 240 ljudi, a kad se otvori vanjski bazen i do 350”, rekla je Brčić i pozvala sugrađane na strpljenje ukoliko se budu stvarali redovi prilikom ulaska na Gradske bazene.

GRADSKI BAZENI U OSIJEKU – Od sutra smo ponovno otvoreni! Molimo korisnike na pridržavanje epidemioloških mjera socijanog distanciranja, dezinficiranja ruku te obaveznog tuširanja prije ulaska u bazene.

Objavljuje Gradski BazeniČetvrtak, 21. svibnja 2020.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Studenti ljuti jer i dalje polažu ispite na faksu: "I mi smo ugroženi - na faksu studiraju trudnice, osobe starije životne dobi i osobe s respiratornim bolestima..."

Na osječkom Sveučilištu zaražen student – Fakultet i dalje inzistira na ispitima na fakultetu

Na osječkom Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti jedan je student zaražen koronavirusom, ispiti se i dalje održavaju uživo, piše Više…

"Za vrijeme trajanja mjera zaštite od virusa Covid-19 odradili smo remont potpalublja"

I Vodenica ponovno otvara vrata za sve posjetitelje

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Osijeka Boris Piližota i njegov zamjenik Romano Kristić posjetili su popularnu osječku Vodenicu koja se Više…

Božinović: "Njemačka će to napraviti u svibnju, a EU će vjerojatno ići prema nekim zajedničkim rješenjima. Sve ovisi o situaciji"

Neke zemlje EU prate stanovnike u samoizolaciji preko mobilnih aplikacija – Hoće li i Hrvatska?

Na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite raspravljalo se o radnom vremenu trgovina, neradnim nedjeljama, misama i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

124 pacijenta su na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru tri pacijenta - Jedna je osoba preminula

Brojke eksplodirale: 140 novih slučajeva zaraze u zadnja 24 sata – Od ponedjeljka obavezne maske

U Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je hospitalizirano 27 pacijenata, na širem području grada pozitivna na koronavirus je 241 osoba, s tim da 134 oboljelih su časne sestre koje žive u samostanu

Stožer CZ OBŽ – Rekordan broj oboljelih od koronavirusa

Ovom odlukom se za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID 19 uvodi nužna mjera obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski u trgovinama i javnom prijevozu

Od 13. srpnja zaštitne maske za lice obavezne u trgovinama + sve što trebate znati o maskama