ŽIVOT

Od danas su otvoreni Gradski bazeni – Propisana posebna pravila!

Planirate li za vikend na neki kupanjac? Koga biste vodili? :D

Objavljeno 22.05.2020
Ivona Amidžić

Osječki Gradski bazeni od danas, 22. svibnja, otvoreni su za sve posjetitelje između 9 i 22 sata, dok će klubovi koji ih koriste za svoje treninge s radom početi od ponedjeljka 25. ovoga mjeseca, piše Radio Osijek.

Remont na bazenima završen je tijekom proteklih tjedana, napunjeni su svježom vodom, a rad je usklađen preporukama Zavoda za javno zdravstvo, doznali smo od direktorice Športskih objekata Osijek Nataše Brčić koja je napomenula kako je osim socijalnog distanciranja, dezinficiranja ruku, obaveza i tuširati se prije ulaska u bazen te koristiti nogoper:

“Mislim da je sada svima u cilju da to rade jer kao što znamo sami bazeni, odnosno voda zbog klora, nisu opasni, ali zato su je sve ostalo opasno za širenje virusa ukoliko se ne pridržavamo mjera. Upravo iz tog razloga naši će djelatnici konstantno dezinficirati sam prostor, ležaljke, garderobe, svlačionice i tuševe, ali naravno i građani kao i klubovi, koji će početi s treninzima od ponedjeljka, moraju se pridržavati mjera kako bi svima zajedno sve prošlo bez nekih posljedica”, rekla je direktorica Športskih objekata Osijek Nataša Brčić.

“Novost je i da se svi koji ulaze na bazene moraju upisivati tako da predoče osobne iskaznice i daju brojeve telefona i to već na našoj recepciji”, dodala je Brčić i napomenula kako se svi kupači moraju pridržavati mjera od metar i pol rastojanja.

“Sukladno veličini zatvorenoga prostora Gradskih bazena i budući da otprilike može biti 15 ljudi na 100 četvornih metara, istovremeno na bazene može ući do 240 ljudi, a kad se otvori vanjski bazen i do 350”, rekla je Brčić i pozvala sugrađane na strpljenje ukoliko se budu stvarali redovi prilikom ulaska na Gradske bazene.

GRADSKI BAZENI U OSIJEKU – Od sutra smo ponovno otvoreni! Molimo korisnike na pridržavanje epidemioloških mjera socijanog distanciranja, dezinficiranja ruku te obaveznog tuširanja prije ulaska u bazene.

Objavljuje Gradski BazeniČetvrtak, 21. svibnja 2020.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Opskrbite se knjigama na vrijeme

GISKO: Radno vrijeme za blagdane

Iz GISKO-a stiže obavijest za korisnike usluga Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek da će, zbog predstojećih blagdana, sve službe i Više…

"Škole bi trebale organizirati odmore u različito vrijeme, odnosno ukinuti školsko zvono, na način da učenici ne dolaze u kontakt s učenicima iz drugih razrednih odjela te se kreću izvan učionice samo koliko je nužno..."

Upute za novu školsku godinu: Treba ukinuti zvono, raditi u dvije smjene, ostajati u istoj učionici…

Održana je konferencija za novinare u Ministarstvu znanosti i obrazovanja gdje su predstavljene upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 Više…

Studenti ljuti jer i dalje polažu ispite na faksu: "I mi smo ugroženi - na faksu studiraju trudnice, osobe starije životne dobi i osobe s respiratornim bolestima..."

Na osječkom Sveučilištu zaražen student – Fakultet i dalje inzistira na ispitima na fakultetu

Na osječkom Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti jedan je student zaražen koronavirusom, ispiti se i dalje održavaju uživo, piše Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Među 201 ročnikom koji će proći dragovoljno vojno osposobljavanje nalazi se i troje vrhunskih sportaša

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

Prema postojećim podacima britanska varijanta brže se širi

U Hrvatskoj dva slučaja zaraze južnoafričkim sojem koronavirusa