Arhiva

Odbojkaši Murse poraženi od francuskog Arago de Setea ali ostavili srce na terenu

  Objavljeno 31.10.2013
  OsijekNews redakcija

  Unatoč odličnoj atmosferi Mursa je poražena rezultatom 0-3 (12-25 21-25 22-25). Francuzi su pokazali bolju igru bez oscilacija i tako zasluženo slavili i prošli u sljedeći krug natjecanja.

  Sete je objektivno iskusnija i bolja momčad, ali Mursa se nije ni u jednom trenutku predavala. Trener Celan je u najavama susreta izjavljivao kako ih trebaju dobrim servisima što više odvojiti od mreže i to im je uspjelo. Najbolji igrač domaće momčadi bio je Krešmir Prlić ostvario je najviše poena za svoju ekipu te je također bio odličan i u bloku. 

  Svoje dojmove nakon utakmice opisao je Prlić: Ulazak je bio malo lošiji, napokon smo uspjeli ispuniti dvoranu i to je jedno jako lijepo iskustvo za dečke. Mislim da su možda mlađi igrači pali pod dojam pune dvorane i bio je malo slabiji prijem u prvom setu te izgleda malo ružno što su nas ostavili na 12 poena.

  Dva seta smo stvarno igrali muški i tko je god došao na tribine mogao je vidjeti da smo ostavili srce na terenu i dali sve od sebe. Ipak, s druge strane je bila vrhunska ekipa s kojom ako upadneš u rupu od 2-3 poena, teško se vratiti. U trećem setu smo čak poveli 10-6 i krenuli smo gubiti 11-16, ali nije to bit, nego je bit u tome da brzo izgubimo te poene, u pola minute mi izgubimo 4 poena.

  Ne tražimo suca da se briše parket, a to su zapravo te psihološke igre da odužimo što više tu rupu i da se probamo smiriti, ali mi to ipak ne koristimo. I šteta, baš bi bilo lijepo da smo uspjeli osvojiti set jer smo ga zaslužili. – rekao je Prlić poslije utakmice.

  Europska sezona za odbojkaše MOK Mursa još uvijek nije gotova. Svoj put nastavljaju u Challenge Cupu gdje će igrati između pobjednika susreta Ribnica Kraljevo – VaLePa Sastamala, gdje im svakako treba zaželjeti sreću. 

  Osječki odbojkaši trebat će podršku u subotu protiv zagrebačke Mladosti stoga pozivaju navijače u što većem broju u dvoranu Gradski vrt.

  Mario Šalinger