SPORT

Odlični rezultati Slavonije-Žito na kadetskom PH, Nikola Šešum osvojio tri zlata i dva srebra

Ukupno je osvojeno13 medalja, što je zaista odličan učinak i svi koji su se našli na postolju zaslužuju naše čestitke

  Objavljeno 25.06.2024
  Matija Ivanković

  Vrlo su uspješni članovi AK Slavonija-Žito bili na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji kadeta i mlađih kadeta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ukupno je osvojeno13 medalja, što je zaista odličan učinak i svi koji su se našli na postolju zaslužuju naše čestitke.

  Imali smo četiri zlatna odličja koja su izborili Nikola Šešum na 300 metara (36,60) te na istoj dionici s preponama (40,29), Jakov Maričak u skoku s motkom (4,00) te štafeta 4×100 metara (45,57) u sastavu: Maričak, Gabriel Ovničević, Karlo Ledić-Krznarić i Šešum kojemu je to bila treća najsjajnija medalja na ovome natjecanju i bio je naš najuspješniji pojedinac (ali i najuspješniji stariji kadet prvenstva) uz još dva druga mjesta na 100 prepone (14,60) i u štafeti 4×300 metara (2:34,84) u kojoj su još trčali: Gabriel Remaj, Gabriel Ovničević i Karlo Ledić-Krznarić.

  Ovih pet odličja iz Karlovca potvrda su Nikoline svestranosti i odlične forme u ovoj sezoni te marljivog i kvalitetnog rada s ocem i trenerom Sašom Šešumom.

  Jakov Maričak je s dva zlata također u potpunosti ispunio očekivanja.

  Srebro su još osvojili Lana Barišić na 300 metara (42,48), Marko Adamović u bacanju kladiva (37,40), Eva Martinović na 100 prepone (14,87) i kladivašica Marija Sajter (39,66).

  Za broncu su se izborili Lana Barišić na 200 metara (26,61), Ovničević na 300 prepone (42,00) i Tin Bošnjak u bacanju diska (36,94).

  Sve je, dakle, s naše strane okončano sa četiri prva, šest drugih i tri treća mjesta čime se zaista imamo razloga pohvaliti.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  PK Osijek je nastupio sa tri predstavnika od ukupno  367 plivačica i plivača iz 37 klubova koji su sudjelovali na natjecanju. Boje Osijeka uz vodstvo Trenera Mihaela Močkovića branili su Teo Janković, Ivor Gaće i Mia Mihić

  PK Osijek  na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine i seniore u 50m bazenu ostvario odlične rezultate – Imamo državnog prvaka!

  Bazen Svetice u Zagrebu je od  18. do 21. srpnja 2024. bio domaćin Prvenstva Hrvatske za dobne skupine i seniore. Više…

  Možemo pohvaliti predstavnike našeg atletskog kluba na ovom natjecanju s obzirom na ostvareni učinak od četiri osvojene medalje!

  AK Slavonija-Žito osvojio prva tri mjesta na međunarodnom atletskom mitingu na Mladosti

  U Zagrebu je održan jak Međunarodni atletski miting u organizaciji HAAK Mladost. Možemo pohvaliti naše predstavnike na ovom natjecanju s Više…

  Na turniru se okupilo 100-ak mlađih seniora iz 28 klubova iz cijele Hrvatske

  Taekwondo – prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore U-21

  06.07.2024. U sportskoj dvorani srednje škole Jelkovec – Sesvete održano je prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore U-21. Na turniru se Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  PK Osijek je nastupio sa tri predstavnika od ukupno  367 plivačica i plivača iz 37 klubova koji su sudjelovali na natjecanju. Boje Osijeka uz vodstvo Trenera Mihaela Močkovića branili su Teo Janković, Ivor Gaće i Mia Mihić

  PK Osijek  na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine i seniore u 50m bazenu ostvario odlične rezultate – Imamo državnog prvaka!

  Ja sam stvarno ponosna i uvijek volim naglašavati da sam iz Osijeka i trudim se Osijek i županiju prikazati u najboljem svjetlu

  Prijem Donne Vekić povodom sjajnog rezultata na Wimbledonu

  U slovačkoj Banskoj Bystrici održano je Europsko atletsko prvenstvo za mlađe juniore-ke

  Roko Dimić osvojio 33. mjesto na Europskom prvenstvu za mlađe juniore