ŽIVOT

Odluka gradonačelnika Ivana Vrkića o besplatnim vrtićima i dalje na snazi

Roditelji od 11. svibnja slobodno mogu nastaviti koristiti usluge Dječjeg vrtića Osijek

Objavljeno 07.05.2020
Ivona Amidžić

Velika je pomutnja nastala u vezi rada i usluga koje pruža Dječji vrtić Osijek, a građani su ostali zbunjeni. Ako tome dodamo i nesigurnost koju je donijela kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa nije ni čudo da su roditelji pod velikim stresom.

Upravo zbog niza neprovjerenih informacija koje su kružile zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sazvala je konferenciju za medije i potvrdila da je odluka gradonačelnika Ivana Vrkića o besplatnim vrtićima i dalje na snazi, točnije do 15. svibnja.

“Otkako traje epidemija koronavirusa naši su vrtići bili otvoreni za sve roditelje koji nisu imali drugih načina da zbrinu svoju djecu. Odgojiteljice su cijelo vrijeme radile, kao i drugi djelatnici vrtića koji su svakodnevno čistili i dezinficirali objekte sukladno epidemiološkim mjerama”, naglašava Gamoš i dodaje kako je u vrtićima svakodnevno bilo između 15 i 65 djece.

Dodaje kako roditelji od 11. svibnja slobodno mogu nastaviti koristiti usluge Dječjeg vrtića Osijek jer se strogo poštuju sve epidemiološke mjere i napominje kako je preporuka da roditelji djecu ne moraju dovoditi u vrtić samo preporuka, a ne obvezujuća odluka.

Grad Osijek je jedini grad u Hrvatskoj koji roditeljima daje dva mjeseca besplatne usluge vrtića u jednoj godini. Roditelji koji koriste usluge vrtića plaćaju je sukladno programu koji dijete koristi, dok roditelji koji koriste uslugu “čuvanja mjesta” u vrtiću, uslugu plaćaju 200 kn do opoziva Odluke gradonačelnika, odnosno do kraja epidemije.

Tijekom ljetnih mjeseci neće biti dežurnih vrtića, svi osječki vrtići će raditi, u skladu s preporukama o broju djece u skupinama, i redovito se dezinficirati.

“Cijelo vrijeme prioritet nam je zdravlje i sigurnost djece, kao i očuvanje radnih mjesta odgojiteljica. Zasad smo u tome uspjeli, vjerujem da ćemo uspjeti prebroditi i period koji je pred nama. Zahvaljujem roditeljima na potpori i razumijevanju te vrijednim odgojiteljicama na trudu i radu”, zaključuje Gamoš.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Program obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja zanimljiv je i bogat, a donosimo ih redom :D

Europski tjedan održivog razvoja ove godine obilježava i Osijek

“Razumjeti. Promijeniti. Ponovno voljeti.” moto je obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja kojem se ove godine pridružio i Osijek. U subotnjem Više…

Na području Osijeka zaposleno je 13 žena koje su brinule o 158 korisnika te pružile 30.158 usluga u dvije godine

Uručene svjedodžbe i simbolični darovi za žene zaposlene u okviru projekta „OsnaŽENA“

Osječki Crveni križ prije dvije godine je u okviru projekta „OsnaŽENA“ zaposlio 35 vrijednih, a dugotrajno nezaposlenih žena koje su Više…

U novim istraživanjima znanstvenici su počeli otkrivati koji biološki mehanizmi uzrokuju teške ishode

Otkriveno što štiti djecu od korone

Većina djece prebolijeva covid-19 uz blage simptome i kliničke slike, piše Index. Više istraživanja, među kojima i jedno provedeno u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Osječki je započeo puštanjem u rad punionice električnih vozila ELEN na Vijencu Paje Kolarića

Programi obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti – “Mobilnost s nultim emisijama za sve”

Policija je dobila jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije, a samoinicijativno je obavila provjeru 85 osoba, no svi su zatečeni na prijavljenoj adresi...

U OBŽ 11 osoba pozitivno na virus SARS-CoV-2

Broj trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.268, a dvije osobe su preminule

Stanje u Hrvatskoj: U zadnja 24 sata u Hrvatskoj još 204 novih zaraženih koronavirusom